Esküvő után - változott valami? (beszélgetés)
Sziasztok
Mi is eggyutt eltunk az eskuvo elott...4 eve. Mindenunk kozos volt,ketten kezdtunk el gyujteni, eggyutt oldottuk a problemakat, eggyutt orvendtunk mindennek.....szerintem nem valtoztatott sokat az eskuvo.De azert egy no eleteben szerintem sokat szamit....nem masok elott talan maga elott. Nagyreszt minden no vagyik egy meseszep eskuvore, gyonyoru feher ruhaban....
Mi a nagy tavolsag miatt nem tudtunk egyutt elni az eskuvonk elott. Ferjem amerikaban, en MO-n. Ugyhogy nekem nagyon sok minden valtozott. Egyreszt ferjhez mentem, masreszt otthagytam mindent es mindenkit, aki addig szerepelt az eletemben. Csak ketten vagyunk es senkire nem szamithatunk csak egymasra. Nincsenek szulok, nagymamak, baratok. Nehez volt az elejen. Most mar csak latogatoba megyek haza.
De nagyon jo erzes felesegnek lenni! Es kedden leszunk 1 eves hazasok!!!
Kerdes: Ti felvettetek a ferjetek nevet vagy sem? Es miert?
En felvettem, de ahhoz ragaszkodtam, h ne legyek "né". Ha otthon maradunk, akkor sem szerettem volna Baloghne lenni, de itt meg nem is ertenek meg. Ugyhogy a mi verzionk, az en keresztnevem es a ferjem vezetekneve.
A baratnoim nem ertettek, h miert. Ok meg nem hazasok es allando kapcsolatuk sincs. De en ugy ereztem, h azzal, h azonos a nevunk meg jobban osszetartozunk es ezzel egyfajta tiszteletet is kifejezek iranta.
Az eskövő előtt 7 évig éltünk együtt.
Aztán terhes lettem és a párom úgy döntött, hogy akkor ez egy jó alkalom arra, hogy összeházasodjunk.
Számunkra sem változott meg semmi sem, de olyan jó azt mondani, hogy Férjem. :))
Ugye hogy mennyivel jobb ez a szó????
Mi is 7 év után házasodtunk össze,nekem egy picit mintha még szorosabb lett volna a kötelék.
Nekem annyiban változott, vagy lett jobb érzésem esküvő után, hogy pl. már nem úgy beszéltem róla, mutattam be, hogy a barátom, az élettársam, hanem hogy a férjem.
Valahogy ennek a szónak már más, olyan komolyabb értelme van.
Mi nem éltünk együtt előtte, így talán evidens, hogy más lett, gyakorlati okokból.
De érzelmileg is változott:szerintem sokkal elmélyültebb lett. Valahogyan biztos az az érzés, hogy mi tényleg vagyunk egymásnak. És ez egy nagyon jó érzés. (Azt hiszem, ő is így érez.)
(Jólesett ezt most leírni.)
Lassan fél éve vagyok férjnél. Előtte tíz évig éltünk együtt. Végig házasság ellenes voltam, kicsit tartottam attól, hogy elromlik minden. Ezzel szemben ha lehet még jobb lett a kapcsolatunk.
Ti hogy érzitek? Jobb lett vagy rosszabb az esküvőtök után?