Ezt miért nem lehet a kollégákkal megbeszélni? (beszélgetős fórum)
Ez igazán szép irányelv, de a gyakorlat nem ezt mutatja.
Nem is mutathatja ezt, mert a munkáltatók magasról lefütyülik az egészségi állapotod.
Ki engedheti meg magának, hogy egy enyhe kórság miatt lapátra tegyék?
Ez igazán szép irányelv, de a gyakorlat nem ezt mutatja.
Nem is mutathatja ezt, mert a munkáltatók magasról lefütyülik az egészségi állapotod.
Ki engedheti meg magának, hogy egy enyhe kórság miatt lapátra tegyék?
Japánban nem mindenki műtőssegéd, csak úgy néz ki
Nem csodaszer
Influenzás önkénteseket kértek meg, hogy maszkban köhögjenek egy Petri-csészére. Ezután kitenyésztették a Petri-csészébe jutó vírusokat. Kiderült, hogy szinte egy sem jutott ki a maszkból. Magyarul az álarc, ha beteg viseli, arra nagyon jó, hogy benn tartsa a fertőző cseppeket. Viszont – ellenkező irányban – a levegőben sodródó kórokozókat gyakorlatilag akadálytalanul átengedi. Ugyanis ezeket a maszkokat arra találták ki, hogy a műtő orvosok ne fertőzzék meg az operált beteget, és nem fordítva.
Mindez nem azt jelenti, hogy a beteg, ténylegesen fertőző japánok ne viselnének maszkot, de az álarcot hordók nagy többsége teljesen egészséges. A japán munkakultúra megköveteli az alkalmazottaktól, hogy ha nem lehetetlen, akkor minden körülmények között menjenek be dolgozni. Ez az enyhén betegekre is vonatkozik, akik munkatársaik iránti előzékenységből viselnek szájmaszkot; ez esetben indokoltan. A Japánban dolgozó nyugatiak közül sokan számolnak be arról az első hallásra igen kellemetlen élményükről, amikor néhányat tüsszentettek nyilvános helyen, és ezt hallva japán munkatársaik – vagy akár idegenek is – udvariasan felszólították őket, hogy vegyenek föl maszkot.
Tudom, ott is mi megy...
:(
A taplóság ellen nehéz tenni.
Mit szeretnél megbeszélni, mikor cseppfertőzés útján egy sima hapcival terjed a kórokozó ezerrel?
Egyébként meg jó nagy lüke vagy, ha ezt a problémát közszavazásra bocsájtottad.
Mondd meg a sok egészségtudatos ifjú titánnak, hogy a tömegközlekedéssel még százszor cifrább bacit hurcolhatnak be a becses közösségükbe.
Más szemében a szálkát, magaméban a gerendát sem...
Ez van. Érdekesek az emberek.
:)
Mert az már olyan rééégen volt...
Miről is beszélsz te most itt?
5. Nirca 2017-09-21 13:25
Igazad van teljesen, én is egy felelőtlen kolléganőtől kaptam el. Akinek még én mentem be segíteni. Hát emlegetem is most.
Mert nagy tévedésben vagy!
Nem nekik kell téged elkerülni, mert a kilélegzett levegő is fertőzhet.
Neked kell arról gondoskodni, hogy ők ne betegedhessenek meg!
További ajánlott fórumok:
- Csevegő- Nem tudsz aludni? Unatkozol? Nincs kivel megbeszéld a dolgokat? Gyere, itt bármit lehet :)
- Magánéletünk megbeszélése egy harmadik féllel
- Csak kényes témák megbeszélése, itt e lehetetlen helyen
- Mit lehet tenni az olyan kollégákkal, akik csak a telefonnak élnek egész munkaidő alatt?
- Ha megbeszél valakivel találkozót a hétvégére, de utána hívja egy fontosabb személy, miért hazudik az első személynek?
- Mit lehet tenni a rosszindulatú kollegákkal?