Facebook like (beszélgetés)
"a mi korosztályunk"? Melyik az?
"a kérdező valószínűleg egy tizenéves"
A Hoxát nem használhatják 18 év alattiak - tudtommal.
Írtam volna még, de inkább nem teszem...
Facebook nem az élet.
Élet, ami valóságban történik. Mosolyogj, ismerkedj, érezd jól magad. Lájkokat felejtsd el.
Tari Annamáriának is vannak nagyon jó könyvei és előadásai a témában. Minden szülőnek erősen ajánlom, mert tényleg annyira mást jelent a fiatal korosztálynak az online tér, hogy azt mi magunktól sosem gondolnánk.
Hevesi Kriszta azt mondta, hogy készített felmérést arról, hogy a fiúk miért lájkolnak annyi pózolós csajt instán? Mit akarnak üzenni ezzel? Mert ugye a lányok képesek teljes történetet szőni amögé, hogy a párjuk lájkol egy csajt. Az derült ki a felmérésből, hogy a srácoknak semmilyen szándéka nincs ezzel. Pörgetik a képeket, ha jön egy popó vagy cickó, nyomnak egy tetsziket, aztán el is felejtik.
Igazatok van, a mi korosztályunk többsége ezt így gondolja.
Ám a kérdező valószínűleg egy tizenéves, akiknek már (számunkra teljesen idegen módon) kommunikációs eszköze az online tér. Viszont itt is dolgozik a csordaszellem: "amit a haverok lájkolnak, azt én is, hogy ne lógjak ki a sorból".
A tisztánlátás érdekében érdemes lenne a mi korosztályunknak és fiataloknak is olvasni erről szakirodalmat - mert már ez is létezik ebben a témában. Hevesi Krisztának pl. van egy jó könyve erről.
A kérdezőnek üzi: ha tetszik a fiú, próbálj meg megismerkedni vele, de ne feltétlen az legyen a cél, hogy te is tetsszél neki, mert akkor rágörcsölsz.
További ajánlott fórumok:
- Ti írnátok a facebookon a pasinak, aki tetszik nektek?
- Bándy Kata gyilkosa a facebookon
- A Facebook rombolja az emberi kapcsolatokat?
- Másnak sem működik a facebookja?
- Hogyan kell beállítani Facebookon, hogy a like-okat csak én lássam?
- Ha Facebookon leszedem a like-ot valaki képéről, az kap róla értesítést?