Eszkimó lángos recept

kb. 80 dkg liszt
2 pohár kefir
2 tojás
só
2 dl hideg tejben elkevert 3 dkg élesztő
olaj a sütéshez
Az Eszkimó lángos elkészítési módja:
Az alapanyagokat összekeverjük, jól átdolgozzuk, kb. 2 órára hűtőbe tesszük. Olajos kézzel veszünk ki a tésztából, forró olajban kisütjük. A nyers tészta hűtőben napokig eltartható. Megjegyzés: Az olaj hőfokát jól el kell találni. Nagyon kiadós, tejföllel, fokhagymával, sajttal stb. nagyon finom. A hűtőben folpackba csomagolva tároljuk. Előnye, hogy mindig frissen éppen annyit süthetünk, ami elfogy.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2013. febr. 25. 16:10
Az eszkimó lángos elkészítési módja és hozzávalói.