Fáj a torkom/légcsövem nagyon, és van a garatomon valami váladék. Mi lehet ez?Mit tegyek vele? (tudásbázis)
a legjobb köptető/hurutoldó a sima patikai Suspensio Terpini (terpinhidrát "köznyelven" - ha jól tudom)
Nekem ez vált be, ragaszkodom is hozzá, ha ilyen jellegű bajom van, és tényleg olcsó!
sziasztok!
jöttem:)
na szóval,vettem retket :P,és egyik felét megcsináltam mézesre,h majd megisom alevét,a másikat meg sósra,h azt majd megeszem.Remélem segít,bár most meg épp a fejem nyom,gondolom jön a nátha is...
Először most ki folyóvíz alatt az orrodat,
gargalizálj enyhén sós vízzel, sokáig.
Utána menj el a Patikába, és vegyél Glycoseptet, vény nélkül kapható, és kövesd a használati utasítást.
Napközben szopogass Strepsils cukorkát, max. 3 engedélyezett.
kicsikét büdös, da mikor sóval le van sózva, akkor elmegy a szaga! Ára 210 Ft/kg, ami nem drága! (közepes nagyságokból 5-6 szem, ami annyi napra elég)
Imerős a doki hozzáállása én mindig mondom neki, hogy valami olcsót irjon fel, ami a kötelessége is lenne, de ha nem szólok, 3 tabletta majd 4 eFt és nem használ! Az ilyen köptetők meg hurutoldok pedig horribilis összegekbe kerülnek!
Azt tudom, hogy orrcsepp mindig kell, hogy ne legyen tele az orrom,mert az lecsurog és az a váladék ami:-))))))))
Próbáld meg Te is ezt a retek levét hátha segít, meg az alma, figyeljétek csak meg ahogy nyelitek le, mint ha leszántaná a torokról a váladékot! Egyébként ajánlott is napi kettőt megenni, de feltétlen!
Foglalkozni kell ezzel a dologgal, mert tényleg akut légcsőhurut és még asztma is kialakulhat belőle, én már tudom én már az vagyok! Fiatalok vagytok most kell odafigyelni de nagyon!
nekem is mindig igy van...kb 1hónapja ugyanaze volt,2-3 nap után elmúlt,orromból kicsi jött,de sima átlátszó váladék.Nem tudom mi lehet ez,de a manduláimat azért vetettük ki,hogy ne legyen mindig bajom vele.sOKAt nem nyertünk vele,mert most meg ezzel szenvedek sokat :(
És holnap elutaznék 2napra,remélem nem akkor jön ki a láz.Vagy az nem felrtétlen tünet???
Ha megcsinálod akkor reggel és este alkalmazzad, mármint a reteklét! Oldani fogja a hurut is meglátod! Googleban keress rá a fekete retekre, rengeteg mindenre jó, téli vitamin bomba:-)
Antioxidáns is, valószinű, hogy tájogos torokgyulladásod van, nekem is az volt és mindig éreztem, hogy ott van valami, de nem akar feljönni, mire kiderült hogy egy seb! Azóta is mindig érzem, ha megfázom!
orvos elsősorban!
De a fekete retek leve mézzel csodákra képes! Egy kisebb retket ki kell vájni a karalábé vájóval, a lukat feltölteni mézzel, előtte picike lukat tenni csinálni az aljára! Aztán egy bögrére vagy tenni, hogy megálljon rajta! Mire áfolyik rajta, ott van a gyógyitó folyadék, garat és torokfájásra és hurutoldó!
További ajánlott fórumok:
- Vajon miért eszik az emberek az orr váladékát?
- Gyerekeknél hogy oldjam a váladékot, hogy ki tudja fújni az orrát?
- Foghúzás után még mindig fáj és gennyes szagú váladék folyik néha az orromból. Járt már így valaki?
- Nagyon nyomja a fejemet a nátha.Tudtok valami hatásosat, ami segít elindulni a váladéknak?
- 10 éves spániel kanomnak váladékozik a végbélnyílása, kissé véresnek látom és nagyon kellemetlen szagú, mitől lehet?
- Tegnap nagyon fájt a torkom, mára elmúlt. De tegnap is és ma is egész nap csurog a garatomon a váladék, mit lehet ellene tenni?