Excelben hogy kell képlet segítségével számolni? (tudásbázis)
De ha gondolod küldd át e-mailben, privátban megadom a címem és megnézem, ha megcsináltam, utána el tudom mondani, hogy hogyan :D
Holnapra kéne?
Csináltál "átlag" oszlopot? Ha nem, akkor csináld meg.
utána jöhet a képlet
=HA(L1<X1;"alacsony";)
X1 az átlag oszlop első értéke
A másikat még át kell gondolnom, látatlanban nem egyszerű :)
Ahhoz a sima "darab" kell. Érték1-hez be kell írni, hogy 15%. Vagy nem tudom, ha úgy írod, hogy >14, akkor megcsinálja-e.
Remélem tudtam segíteni. Ezeket sose tudtam megjegyezni, mikor mihez mit kell használni :)
Lehet nem lesz jó, de próbálkozok :)
"Ha" függvényt keress.
Logikai vizsgálathoz kell írni azt a nézettségi számot, ami alatt kiíja, h ALACSONY. Pl ha a hétköznap legkisebb nézettsége 12, akkor azt kell írni, hogy <12.
Érték ha igaz mezőbe kell írni azt, hogy ALACSONY.
A hamis mezőbe azt hiszem nem kell írni semmit... Ha tévedtem, bocsi :)
A másikat is mindjárt megnézem :)
Sziasztok! Tudna valaki segíteni abban, hogy Excelben hogy kell képlet segítségével számolni úgy, hogy kiírjon egy szót, ha egy cellához tartozó érték nem haladja meg a többi cella átlagos értékét.
Próbálom röviden leírni.: egyik házimban felvittem egy táblázatot, amelyek vmi tv adókat és nézettségeit tartalmazza. Az L oszlopba ki kell íratni képlet segítségével az "Alacsony" szót, ha az adó heti átlagos nézettsége nem haladja meg a hétköznapok átlagos nézettségét.
Ezt hogyan kell, valaki tudja esetleg? A képleteken belül mire kell rámennem? (ÉS,HA,HAHIBA meg hasonlók vannak, mind nem értem)Gondolom logikai az ide illő, de azon belül mit hova kell írni, beállítani, hogy kiírja a szót is, ha kisebb? Ilyenféle feladatot még sose csináltam, erre nem használom.
Szintén képlet segítségével hogy kell kiszámolni mondjuk azt, hogy pl. vizsgált héten a tv-adók hány alkalommal érték el a 15%-os nézettséget? ÉS ezt is hogyan?
Köszönöm előre is, aki próbál segíteni. Már majdnem kész a feladatom, de ehhez már kevés vagyok.
További ajánlott fórumok:
- Megismerkedtem egy férfival segítséget kérnék!!
- Menyek és vejek, a segítségeteket kérném
- Akiknek sikerült lefogyniuk, azok segítségét várom. S.O.S :(
- Ki érti ezt? Egy rendkívüli helyzetben segítségeteket kérem
- Azért kérem a segítsegetek, hogy egy életre szóló dologban dönteni tudjak...
- Melyik kórházban kaphatunk legtöbb segítséget tüdőrák esetén és hol van a legjobb onkológia?