Fahéj (egész) őrlését nem próbálta valaki? Mondjuk sima bors-örlővel? Tapasztalatok? (tudásbázis)
17. bettike0930 (válaszként erre: 15. - MsFlower)
2011. nov. 26. 16:22
Köszi, körülnézek kicsit :)
Egyetértek. Ez is olyan kicsit mint a bors, hogy néha szemes néha őrölt változatában használjuk. :)
16. bettike0930 (válaszként erre: 14. - Era06)
2011. nov. 26. 16:21
köszi :)
15. MsFlower (válaszként erre: 13. - Bettike0930)
2011. nov. 26. 15:43
Már 2-3ezerért lehet venni jó kávédarálót.
Amúgy tényleg jobb az egész fahéj, én a gyümi levesbe szoktam egészet is belerakni, sokkal fahéjasabb, mint az őröltől
14. era06 (válaszként erre: 13. - Bettike0930)
2011. nov. 26. 15:27
gagyi :)
Ne, egy darab valami legyen benne!!!
Összetörni nagyjából , és finoman a gombbal. :)
13. bettike0930 (válaszként erre: 12. - Era06)
2011. nov. 26. 15:09
Köszi szépen. A kávédaráló amivel próbáltad nagyon jó minőségű?Drága volt?(ha nem vagyok indiszkrét. :))
12. era06 (válaszként erre: 11. - Bettike0930)
2011. nov. 26. 15:05
Elviszi a kávédaráló is, előtte össze kell törni valamennyire.
Óvatosan kell darálni, csak egy pillanatra megnyomni a gombot.
11. bettike0930 (válaszként erre: 2. - 6615c3e53b)
2011. nov. 26. 14:34
Mert a frissen őrölt mindenből finomabb én meg sok fahéjat használok.
10. bettike0930 (válaszként erre: 5. - 9c8432d068)
2011. nov. 26. 14:28
Nem az ára miatt, sőt ahogy emlékszem az egész fahéj drágább is, hanem gondoltam ha könnyű őrölni akkor inkább használnék frissen őröltet.
9. bettike0930
2011. nov. 26. 14:27
Azért gondoltam rá, mert sokat használok és frissen őrölve biztos finomabb mint ahogy akármelyik fűszer finomabb frissen őrölve. Amúgy a Kotányi Malom Fahéjas bigyóját is néztem, csak az meg nagyon cukros. Köszi az ötleteket, majd kiügyködök valamit.
8. f303be5590
2011. nov. 26. 14:16
inkább reszeld mint a szerecsendiót (habár nem igazán értem miért nem veszel őröltet ha arra van szükséged)
7. 3799e1fce4
2011. nov. 26. 14:14
Először törd össze mozsárban, aztán talán viszi más daráló is könnyebben. De ez csak tipp, nem próbáltam. :)
6. Annette
2011. nov. 26. 14:10
Szerintem jobb a fahéjrúd mint az őrölt, valahogy más az illata és az íze is, megértem a kérdezőt. Kávédaráló lehet viszi, a borsőrlő szerintem nem elég erős hozzá, vagy ha igen akkor elég drága csak ezért megvenni.
5. 9c8432d068 (válaszként erre: 1. - Bettike0930)
2011. nov. 26. 14:07
Nem drága az őrölt fahéj sem,miért nem azt veszel?
A bors őrlő biztosan nem fogja vinni,esetleg a kávédaráló,de nem érdemes vesződni vele.
4. rizoli
2011. nov. 26. 14:05
Kávédarálóval próbáltam az megdarálja
3. MsFlower
2011. nov. 26. 14:05
Én próbáltam egy egyszerű kis asztali-kézi borsőrlővel, de nem bírta, majdnem eltört.
2. 6615c3e53b
2011. nov. 26. 13:59
Miért nem veszel őröltet?? Ha egyszer az kell...
1. bettike0930
2011. nov. 26. 13:55
Fahéj (egész) őrlését nem próbálta valaki? Mondjuk sima bors-örlővel? Tapasztalatok? (ha nem működik nem vennék...
További ajánlott fórumok:
- Irjuk le, mondjuk el, dühöngjünk, örüljünk együtt!
- Ma vagy mondjuk harminc éve könnyebb fiatalon semmiből indulni?
- Kinek, hogy köszön a 3-4 éves gyereke, mondjuk egy pénztárosnak, ha épp odaérünk? Köszön egyáltalán?
- Lehet választani, ha mondjuk én császárral szeretnék szülni?
- Lehet-e PCO-t kezelni természetesen, mondjuk természetgyógyász segítségével? Vagy marad az orvosi út?
- Vajon miért vonzóbbak a fehér köpenyes vagy művész férfiak, mint mondjuk az irodai alkalmazottak? Nektek milyen típusúak a zsánereitek?