Esküszöm,már azon gondolkozom,hogy ruhában tusolok... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Ne mondd már hogy senkinek sincs klímája a házban és senki sem akar klímát.
Nyilván nem zavarhatja a szomszédot, a vizet is meg kell oldani, hogy pl ne áztassa falat, de ma már azért nem akkora turváj egy klíma, főleg mivel a mostaniak már csendesek.
A városban ahol élek utcaképi, építészeti szempontból vannak inkább "problémák" a klíma szereléssel, de az is jellemzően a belvárosi, belvároshoz közeli házaknál, lakásoknál, ott tényleg szigorúan veszik, de külvárosban a fene se ellenőrzi.
Pl van olyan házban lakásom, ahol csak a tetőn engedélyezett a klíma kültéri elhelyezése, hogy ne rontsa a ház és a környezet összképét. Ott eleve úgy épült a ház hogy központilag megoldott a hűtés-fűtés, de ha külön plusz klímát szeretnél a kültéri elhelyezésére csak a tetőn van mód.
A panel lakásomnál nem szerelhető klíma az utcafrontra, de a belső udvar felé egyébként oda rakod ahova akarod. Ott nem volt klíma, én szereltettem, nem kérdeztem senkit és a kutyát nem érdekelte, igaz csak 15 lakás van és zömmel klímás már mind.
Szomszédot is felnyomták...
Gyereknél meg úgy áll kifelé a cső, hogy éppen rózsákra csöpög. Örüljenek neki, hogy valaki locsolja.
Mi konvektorral fűtünk. Nyáron leszereljük és mobil klímát teszünk a helyére. Olcsó, egyszerű, "láthatatlan" és hatásos. Nem kell hozzá engedély.
Van, aki a mobil klímát véglegesen helyezi el falfúrással, vagy az ablakon kör alakú rés létesítésével.
Nálunk is az erkélyen van, az utcáról alig látszik. Persze, nincs mindenkinek erkélye. Látok sok helyen külső falon is.
Okos dolog, hogy vödörbe csöpög, és még fel is tudjátok használni a vizet. Sok helyen csöpög a járdára. Nálunk szerencsére a ház csatornája mellett van. A szerelők abba kötötték bele, így nem csöpög sehova.
Én is gondoltam már rá, hogy teszek virágot a tetejére, de nem mertem.
Jól van, szerintem már mindenki tudja, hogy büdös vagy.
Vizsgáltasd ki magad. Nem kell görény, patkány meg mittudoménhánynapos hullaszagúnak lenni annak, aki izzad.
Panelban lakom,és sajnos bármit csinálsz,a többi lakó beleegyezése kell. Ne kérdezd,miért van így,de ez van. Eddig még nem vitt rá a lélek,hogy 48 lakást végig "bürokráciázzak" ez ügyben.
Mindíg lenne egy akadékos. Sajnos.
További ajánlott fórumok:
- Mi jut eszedbe az előző szóról? Gondolkozzuk a szerelemben-párkapcsolatban.
- Hogy lehet pozitívan gondolkozni?
- Ha az örökbeadáson gondolkozol, és te szeretnél családot találni a babádnak írj ide kérlek!
- Miért nem előbb gondolkoztak?
- Férfiak és nők Gondolkozása. Egy adott dologról.
- Kedvesem 30 éves, én 21. Szerinted korai a gyerekvállaláson gondolkozni?