Fáj a fejem, ha számítógépezek (tudásbázis)
Sajnos, Hegyes a fórumindító azóta sem járt erre.
Érdekelne, hogy van-e ami használt a szemére.
Sokféle vizsgálatot és szakorvost felsorolt akik vizsgálták, de nem említette a szemfenék vizsgálatot.
Te tudsz valamit! :)
Annyit tennék hozzá, hogy sose dolgozzunk a monitor előtt tök sötétben. A pupillánk egy pillanat alatt hozzászokik a fényes monitorhoz, ha meg mellé nézünk, akkor a sötétben szinte semmit nem látunk. Kitágul a pupillánk, hogy több fény jusson a szemünkbe. Eddig nincs is baj, de ha a sötétből visszanézünk a monitorra, a kitágult pupillán keresztül irdatlan mennyiségű fény jut a szemünkbe. Ugye, ez biztosan ártalmas... nem véletlen, hogy a tv megjelenése idején már javasoltak egy lámpát a tv mögé helyezni... Az emberi szem nem tolerálja az ilyen nagy mértékű, pillanatszerű megvilágítás változást.
A szemrángatózás nekem is volt, doki azt mondta, hogy ez fáradtság. Nem értettem, nem vagyok fáradt és mégis. Nem a testünk izomzata fáradt, hanem csak az agy és a szemmozgató izmok...
A Tömő utcai szemklinikán hallottam egy fejtágítót, hogy ha kimész az utcára, viselj napszemüveget. A doki szerint a szemnyavalyák legnagyobb százalékát az UV sugárzás okozza. Pl: makula degeneráció. És a napszemcsi öltöztet. :) ( Olyan, mint a kalap... már aki ismeri Joe Cockert. )
Szia!
Katt2-től nagyon jó tanácsot kaptál. Fontos, hogy a nyaki izmokat naponta akár többször is kimozgassuk, lazítsuk.
Magam is szemüveges vagyok és a munkám monitor elé köt.
Van külön olvasó és utcai szemüvegem is, de számomra a progresszív lencse volt a megoldás.
Ha ennyi vizsgálaton átestél és sehol nem kaptál megoldást, akkor érdemes lenne a munkakörnyezetedben keresni az okokat.
Szellőztess sokat! Mielőtt leülsz dolgozni és minden szünetben, mikor felállsz a géptől.
Vizsgáld meg, hogy valóban kényelmes a széked, a munkaasztalod magassága, a monitorod távolsága a szemedtől!
Fontos a környezeti megvilágítás is. Több fényforrást tanácsolok használni és nem egy koncentráltat. A monitor mellett is legyen mindig egy asztali lámpád!
Kényeztesd a szemed olyan dolgokkal, mint a szemtakaró!
A stressz (amit említettek) olyan dolog, hogy észre sem vesszünk, míg a tünetei meg nem jelennek. Sétálj naponta egy órát minden cél nélkül!
Nekem az a gyanúm, hogy nem magától a számgéptől fáj a fejed, hanem a körülményektől. Gondold el, leülsz a gép elé és meredten nézed a képernyőt. Mindegy, hogy milyen, de a nyakad kezd elgémberedni. Ha már idősebb korban vagy, akkor a carotisekben lehetnek lerakódások is. ( Ultrahang kimutatja ) Vagyis csökkenhet az agy vérellátása. Nekem a géptől nincs fejfájásom, viszont a gerincem, a hátam nagyon tud fájni a merev , nagyjából mozdulatlan üléstől.
Próbáld meg a nyakad tornásztatni, csak fejkörzést ne csinálj, mert az állítólag veszélyes.
Ami még lehet, hogy nálad is gerincből indul ki a fájás. A nyaktáji gerinc, tehát a gerincnek a fej felőli részének tornáztatására feküdj le az ágyra. Fogd meg a fejed két kézzel és kezd el megemelni, de úgy, hogy a hasizmok egyáltalán ne dolgozzanak.
nehezen, csak magamból indultam ki, nekem kettő van,egyik sem helyettesíti a másikat,.
Keress egy normális optikust,azzal nézesd még.
Szia!
Ez is egy remek sztori. Elsőre a főorvos két szemüveget írt fel, közlekedőst és olvasóst. Erre az optika azt mondta, hogy az kizárt, hogy jó legyen, elég egy szemüveg. Akkor megkérdeztem megint az orvost, azt mondta, jó, legyen amit az optika javasol. Megrendeltem a szemüveget. Közben megint beszéltem az orvossal, akkor már megint azt mondta, hogy még is két szemüveg kellene. Jó. Átvettem a szemüveget az optikában, mikor is közölték, hogy szerintük csak az új szemüveget hordjam.
Tudtad követni? Én sem.
Mielőtt megennétek elevenen, nem biztos hogy az a szemüveg mindenre jó amit kapott, nekem kettő van. A közlekedős, meg
az olvasó. A közlekedös nem jó netezni, az olvasó meg nem jó közlekedni, ezt kellene megnézetni.
Szia!
Kék fény szűrős az új szemüvegem, és minimálisra vettem azokat a beállításokat, amik ártalmasak lehetnek a szemre, még sem használt. :(
Szia,
Csökkentheti a fejfájásod, ha állítassz a monitoron.
Igen, csak ezt írtam, hogy ez nem lehetőség. Ez nem sértődés kérdése, csak azt gondoltam, hogy érthetően írtam ezt le, ezért tartom furának, hogy még is ezt javasolja valaki. Ha nekem hasonló kérdést tennének fel, és kikötnék benne, hogy mi az, ami nem lehetséges, biztosan nem javasolnám neki pont azt, amit kikötött, hogy azt nem akarja.
Ismételni kell magamat sajnos, nem tudok és nem is akarok mást csinálni. Öt évet tanultam egyetemen azért, hogy ilyen munkám lehessen. Mit csináljak helyette? Menjek el péknek, vagy nem is tudom, kertésznek, vagy akárminek? Szeretem és jól keresek vele. Egyébiránt nyilván rengeteg dolgot elolvastam erről, nem csak ilyen-olyan bulvár oldalakon, hanem szakmai cikkeket is, nincs bizonyított káros hatása a sok számítógép használatnak a szemre. Ezért írtam, hogy arra gyanakszom, hogy elbaltázták a szemüveget, legalább is a bal lencséjét. Szintén ezért írtam, hogy kizárólag abban bízom, hogy hát ha valakinek volt hasonló, és van ötlete. Ha ki sem írtam volna ezt a kérdést, akkor biztosan nem tudnám meg a választ, ha van válasz.
Hát ha az életed, megélhetésed múlik rajta, és ekkora tortúrán túl vagy már, akkor megérhet egy próbát.
Majd írd meg, mi történt!
További ajánlott fórumok:
- Segítenétek számítógéppel kapcsolatos gondban?
- Digitális játékok
- A számitógépen nincs internetkapcsolat, viszont a laptopon van.Létezik ilyen?
- Létezik olyan program, vagy hogyan lehet megnézni a számítógépben az aznapi msn beszélgetéseket?
- Miért nem törlődött teljesen a számítógépemről a Microsoft Security Essentials?
- Mi a véleményed arról, ha egy ovis gyerek számítógépezik?