Ételrendelés a vírus ideje alatt (beszélgetés)
Most láttam.
Egy vietnami étkezde. Ki van írva, hogy csak elvitelre.
A dolgozó kint ebédel a pultnál.
Megjelenik egy vásárló. A dolgozó leteszi a kaját, MEGNYALJA mind a 10 ujját a jobb kezén, felhúzza a maszkot és odafordul a vásárlóhoz.
🤮🤮🤮
Általánosságban: semmi nem biztonságos (pandémiától függetlenül se).
Konkrétan: 2020. augusztusától rendelek ételt egy bizonyos konyháról. Nem minden nap, csak hetente 4 alkalommal, mert olyan bőséges (napi 900 Ft-ért egy személyre), hogy többet nem tudnék megenni. Nem találkozom a szállítóval kezdettől fogva se; a kerítésen belülre akasztja azt étel, becsenget, hogy tudjuk, lehet kimenni. Október óta kifejezetten kérik, hogy mindenki kerülje a találkozást a szállítóval, biztosítson helyet az étel kihelyezésére.
Ez a konyha 15 éve működik családi vállalkozásként, a vezetője 40 éve dolgozik vendéglátósként. Ha nem tartaná be a higiéniai szabályokat (pandémiától függetlenül is) már nem lenne talpon. Aki anyagilag megteheti, bátran rendeljen ételt! Magának időt takarít meg, a vendéglátósokat pedig támogatja.
Ez étterem függő, de nem csak most hanem "békeidőben" is.
Nekünk van sushi báros ismerősünk, aki vírus tagadó, maszkot nem hordanak a konyhán, kiszolgálásnál, a kiszállításnál se, a vendégtől sem várják el, sőt nem a kirakatba ülve helyben fogyaszthatsz is, az ő ételei nagy része jellegéből adódóan hőkezelést sem kap.
Ott/onnan nem étkezünk, amúgy sem vagyok sushi-fan, de máshonnan heti 1-2szer rendelünk/hozunk kajcsit. Nem betegedtünk meg ételtől, nem nyaltunk be sem koronát sem egyéb kórokozót.
Több mint 1 éve hozatjuk a kaját.
Még élünk....
Én nem vagyok fosos. Onnan rendelek, ahonnan megkívánom az ételt. Pizza, tálak, kínai, Kfc, tök mindegy.
Mitől megbízható egy hely?
Semmi bajotok nem lett ezek szerint? :)
Jó lenne tudni egy megbízható helyet.
Először is köszönöm a véleményeket!
Én is úgy gondolom az a biztos amit én megfőzök. Csak kezdett a család ezt azt megkivanni. De pont emiatt állítottam le a dolgot, hogy nem tudom mennyire figyelnek most oda. Abban is remenykedtem, hogy megcsafol valaki és azt mondja hogy most az az érdekük, hogy biztonságosak legyenek vagy ilyesmi.
A távolkeleti konyhák szerintem épp olyanok, mint korábban. Ugyan olyan koszoskörmű, dohányzó törpék dolgoznak a konyhán, mint korábban.
Tömegével van a környéken ilyen pho. Kint a pultnál viselnek maszkot, de hátul a konyhán nem.
Nem tudhatod, mennyire tartják be. Nem kétlem, hogy a többség igen, hiszen most kiszállításból élnek.
De igazából amit te magad főzöl meg otthon, az a biztonságos.
További ajánlott fórumok:
- Ha Gyesen/Gyeden lévő kismama terhes lesz, és a Gyes vagy Gyed ideje alatt szül, milyen járulékokban részesül az utolsó szülést követően?
- Ki mit evett és mit nem evett a terhesség ideje alatt?
- A terhesség ideje alatt éreztetek ellenálhatatlan vágyat bizonyos ételek azonnali elfogyasztása iránt?
- Tényleg igaz, hogy ha a gyereknek megfázás ideje alatt is adjuk tovább a multivitamin tablettát, hogy csak a bacikat erősítjük vele?
- Koronavírus ideje alatt fogimplantátum?
- Koronavírus ideje alatt Nyíregyházán hogy zajlik a szülés?