Étkezési zavarok (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Étkezési zavarok
sajnos ez is egyéntől függ
a férjem karcsú, mint a nádszál, pedig szirupsűrűségű, nagyon édes tejeskávékat iszik, naponta többször, és azt mondja, azért, mert a szervezete nagyon igényli az édeset
a farkaséhség ellen a legjobb a rendszeren értelmes étkezés, aminek a lényege az, hogy az inzulint lehetőleg ne nagyon hívjuk elő, és főleg ne kényszerítsük a szervezetet nagy mennyiségű inzulin termelésre
ennek érdekében kerülni kell a cukrokat, a liszteset, és általában bármit ami nagyon megnyomja az inzulinszintedet
nézz utána a neten még a szénhidrátok glikémiás indexének
falásrohamok egyik okozója lehet:
Étkezés után a szervezetben megnő a vércukor szint (különösen ha szénhidrátban gazdag volt az étel). A vércukor szint csökkentésére a szervezet inzulint termel. Az inzulin segíti a tápanyagok izmokba juttatását, és a felesleg zsírként való elraktározását.
Ha valaki hosszú időn át rendszertelenül eszik (és főleg olyankor, amikor nincs rá szüksége - pl. vacsorára), akkor az izmaiban ún. inzulin érzéketlenség alakulhat ki, és hajlamossá válik a szervezete a felesleges tápanyag zsírként való eltárolására.
Mivel az izmokba nem jut elég tápanyag, ún. "szénhidrát éhség", farkaséhség alakulhat ki ("ennem kell valami édeset" szindróma)
Hát ha megmondod nekem, hogy 3 oldalban hogy sűrítesz össze étkezési zavarokról szóló tényeket úgy, hogy jól megszerkesztett legyen, akkor szívesen meghallgatlak... :)
Mellesleg igen... Nekem nincs időm napokat készülgetni beadandókra. Örültem, hogy ezt meg tudtam írni, amúgy pedig a tanárnak tetszett, mert jelest kaptam rá.
Ez nem kevés, hanem maximum három oldalt lehetett írni 12-es betűmérettel és másfeles sorközzel :) Ami ennyi :) Persze, hogy még sok mindent részletesebben lehetne írni, pl. a lelki problémák okairól, de az már nem lett volna 3 oldal és elsősorban a tünetekről kellett írnunk.
Azért írtam nervoza-t, mert akárhol is láttam cikkeket róla, mindenhol nervoza-t írnak... Szóval ezen kár lenne vitatkozni, ki mit hogyan ír... :)
Ugye neked nincs személyes tapsztalatod benne?! :O
Úgy gondolom,ez jó dolgozatnak.De kevés.Ne haragudj ezért a megjegyzésért.Privát vélemény!Aki semmit nem tud róla,annak mutat valami képet,de aki ismeri,.....
Egyébként arra is figyelni kéne,hogy írod le őket,ne mindig máshogy.A helyes leírása:nervosa,nem nervoza!
Szia! :)
Neked is csak azt tudom írni, hogy fogok, amint lesz több időm. :) Most tanulok a holnapi énekre, majd pedig a pénteki oroszra... jáááj...
Szia Tunduska!
Fogok írni neked majd egy cikket, csak sajnos most kezdődik a vizsgaidőszak és nem igen lesz időm erre... De amint tudok, szakítok rá hosszabb időt! :) És addig is kitartás, hogyha te is fogyózol! Nekem eddig nagyon jól megy, pláne a tegnapi tollas után :)
Szia!
Engem is nagyon érdekelne, hogy hol/hogyan lehet kezelni a falási rohamokat, illetve milyen tudományos adatok állnak még rendelkezésre erről?
Előre is köszi!
Mivel a tanárunk megengedte, hogy az étkezési zavarokról is lehet írni beadandót, így hát én ezt választottam. Remélem, elnyeri az ő és a ti tetszéseteket is. Jó olvasást!
Ugrás a teljes írásra: Étkezési zavarok
További ajánlott fórumok:
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- A munkahelyemen elveszett egy csomag, benne egy személy étkezési utalványaival. Ki akarják velem fizetetni, de én nem akarom. Mit tehetnék?
- Érdekes étkezési szokások.
- Túlsúly vagy csak étkezési probléma?
- Anorexiából, étkezési zavarokból gyógyulás
- Étkezési zavarok