Érdemes ma Magyarországon orvosnak tanulni?Mennyire nehéz elvégezni-úgy értem mennyire legyen valaki okos, szorgalmas stb hozzá? (tudásbázis kérdés)
Szia!
Meg kell próbálni,de számits arra hogy bejutni is nehéz,bentmaradni még nehezeb.Lánykám 7éve végezte el,mindent időben megcsinált,így 24évesen már orvos lett,de azt mondhatom hogy volt olyan vizsga időszak is amikor napokig a kollesz szobából csak a wc-re ment ki,éjjel,nappal tanult,a könyvei ott voltak az ágyában,amikor elfáradt csak egy picit arébb tette őket,betakarozott és aludt 3-4 órát aztán ott folytatta ahol abbahagyta.Ő nem volt az a tipus amelyik gyorsan tanul,alaposan kellett mindent megrágnia,tanulnia,igaz most nagy hasznát veszi mert a munkahelyén helyt áll,tisztelik a tudását ,megbíznak benne,ez bizony sokat számit,mert az egy dolog hogy elvégzed de aztán élesben is kell helytállni.Aki nincsen benne az el sem tudja képzelni mennyi munka van egy orvosi diplomában.Nem azt mondom hogy más szakok nem nehezek,de szerintem ez az egyik legnezebbek közé tartozik,és örök életedben kell tanulni.Sok sikert!
nem is kell,nem írtam semmi ilyet
azért irtam le mindezt mert azt tapasztalom a másik véglet a gyakoribb,aki sz*rik a betegre és csak a pénz lebeg a szeme előtt
mindezt csak ezért írtam le semmi másért,nem kell magát áldozni,de ha már csinálja,lelkiismerettel csinálja,ezt önfeláldozás nélkül is lehet:)
Ahogy Trapiti írja, ha olyat tanulsz amit szívből szeretsz, nem lesz kényszeres és bár nehéz, menni fog.
Ne add fel az álmaidat!
Ez lehet sokaknak elcsépelten hangzik,de én úgy tartom,ez az egyetlen hivatás , aminek MINDIG érdemes tanulni,mert a legszebb a világon.....
ha belevágsz,sok sikert hozzá és kívánom hogy olyan orvos váljon belőled aki szívét-lelkét beleadja,mert szerintem ez van annyira fontos,mint maga a tudás...
Erről eszembe jutott egy vicc:
Lenéz Isten októberben az égből és azt látja az egyetemen, hogy az orvosok tanulnak, a közgaszdászok tanulnak, a gépészek isznak. Lenéz Isten novemberben is az égből és ismét azt látja az egyetemen, hogy az orvosok tanulnak, a közgaszdászok tanulnak, a gépészek isznak. Lenéz Isten decemberben is az égből és azt látja az egyetemen, hogy az orvosok tanulnak, a közgaszdászok tanulnak, a gépészek imátkoznak, majd felteszi a kérdést: Na kit is engedjek át? Hát a gépészeket...:)
Senki nem dolgozik 300 órákat havonta, az biztos...
Nálunk a munkakörülményekkel is nagy gond van, egyre kevesebb dolog van meg a normális feltételekből... azon már nem csodálkozom, hogy wc-papírt kell vinnem magammal ha ügyelek, de lassan gyógyszert is vihetnék...
Egyetértünk. :(
Remélem már nem tart soká, és megyünk a férjem után.
hmm,tényleg ügyesen megoldjátok.:)
Nem tudom,bevállaljam-e az orvosit..(még van egy kis időm eldönteni)
Ez az álmom,és nagyon félek hogyha nem próbálom meg később meg fogom bánni,ha megpróbálom és nem sikerül legalább nyugodt lesz a lelkiismeretem,nem?
ez a 16 óra tanulás ó ha nagyon félelmetesen hangzik.:/
jelenleg a gimiben max napi 1 órát tanulok,ha témazáró van akkor többet persze..
Amíg a férjem itthon volt, akkor ő volt a kislányunkkal amikor én ügyeltem. Egy éve Norvégiában dolgozik, azóta a nagyszülők segítenek.
Heti egy hétköznap a nagypapánál alszik a lányom, havonta két szombatot a másik nagymamánál tölt. ha a férjem itthon van, akkor vele van.
Ha nem dolgozom, akkor gyakorlatilag csak a lányommal vagyok, alig marad másra idő. Takarításban van heti egyszer segítségem, de minden egyébre csak est 8-tól kb-11-ig amikor a lányom már alszik.
Egyébként jó szervezéssel minden megoldható :) Még ennyi munka mellett is több fér bele az életünkbe mint sokaknak :)
6 év helyett csak 5, az első 2 év ugyanaz, ugyanolyan követelményekkel, utána talán hajszállal könnyebb.
Végzés után vagy van tőkéd elindítani egy magánpraxist, vagy elmehetsz sztk-ba alkalmazottnak ugyanolyan fizetésért mint bárki más.
Köszönöm!:)
És mi a helyzet a fogorvosin?
Az érdemes-e részről pedig:
Jelenleg aneszteziológis-intenzív terápia szakvizsgával az alap fizetésem bruttó 176.000Ft, ezért heti 40 órát dolgozom, ehhez jön az ügyelet, amivel együtt 270-300 órát dolgozom havonta. Mindennel együtt hazaviszek kb. 300.000 Ft-ot, havonta minimum 4-5 hétköznapon és 2 hétvégi napon ügyelek, ezen kívül gyakorlatilag minden ünnepen is be vagyok osztva, beleértve karácsonyt, szilvesztert... 13 éve csinálom, nekem lassan kezd elég lenni...
Azta,napi 16 óra.:OO
Kémia végig van az egyetem alatt,vagy csak pár félév?
(nem vagyok vele teljesen kibékülve)
További ajánlott fórumok:
- SPAR Magyarország matrica - Ingyenes csere-bere fórum
- Szerinted ki képviselje Magyarországot a 2012-es Eurovíziós Dalversenyen?
- Leggyakoribb utónevek a mai Magyarországon
- Túra- és kirándulóhelyek Magyarországon és környékén
- Te hogyan változtatnád meg a segélyezés rendszerét Magyarországon?
- Elképzelhető, hogy jön Magyarországra Madonna!