Fa vagy műanyag etetőszéket válasszak? (tudásbázis kérdés)
Nekünk műanyag van.Könnyű tisztán tartani, összecsukható.
Brevit vettünk a Brendonban - nincs más funkciója -csak etetőszék, nem gurul, nem hintázik, de stabil és biztonságos. 8-9000Ft volt tavaly.
4 évvel ezelőtt a lányomnak is ilyen volt - nem véletlenül vettünk ugyanolyat.
Én anno ezt nagyon körüljártam, és ma már tudom mi kell ahhoz, hogy akár 2 évig is elégedett legyen vele az ember.
Szerintem ami fontos:
- legyen stabil, széles lábakkal
- nagy méretű legyen a tálca
- a tálcának legyen pereme (különben könnyen lerepül a tányér, lefolyik a trutyi)
- legyen könnyen lemosható
- legyen italtartó mélyedés rajta (nehezebben önti ki a poharat)
- az ülés legyen kényelmes, nagy, sokáig férjen el benne a gyerek
- az öv szabályozható legyen, felül is tartson, ne csak alul
- a tálca levehető legyen
- az ülés lemosható legyen
Az ikeással pl az a bajom, hogy csak felfelé lehet kivenni a gyereket. A miénkről leveszem a tálcát, kicsatolom az övet és előre ki tudom egyszerűen venni. Ha már nagyobb a kölyök, nem mindegy, hogy felfelé szerencsétlenkedem ki a lábát a lyukból, vagy egyszerűen előre le tudom emelni. Az ikeában beültetem a csemetét, és amikor ki akarom venni, gyakorlatilag a szék jön vele...
Ha kicsi a lakás, lehetőleg összecsukható legyen, hogy kis helyen elférjen, ha nem kell. Olyanokat láttam, hogy másfél négyzetmétert elfoglaltak, ami egy kicsi konyhában gyakorlatilag a tér felét kiteheti...
Nem kell zenélő, meg kutyulis, meg mittomén, úgyis a kaja lesz a lényeg. Nekünk egyszerű műanyag (Meggy) van, nem volt drága, mint márkás társai, viszont a mai napig jónak tartom.
Sziasztok!
Nálunk a műanyag etetőszék jött be.Az én lányom kissebb korban nagyon rossz evő volt és egy örökmozgó.A mi etetőszékünk összecsukható ,bele tudom csatolni és van tálca amit ha nem kell hátra tudok hajtani.
kipróbáltuk a fát is de az nekünk nem vált be.
Szerintem a műanyag kényelmesebb a gyereknek ,biztonságosabb a szülöknek is. Igaz hogy kicsit drágább , mint a fa de megéri.(miénk 10500 Ft)
Nekünk is műanyag van,ugyanabból az okból,amit kenzol írt!Ha már nagyobb lesz,ugyis a családdal eszik ő is,hiszen családtag! :)
Valóban könnyű,kis helyen is elfér,és könnyű tisztítani!
További ajánlott fórumok:
- Ölebből lakásba fiút vagy kislányt válasszak?
- Kit válasszak? Ész vagy a szív?
- Kit válasszak? A gyerekem, vagy a férjem?
- Kit válasszak? Azt aki első perctől imád de vannak konfliktusok, vagy akivel nem voltak de egyszer rég hagyott kisétálni az életéből..
- Melyik vagy milyen mobilt válasszak?
- Vastag lencséhez vékony fém, vagy műanyag keretet válasszak?