Fáj a hátam, ettől zsibbadhatnak a végtagjaim? (tudásbázis kérdés)
Igen lehet!! És menj vele orvoshoz!!
Nem akarlak ijesztgetni,de két éve nagybátyámnak egyszer csak elkezdett fájni a gyomortájéka... azt hitték az epéje. Tömérdek vizsgálatot csináltak, ami nem mutatott ki semmit. Aztán elkezdett a lábujja zsibbadni. Az anyósa EÜ-s tanár, ő kezdett el azon gondolkozni, hogy mi van ha a gerince??? Mondta az orvosnak, hogy csináljon a gerincéről felvételt... az orvos nem akart, mondván, hogy a gyomránál van valami, inkább csinál tükrözést. Addig erősködött az anyósa, amíg meg röntgenezték, és kiderült, hogy meg van roppanva egy csigolyája, és HÓNAPOKIG észre sem vették. Rendesen biciklizett, dolgozott.... Úgy került fel Pestre, ott mondták neki, hogy kb. lett volna 1 hete a bénulásig. Aztán persze lett egy elég komoly műtétje. Konkrétan újra kellett tanulnia járni.... Azóta minden rendben vele, szerencsére, dolgozik rendesen, biciklizik...
Úgyhogy mindenképp keress fel egy orvost!!!!!!
filcike!
Azt próbáltam leírni, nem személy szerint neked szól a hsz!
Nem téged hagytak magadra, hanem engem...
Azonkívül pedig azt kívánom, hogy történjen már valami nagyon jó, ami segíthet neked az egészséged sokkal jobbá tételéhez! Elvégre sosem lehet tuddn!
Nem hagytak magamra,és tényleg jó orvosom van!
szerencsésnek én sem mondanám magam ennyi idősen ilyenekkel kinlódani!
Na látod,milyen jók a fórumok!
Én is attól kaptam annak idején tanácsot, hova is forduljak, akitől nem is számítottam rá.
Nagyon örültem neki, mert én szó szerint elvesztem a dokik kötött és mindegyik tanácstalan volt.
Csak muszáj volt megtalálni a megoldást mert már nem tudtam megmozdítani a kezem és műteni nem tudok...
Akkor már ketten is túl vagyunk rajta!
Mármint az életbiztosítást? Nem. Ezt csak jelképesen írtam, ha az embert magára hagyják.
Igazából általában írtam én is a véleményt, de ezek szerint félreérthetően, mert a válasz gombot épp a nickeden nyomtam meg!
Nem mindenkinek van szerencséje, hogy sikerül a megfelelő orvost kifogni, erre értettem volna...
Nekem nem volt ilyen szerencsém sajnos!
Fizeted?
Leirtam mit tapasztaltam,és nekem jó dokim van!Vagy a fórum nem arról szól hogy eszmecsere?
A sok bába közt elvész a "gyerek".
Ráadásul a dokik általában nem is konzultálnak egymással. Ha bonyolult vagy és több gondod van, köss életbiztosítást!
Én sem véletlenül kezelgettem magam! Több orvos elküldött, hogy nem tudja...
Én kutattam fel a megoldást és soxor csak a véletlen segített. Ez nagyon siralmas helyzet, főleg mert szerintem ez az általános, még akkor is ha tudom vannak lelkiismeretes orvosok is. Én is ismerek ilyeneket, de ők a kisebbség!
Sziasztok!
Én tapasztalatokkal telve irok!
Az én kálváriám 5 éve kezdődött,amikor becsípődött egy ideg a lapockámnál,1 hónap mulva mentem orvoshoz,aki csupán röntgent csinált és közölte semmi bajom,mozogni kell!Sportoltam versenyszerűen,ez kettétörte!Miután seperc alatt lebénult a jobb lábam,rögtön doki,mr,miskolc,műtét,kiszakadt gerinc sérvem volt.11 hónapra rá megint műtöttek,és idén harmadjára is,bár most kivételesen nyaki sérvvel,mert zsibbadt a jobb karom!Közben kiderült van mellette még egy,de hogy a történet kerek legyen,júliusban szintén volt egy láb bénulásom,ami szintén sérvtöl van,a doki most nem műt,de várunk hogy a karom vagy a lábam bénul le hamarabb!
Nem gyerekjáték....ortopédia ilyenekkel nem foglalkozik,reumán irnak fel kezléseket,uh-t,lézert és fizikot!elárulom semmit nem ér!
Meg az egészségügyről!
Hiába megy az ember időben ezt már én is megtapasztaltam.Ha mi nem próbálunk meg mindennek utánajárni, a kutyát sem érdekli meggyógyulunk-e és mi a bajunk.
Ha megtudod a pontos diagnózist akkor gondolkodhatsz azon, mi a teendő.
Ha meszesedés, torna, jóga.
Nekem ez vált be már sok éve.
Már 2 hónapja várom, hogy sorra kerüljek a reumán, de hétfőn végre eljön a napja!!!
Kíváncsi vagyok mit mondanak!
Gerincem, nyakam, mindenem recseg-ropog! :(
Igen. Orvos, csontkovács...................
Ezzel nem lehet várni.
szia!
lehetséges, hogy egy ideg elnyomja és azért zsibbadnak, valamilyen mentolos kenőcs felfrissítheti
További ajánlott fórumok:
- Mitől zsibbadhat a karom? már több mint 24 órája kínlódok vele, segítsetek, mert már nagyon fáj. Mivel lehet csillapítani?
- Mitől zsibbadhatnak az ujjaim?
- Mitől zsibbadhat évek óta a kezem?
- Napok óta zsibbadnak a végtagjaim félek nem tudom mitől lehet :(
- Ha sokat zsibbadnak a végtagjaim, az mit jelent?
- Mitől zsibbadhat a jobb karom?