Erdész nokedli recept

liszt (felesben rétes és sima)
tojás
só
olaj
vöröshagyma, fokhagyma
gomba (ha lehet erdei gombakeverék)
só, bors, petrezselyem
főzőtejszín
reszelt sajt, akár füstölt
Az Erdész nokedli elkészítési módja:
A lisztből, a tojásból sóval vízzel nokedlit készítünk, és a szokásos módon kifőzzük. Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd rárakjuk a gombakeveréket, a fokhagymát, a 3/4 rész finomra vágott petrezselymet, és összepároljuk. Sóval, borssal ízesítjük. Főzőtejszínnel felöntjük, besűrítjük, majd a nokedlivel összekeverjük, tálaláskor rárakjuk a sajtot, és a maradék petrezselyemmel megszórjuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2019. aug. 18. 15:01
Az erdész nokedli elkészítési módja és hozzávalói.