Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ételek feljavítása fórum

Ételek feljavítása (beszélgetés)

19. Peanutbutter (válaszként erre: 18. - Napsugár8)
2023. júl. 1. 16:13
Nem lehetett rossz. Egyébként a szardínia az egyetlen halfajta, ami nekem konzervben jobban ízlik, mint ha nyersen megvenném, és magam készíteném el.
18. Napsugár8 (válaszként erre: 15. - Peanutbutter)
2023. júl. 1. 16:05
A hét végén a rácponty nevű kajába raktam ponty helyett szardíniát. :))
17. csemár (válaszként erre: 15. - Peanutbutter)
2023. júl. 1. 12:29

Én jobban szeretem a tonhalat, mint a szardíniát. (A heringen viszont ne is lássam!)


A felvetett problémádra - mármint az olajos íz hiánya - nekem az lenne a megoldásom, hogy vagy fele-fele arányban használnék olajos, ill. olaj nélküli konzervet, vagy pedig, ha csak az eredeti, saját levében eltett konzerv lenne kéznél, egy kanál olívaolajat adnék a pástétomhoz.

2023. júl. 1. 12:12

Jöhetnek nem tonhalas tippek is. Ki mivel bolondít meg egy-egy fogást? Akár az íz, akár a tápérték feljavításáért.


Nem vagyok egy nagy fagylaltevő, de ha nyáron mégis rávetemedem, akkor a sima dobozos vaníliás fagyit ki szoktam egészíteni skyrrel és erdei gyümölccsel. Ezt a magasabb fehérjetartalomért csinálom. Az édesítés diéta kérdése. Arról azért nem írok.

15. Peanutbutter (válaszként erre: 13. - Csemár)
2023. júl. 1. 12:06
Bizony-bizony. A szardínia számomra finomabb a tonhalnál.
2023. júl. 1. 11:58

Tejszínes tonhalas tészta. Mi nagyon szeretjük.


200 g tonhalkonzerv

1 kis fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

apróra vágott petrezselyem/ízlés szerint

500 ml főzőtejszín

só,bors ízlés szerint

500 g orsó tészta



Elkészítés


A vöröshagymát apró kockákra vágjuk,üvegesre pároljuk.

Ha kész, hozzákeverjük a tonhalkonzerveket, sózzuk, borsozzuk, és kicsit összepirítjuk.

Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát,az apróra vágott petrezselymet majd a tejszínt.

A kész szószt addig főzzük, míg egyszer fel nem forr.

A tésztát sós vízben kifőzzük.A tésztát a szósszal össze is keverhetjük, de külön is tálalható.

13. csemár (válaszként erre: 12. - Peanutbutter)
2023. júl. 1. 11:43

Lehet.

(...És arról még nem is beszéltünk, hogy a szardínia nem tonhal. :-))

12. Peanutbutter (válaszként erre: 10. - Csemár)
2023. júl. 1. 11:15

Az eredeti nem véletlenül készül olajosból. :)

Nekem a vizesből éppen az a zamat hiányzik, ami a lecsöpögtetett olajosban megvan.

11. michelle.r (válaszként erre: 5. - Peanutbutter)
2023. júl. 1. 11:05
Ez nem pástétom, inkább krém. Ízlelgesd, az eredeti görög feta elég sós, ha azt veszel, úgy adagold, hogy ne legyen sós. Mascarponéból és egy evőkanállal teszek bele, tejföld pedig annyit, hogy kenhető legyen. Néha rakok bele aprított olívabogyót is, annak a sósságával is számolni kell.
10. csemár (válaszként erre: 1. - Peanutbutter)
2023. júl. 1. 11:02

Pástétomot készítenék belőle. (Olajos szardíniából készül eredetileg, de azt hiszem, jó lehet tonhalkonzervből is.)

Belevalók: halkonzerv, ömlesztett sajt, reszelt vöröshagyma, só, bors. (Mindezek ízlés szerinti arányban.)

Az összetevőket pépesre keverem, zárható üvegben a hűtőbe teszem. (Ott akár egy hétig is eláll.) Kenyérre, pirítósra remek.

9. globus (válaszként erre: 1. - Peanutbutter)
2023. júl. 1. 10:55
Nem ismerem ezt a fajtát. Szerintem fűszerezed, egy kis zsiradékon serpenyőben átpirkantod, jó lesz.
8. Peanutbutter (válaszként erre: 7. - Kacsahercegno)
2023. júl. 1. 10:52

Sikerült megnyitni, meg is néztem.

Egyetértek az instant kajákkal, készételekkel kapcsolatban: olykor-olykor, némi feljavítással, kiegyensúlyozással belefér. :)

7. Kacsahercegno (válaszként erre: 4. - Peanutbutter)
2023. júl. 1. 10:45

Ja, akkor nem is nyitja meg? Végülis ilyen majonézzel összekevert tonhallal töltött pirított rizsgolyó, japán fűszerekkel. :-) A furikake életem egyik legjobb kajás vétele volt, mindenre jó, rántottára, tükörtojásra, rizsre szoktam szórni belőle. Van olyan amiben szárított hal pehely van, tök fincsi lesz tőle minden.


Én a tonhalas tésztához csak úgy nyers koktélparadicsomot szoktam enni. :D


Én ezeket az instant sobákat nem szeretem, pedig az "igazi" yakisobát amúgy igen, viszont a mindenféle koreai instant ramenek nagy rajongója vagyok. Nem a legegészségesebb, de azért pár hetente belefér. :-)

2023. júl. 1. 10:44
Nekem is a tonhal pástétom jutott eszembe.
5. Peanutbutter (válaszként erre: 3. - Michelle.r)
2023. júl. 1. 10:37
Jó ötletek. A pástétomhoz tudnál írni arányokat, mértékeket. Pl. egy kis doboz konzervhez mennyi feta és tejföl kell?
4. Peanutbutter (válaszként erre: 2. - Kacsahercegno)
2023. júl. 1. 10:35

Köszönöm a tonhalas tippet. Nem vagyok instagramon, de nekem a majonézes tésztás is jól hangzik, mellé el tudok képzelni valamilyen zöldségkeveréket.

Igen, a soba nem leves, felszívja az összes vizet, ami kell hozzá. Nagyon ízletes mindegyik, de önmagában egyoldalú, szóval valóban kell a feljavítás. Akár tojással és tofuval is.

3. michelle.r (válaszként erre: 1. - Peanutbutter)
2023. júl. 1. 10:32
Feta sajttal, mascarponéval vagy tejföllel, borssal, fokhagymával, citromlével keverve pirítósra kenheted. Vagy tésztára, reszelt sajttal. Nálunk mindkettőnek igen csak sikere van.
2023. júl. 1. 10:25

Nekem jelenleg ez a kedvenc tonhalas kajám: [link]

Heti egyszer biztos megcsinálom. Igaz, imádom a tonhalat, simán a konzervdobozból is kieszem magában, nekem nem igényel "feljavítást" 😅 Meg ha valami kelet-európai életérzésre vágyom akkor főtt tészta + tonhal + majonéz. Isteni 😂


Instant tésztákhoz tojás, akár belekeverve, akár csak beleütve a vége előtt pár perccel, hogy egészben megfőjön. És/vagy pirított tofu, gomba. Mondjuk a tojás inkább a ramen jellegűekhez, aminek van leve, a soba az olyan sűrű szószos asszem, ahhoz tükörtojást csinálnék :-)

2023. júl. 1. 10:12

Az ötlet onnan jött, hogy régóta tárolok a kamrámban pár doboz vizes tonhalkonzervet. Megvettem, de sajnos nem ízlik, viszont kidobni sem szeretném. Gondolkodtam, hogyan javíthatnám fel, hogy ízletes legyen, keresgéltem recepteket, ám a leírások alapján egyik sem volna ínyemre. Ha valakinek van bevált tonhalas étele, amihez kifejezetten vizes tonhalat használ, mégis ízletes, azt szívesen venném.

Emellett gyűjthetnénk ezen a fórumon egyéb trükköket is, amikkel valamit finomabbá vagy tápértékben gazdagabbá tehetünk. Pl. a soba zacskós tésztát én szoktam dúsítani némi párolt vagy friss zöldséggel és sonkával, és rögtön kiegyensúlyozottabb étel jön létre, ami ráadásul két étkezésre is elegendő. Ilyen és ehhez hasonló ötleteket olvasnék szívesen ezen a fórumon.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook