Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Erdély, Partium - rossz visszhang, de miért? fórum

Erdély, Partium - rossz visszhang, de miért? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
415. c8ec504c40 (válaszként erre: 75. - Kingi7)
2012. szept. 26. 19:49
Csak a negatívat? Miért, volt pozitív is?:)
414. c8ec504c40 (válaszként erre: 70. - Kingi7)
2012. szept. 26. 19:42
Ahogy te "beválasztottad" a nem megfelelő embereket, az a te bajod. Az a férfi, akit a feleség tart el, sem az erdélyieknél, sem a magyaroknál nem igazi férfi.
413. c8ec504c40 (válaszként erre: 57. - A699eceb28)
2012. szept. 26. 19:36
Ott a pont!
412. c8ec504c40 (válaszként erre: 54. - Kingi7)
2012. szept. 26. 19:35

Itt Magyarországon meg elég sok: sváb, sokac, horvát, szlovák, meg stb. szó került bele a nyelvbe, de ez mind gazdagítja a szókincsünk.

Neked az "erdélyi" szó olyan, mint bikának a vörös posztó. Mindenben csak a rosszat keresed.

411. c8ec504c40 (válaszként erre: 51. - Kingi7)
2012. szept. 26. 19:32

Hogy te mekkora... arra nem gondoltál igaz, hogy ők meg esetleg téged nem értettek??? Vagy a szögödieket? Vagy...? TÁJSZÓLÁS, TUDOD MI AZ??


A többi meg: egy rossz tapasztalat és már el is ástál mindenkit.

410. c8ec504c40 (válaszként erre: 43. - Pink sunrise)
2012. szept. 26. 19:28
:))
409. c8ec504c40 (válaszként erre: 37. - Kingi7)
2012. szept. 26. 19:24
Érdese mód, elég sok dolgot elírsz. Szerintem a gondolkodásodban is elírás van és tényleg általánosítasz, csak mert rossz emberekkel hozott össze a sors.
408. c8ec504c40 (válaszként erre: 35. - Kingi7)
2012. szept. 26. 19:23

Akik rólatok lehúzzák a bőrt, az a kisebbség!

Nem az erdélyi magyarok. De hát bűnbakok mindig is kellettek.

407. c8ec504c40 (válaszként erre: 27. - Kingi7)
2012. szept. 26. 19:20
Te egy nagyon rossz emberismerő vagy.
406. c8ec504c40 (válaszként erre: 13. - Evyke89)
2012. szept. 26. 19:16
Egyetértek. Nagyon azt tapasztalom, hogy sok (kis) magyarországi magyar bizony átveszi az itteni kisebbségek példáját, s inkább rokkantosítja magát, csak hogy ne kelljen egy szalmaszálat keresztbe tennie. Persze azóta fordult a helyzet, mert megkezdődtek a felülvizsgálatok... s az igencsak fiatal, banális betegségekkel rokkantosított emberek sírva panaszolják, hogy őket visszaküldték dolgozni...
405. c8ec504c40 (válaszként erre: 12. - Kingi7)
2012. szept. 26. 19:13
Látom, már régen írtad, de KOMOLYAN GONDOLTAD??? Remélem azóta már okosodtál.
404. c8ec504c40 (válaszként erre: 11. - Lillacska)
2012. szept. 26. 19:12
Ráadásul a romániai magyarok csak a szüleiktől tudják megtanulni a magyar történelmet, mert egyébként a román törit kell odaát tanulni.
2012. szept. 24. 21:31
Ni, ni, mire bukkantam itt! Szinte ugyanolyan kérdést vet fel, mint az én törölt, büszke magyar vagyok című fórumom...
402. c8ec504c40 (válaszként erre: 401. - C33bd8536b)
2012. szept. 24. 21:30
A zakuszka egy isteni, kenyérre kenhető erdélyi étel, de marha macerás az elkészítése. Viszont az eredmény mindent kárpótol!:))
401. c33bd8536b (válaszként erre: 400. - Zitas)
2010. márc. 31. 15:23

Rosszul tudod!?)))

A zakuszka egy kaja, amit hagymából, padlizsánból, paradicsompaprikából és paradicsomból főznek. Esetleg a padlizsán helyett jöhet zsenge bab, vagy gomba.


A gogos meg paradicsompaprika.

400. zitas (válaszként erre: 382. - Kingi7)
2010. márc. 31. 11:59

Zakuszka = fuszujka(bab), vinetta (padlizsam), gogus (paprika)


Valahogy így volt? ;)

399. gabilive (válaszként erre: 395. - Kingi7)
2010. márc. 26. 15:55

Nem,a lila meg a vöröshagyma nem ugyanaz.A vörös az a klasszikus hagyma,amit mondjuk pörkölthöz is használ az ember,a lila meg olyan lilás-bordós színű,leginkább salátákhoz való,vagy ilyesmihez,pont a szép színe miatt.

Egyébként ez az igazi padlizsánkrém,amit leírtál(én házi majonézzel csinálom),csak én nem eszek hozzá paradicsomot,mert azt nem szeretem:)Ja,meg a vegetát sem:)


Nyár elején készülök menni Pestre valamikor(eddig össz csak 2-szer voltam,de most muszáj lesz a munkám miatt).Ha addig nem sikerül szerezned,esetleg akkor vihetek:)

398. c33bd8536b (válaszként erre: 395. - Kingi7)
2010. márc. 26. 15:02
Én is így készítem a padlizsánkrémet, de én savanyítom egy nagyon kevés (fakanálnyi)borecettel. Citromlével is szokták, de szerintem az ecet íze jobban talál hozzá. Viszont a citromlétől fehérebb lesz.
397. c33bd8536b (válaszként erre: 386. - Kingi7)
2010. márc. 26. 14:57
Az igazi "bors" korpacibere, vagyis erjesztett búzakorpa. Mifelénk néha árulják lieres üvegben, de én soha nem vettem. Én a csorbát citromlével vagy paradicsomlével savanyítom, esetleg télen káposztalével. Az erdélyi csorbát tárkonyecettel.
396. kingi7 (válaszként erre: 390. - Pink sunrise)
2010. márc. 26. 11:41
azt hiszem paradicsomoson délebre eszik...
395. kingi7 (válaszként erre: 389. - Gabilive)
2010. márc. 26. 11:40

Padlizsánkrém nálam: grillen megsütve,hogy jó füstös legyen, lila hagyma-nálatok ez a vörös,ha jól tudom- feketebors, vegeta.étolaj. én így szeretem, friss kenyérrel-lehet nálunk már adalékmentes kovászos kenyeret is kapni- VÉGRE! :))

esetleg egy kis majonéz rá és paradicsom ...nyami-nyami.

zakuszkát csináltam annó, elraktam üvegbe, babosat szeretem :) csak tényleg macerás...

Hát Gyula és Békéscsaba messze van :( még valami román boltot próbálok itthon keresni... de azért köszönöm :)

394. kingi7 (válaszként erre: 387. - Pink sunrise)
2010. márc. 26. 11:34

Tárkonyom nekem is volt, vala ecetben és tejfölös csirkeragu levest csináltam sokat.

Nekem ez az íz bevált, csak nem tudom,hogyan pótoljam. A Csorbát izesítem : Bors-al, feketebors, lestyán,só, paradicsomlé... ez bejött és a rokonaim nyaggatnak, hogy főzzek már :(

393. gabilive (válaszként erre: 392. - Pink sunrise)
2010. márc. 25. 23:35
Miért,a zakuszka tiszta diétás zöldség-na jó,meg egy kis olaj:)-,csak kenyér nélkül kell enni:)))
2010. márc. 25. 23:32
Most azert megennek egy naaaagy szelet zakuszkas kenyeret....:)....meg jo hogy nincs ,mert vege lenne a dietamnak:P
391. gabilive (válaszként erre: 390. - Pink sunrise)
2010. márc. 25. 23:29
Én egyszer megkóstoltam,de olyan lecsó-íze volt:)Szerintem az már nem is padlizsámkrém.
390. pink sunrise (válaszként erre: 389. - Gabilive)
2010. márc. 25. 23:25
En meg nem is ettem padlizsankremet.....vinetat:)paradicsomosan vagy fokhagymasan.....Csak a hagymas majonezes valtozatot ismerem...
389. gabilive (válaszként erre: 384. - Kingi7)
2010. márc. 25. 23:18

A padlizsánkrém nekem is kedvencem!Holnap is az lesz a reggeli.Ja,és én sem paradicsommal meg fokhagymásan,csak simán majonézzel,pici vöröshagymával.

A zakuszkát is szeretem,de azt nem szoktam csinálni,mert sok vele a macera:)


Ha a tasakos bors-ra gondolsz,én vinnék neked,ha járnék arrafele,de nem szoktam.De ha esetleg Gyulán vagy Békéscsabán van ismerősöd,odáig elviszem szivesen.

2010. márc. 25. 23:07

Eszembe juttt hogy van egy Bors Magic a szekrenyben elbujva:)

Megneztem mit tartalmaz.....Nekem tarkonyos van...

Van benne :tarkony aprora vagva:),citromso,so,novenyi olaj,borecet kivonat....

A lenyeg a tarkony,es a citromso,so,....de mi ecettel is szoktuk citromso helyett.

387. pink sunrise (válaszként erre: 386. - Kingi7)
2010. márc. 25. 22:59

Hat a csorbat vegulis a romanok savanyitott levesekre mondjak.Ami savanyu az naluk "ciorba"ami edes leves az "supa"...:)

En szemely szerint nem szoktam soha sem hasznalni az emlitett etelizesitot,hanem megfelelo aranyban teszek fuszereket(most ne kerdezd mibol mit es menyit kell mert anyukam a profi ebben es tole kerdezoskosok:)Regen etteremben dolgozott,es naaagyon finom leveseket,foleg csorbakat tud kesziteni.


Ma pl tarkonyos leves volt,ugy egyszeruen ahogy otthon szoktuk....savanyitva,habarassal,tejfollel,.....Ket tanyerral is megettem:)



Ird le milyen savanyitot levesre gondoltal es holnap megkerdezem mit hogyan csinal,mert o 100% nem hasznal keszen eloallitott etelizesitoket erre a celra.

386. kingi7 (válaszként erre: 385. - Pink sunrise)
2010. márc. 25. 22:50
Igen, az kellene, de nálunk nincs :( Csorbába, mert ahogy én tanultam, abba az kell... lestyán van hozzá, meg minden egyéb... de ez nincs :( Mibe szokták egyébként még használni?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook