Fahéjas almaszósz (2-3 fő részére) recept
Zsírszegény
A Fahéjas almaszósz (2-3 fő részére) hozzávalói:
- 1 kg alma
(de készíthetjük meggyből, körtéből és barackból is)
- fahéj
- méz
- joghurt
- liszt (v.keményítő)
A Fahéjas almaszósz (2-3 fő részére) elkészítési módja:
1 kg pucolt almát tökgyaluval vékony csíkokra reszelünk. Egy edénybe pici sót, 1 evőkanál mézet vagy szőlőcukrot, 2 evőkanál olívaolajat teszünk, erre a reszelt almát, és a tetejére egy evőkanál őrölt fahéjat. Feltesszük a tűzre, amíg fel nem forrósodik (4-5 perc), hagyjuk, hogy az alma jól megbarnuljon és összeessen. Ez után felöntjük vízzel, hogy ellepje, forrás után pedig behabarunk egy joghurtot 2 evőkanál rizsliszttel, majd ezzel is megrottyantjuk
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: Huncutpanna, 2008. ápr. 29. 09:11
A fahéjas almaszósz (2-3 fő részére) elkészítési módja és hozzávalói.