Érdemes kenyérsütőt venni? (tudásbázis)
Én már a másodikat nyúzom 3 év alatt, nem bírják a strapát.De érdemes. Akár használtan is, mert sokan eladják a 2-3 alkalommal bekapcsolt gépet, mivel nem használják.Mindent abban dagasztok, sütni inkább a sütőben szoktam a kenyereket.
igen
én pl a lángos és minden kelt tésztát abba dagasztok és kelesztek meg
nagyon jó
Én csak dagasztásra , és lekvár befőzésre használom:D
Sütni egyszer sütöttem benne, mert nem volt idegem kivárni mire végre elkészült a kenyér;)Másnap meg olyan volt, hogy agyon lehetett ütni vele valakit:(
Azóta sütőben sütöm
Szia!
Nekem kellene, én viszont imádom a benne sült kenyeret.Szívesen átveszem tőled, ha komolyan mondtad.
Szerintem nem. Nekem van. Kell valakinek?
Nem szeretem azt a kenyeret, amit ilyen gépben lehet sütni.
IGEN! NAGYON! Szinte minden nap használom. Mindig sikerül! Szoktam benne kiflihez, zsemléhez tésztát keleszteni és sütőben kisütöm. A bolti kenyeret már nem is nagyon esszük meg, főleg másnaposan. Az én kenyerem 4-5 napig is nagyon finom, azóta nem dobunk ki kenyeret. Az alapanyagok összekészítése maximum 2-3 perc, és mosogatni is alig kell. Nekem egy 2 lapátos Hausmeisterem van, 1,5 éve, és az árát már rég behozta (4 tagú család).
Vereskati kishugom, nem kaphatnám meg én is?
Esetleg én is megkaphatom? Engem is érdekelne!
Én is kérném,ha nem nagy kérés!! Köszi..
Légyszi, nekem is írd meg az oldal neevét! Köszike!
Priviben megírtam, reklámnak minôsült volna.
mi az a de....hu oldal? én ebből a két betűből nem tudom miről van szó:)))
Érdemes! Sütöttem én is sokáig, aztán ahogy egyre kevesebb lett az idôm, valahogy kényelmesebb lett a boltban venni. Pontosabban házi kenyérért a férjem jár a piacra:)) Most ott porosodik a hûtô tetején, de most szemtül elhatároztam elôveszem, leporolom. A de......hu-n most fejezôdött be egy kenyérsütôben kelesztett tészták receptverseny, hát az annyira megtetszett, hogy ki kell próbáljak néhányat belôle.
Nálunk a férjem volt nagyon odáig a kenyérsütésért.
Nehezen beleegyeztem,sikerültek is a kenyerek, de egy darabig nem izlett mert édesnek találtam.
Kihagytuk a cukrot és azóta finom a kenyér.
3 és fél deci víz,2-3 kanál burgonyapehely ezzel együtt legyen a liszt 65 dkg, 2dkg porélesztő,
1 nagy mérő só, fél kis mérő aszkorbinsav, kb 3 kanálnyi olaj. Ezt találomra szoktam önteni.
3 órát sütőm.
Hát én annyi cuccot tettem bele, amennyit elvileg szabad. Egy csomagban volt minden, az élesztő is, mármint a por... Mindegy, már történelem.:)
Nekem sem sikerült az első 5 kenyér, de nem adtam fel!!!!!
Pont egy barátnőmmel is megesett ez az eset. Az első sütésnél. Vagyishogy nem lett belőle sütés, mert idejében észrevette, hogy orrán-száján dől kifelé a trutyi. Biztos, sok élesztőt tett bele, vagy nem a megfelelő sorrendben. Asszem, egyben ment a kukába, ragadt az egész, mint a fene, másnap elrohant, vett egy ugyanolyat, mert a férjének nem merte elmondani, hogy mennyire hülye volt!
Sziasztok!
Én vettem egyet, beletettem a könyv által írt maximális mennyiségű alapanyagokat, majd pár óra múlva a füstre mentem ki a konyhába. Sok lett bele a cucc.:) Kiment a tégely oldala mellett, rá a szálakra és égett. Pirított kenyerestől odaadtam egy ismerősömnek, azt mondja nagyon jó... Nekem nem jött be.:)
Minden jót!
Szerintem nem, bár nekünk van, de sokkal jobb kenyeret sütök sütőben.
Már tényleg eldöntöttem hogy veszek ,végül is nem olyan drága!
Fórumot elolvasom!
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!
Megkerestem Neked az egyik hasonló nevű fórumot itt is olvashatsz tapasztalatokról, az a címe - ki használ kenyérsütő gépet -
még van jó pár ilyen, némelyikben recepteket is találsz, még nézelődök tovább és ideírom a címeiket.
Sziasztok. Nálam is nyerő a kenyérsütő gép. Kenyeret, kalácsot és az összes dagasztandó tésztát is azzal készítem. Először nagyon ódzkodtam tőle, de mostanra annyira megszerette a család is, hogy naponta friss kenyeret eszünk. És az otthoni kenyérnek a héját is megeszik a gyerekek, nem úgy, mint a boltiét.
Nekünk is van és nagyon szeretjük. Azt nem mondom, hogy mindig teljes a siker, mert próbálkoztunk minden félével volt, hogy nem lett az igazi de a kalács például mindig sikerült és isteni finom lett.
Én másfél éve minden másnap sütök kenyeret. Első nap frissen esszük, másnap pirítva. A villanyszámlámon nem nagyon látszik meg. A Tescoban veszek kenyérlisztet, és teszek bele sokféle dolgot (pl. lenmag, szezámmag, búzacsíra, korpa, burgonyapehely, sikér, stb.)Így fehér kenyeret sütök, de sokkal egészségesebb, mint a bolti. Sajnos a családom nem eszi meg a barnát. Kikísérleteztem egy receptet, az mindig jól sikerül. Én már nem lennék meg nélküle.
Nekünk is van,és nagyon jó dolog.Már csak azért is,hogy megdagaszak benne valamit.
nem kérnéd el a mamádtól az extrém finom kalács receptjét?:)) hadd próbáljuk ki mi is!:)
További ajánlott fórumok: