Falafel (törökös lecsóval) recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Falafel (törökös lecsóval) hozzávalói:
50 dkg csicseriborsó (lehet konzverv is, akkor nem áztatunk)
40 dkg vöröshagyma
5 dkg fűszer keverék: só, bors, pirospaprika, kömény, fokhagyma, babérlevél, petrezselyemzöld ízlés szerint
4 dl joghurt
4 db tojás
2 dl olaj vagy kókuszzsír
A Falafel (törökös lecsóval) elkészítési módja:
A csicseriborsót éjszakára beáztatjuk, majd az áztatóvizet leöntjük. Tiszta vízben, ami bőven ellepi a hagymával és a fűszerekkel megfőzzük. Áttörjük és diónyi gombócokat sütünk belőle. A lecsót a szokásos módon elkészítjük, joghurttal meglocsoljuk, a tojásokat külön megsütjük hozzá. A falafelt és a sült tojást a lecsó tetejére tálaljuk.
Az áztatás a csicseriborsónál fontos, mert nem csak a puffadást okozó anyagokat távolítjuk el, hanem azokat a káros anyagokat is, amelyek kifejezetten gátolják az emésztést!
A joghurtot külön csészékben is tálalhatjuk mellé.
4 adag
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. okt. 26. 14:50
A falafel (törökös lecsóval) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.