Ennyi várakozás után lehet babánk? (beszélgetős fórum)
A 21. ciklusnapon menj vérvételre, ha hétköznapra jön ki, de ha hétvégére, akkor utána való hétfőn. 21-22-23. nap ugyanúgy jó. Ha hosszabb a ciklusod, mint 28 nap, akkor kell eltolni kicsit a 21. napi vérvételt. Ezen ne agyalj, nem olyan bonyolult ez ! :)
Bárhol megcsináltathatod az andrológiai vizsgálatát a férjednek és a Te vérvételed is, nem fog belekötni az orvos, ő csak ajánlott valakit.
Ha meglesz a hormonleleted és a férjed eredménye, akkor abból már sokmindenre következtet az orvos.
Ha teljesen jó a hormnműködésed, akkor további vérvizsgálatok lesznek trombofília, Leiden-mutáció, MTHFR mutáció, és egyéb hasonlók.
Petevezeték-átjárhatóságit is szoktak csinálni.
Javaslom, hogy a háziorvosnál kérj egy nagylabort, benne pajzsmirigyvizsgálattal! Mondd neki, hogy a meddőségiben kérték. Ez is alapvizsgálat, a szervezet alapműködéséről mutat egy képet, szükséges ez is, a pajzsmirigyfunkció pedig nagyban befolyásolja a teherbeesést, így az is ugyanolyan fontos, mint a hormonvizsgálat.
Ennnyit intézz első körben!
És bízz az orvoskban, nincs olyan, hogy rádnéz és ad egy gyógyszert! A női működés annyira bonyolult, nincs varázstabletta.
Tudom, hogy nehéz ezen keresztülmenni, de légyszíves ne a negatív oldaláról közelítsd meg a dolgokat. Így nem szabad hozzáállni!!! Mi a BMC-be jártunk, hidd el ott is kb. ennyi az előzmény. A vérvételből sok minden kiderül. Utána valószínű csinálnak átjárhatóságit, ha még nem volt neked. De én még mindig azt mondom, hogy ettől függetlenül keress fel egy meddőségi endokrinológust.
A 25. napi vérvétellel pedig ne foglalkozz, nagyban függ a ciklusod hosszától, hogy mikor kell levenni a másodikat.
Nyugalom, teljesen korrekt módon járt el az orvos!
Ez az első lépés: a férjed vizsgálata igen egyszerű és egyszeri alkalom, s az egyik fél oldala már ki is derül pikk-pakk.
A női oldal vizsgálata ennél sokkal bonyolultabb és több lépésből álló folyamat! És ténylega hormonszintek mérésével ekll elkezdeni. Nekem csak az a fura, hogy a 25. napot mondták Neked. A 3. és a 21. napra szoktak kérni vérvételt. (A menzesz első napja számít első napnak, onnan kell számolni)
SZóval türelem, hosszú ez az út, nem úgy megy ez, hogy odamész, megállapítja, mi a baj, ad egy varázsszert és kész!
(Az endometriózisos hölgy pedig nyilván ezt igazoló papírokkal érkezett, s erre írták fel a gyógyszerét. Ne irigyeld, mocsok egy betegség, s a gyógyszerével az egész hormonműködését leállították most hónapokra, mesterséges klimaxot előidézve, hogy a rossz helyen megtelepedett méhnyálkahártya-szigeteket kiirtsák...és korántsem tuti ez a terápia! A mellékhatások is kellemetlenek. Az meg felelőtlenség az orvos részéről, hogy azzal hitegeti, pár hónapon belül teherbe is esik...persze, bátorítani kell a nőket, de azért erre nem lehet mérget venni. Nem oylan egyszerű kimászni belőle...)
Szia.Gratulálok a babákhoz.:) Erőt,egészséget mind hármotoknak.
Akkor a Meddőségin nem sok mindent csinálnak? Hát amúgy gondoltam.:/ Holnap kiváncsi leszek hogy mit fog mondani az orvos,milyenek lesznek. Ha láttom hogy nem nagyon foglalkoznak velem akkor csak a Magán orvos marad. Majd vele biztos többre jutok. :/
Kezdd ela kivizsgálásokat 4-én a szakrendelésen, s ha nem vagy megelégedve az ellátással, akkor menj el magánorvoshoz. Arra mindenképp készülj, hogy ez utóbbbi nem lesz olcsó. Az egész procedúra nem olcsó, de ha mindent magánban csináltatsz, akkor az tényleg elég vastag pénztárcát kíván.
Sok sikert!
Nem értem az utolsó mondatod... meddőségi szakrendelőben miért ne foglalkoznának Veled? Hisz az a dolguk, hogy kiderítsék, melyikőtöknél és hol a hiba.
Sok vizsgálat lesz, és biztos, hogy pár hónapig eltart, mire a végére értek, de kezdjetek neki, próbálj egy kicsit ésszerűbben étkezni, kicsit leadni ebből a túlsúlyból, elkezdeni pótolni a D-vitamint, folsavat (patikában kapható mindkettő vény nélkül)
14: Remélem hogy nektek is sikerűlni fog ennyi év után. Az egyik ismerősöm is 10 év után lett terhes és már 6 vagy 7 gyereke van.
Ne add fel! Akard, és hát ha sikerűl. Kívánom nektek hogy mi hamarabb teherbe es.
16: Gratulálok a babához. Erőt egészséget nektek.És ne gondolj a rosszra,csak is a jóra!:) Akkor sok időbe telik ugye hogy mire helyreállítják a hormonokat? Több féle gyógyszert írt fel az orvos? Hallottam hogy drágák a gyógyszerek? Remélem nincs olyan nagy bajom, mert már mi is nagyon nagyon szeretnénk egy babát.
17: Olyan 80-85 kg. lehetek. Pontosam nem tudom. Van rajtam súlyfelesleg,de nem vagyok az a csúnya kövér sem. Hogy érted hogy futószalagon?:) Igen,mondták egy páran hogy első kőrben a párommal fogják kezdeni a vizsgálást,és majd utána vesznek vért tőlem. Egyébként magán orvoshoz szerettem volna menni de,mondták az ismerősök hogy a szakrendelés is ugyan olyan jó. Hát nem tudom majd elválik. De ha nem kezdenek velem nagyon semmit akkor még is bejelentkezek egy magán dokihoz. De remélem hogy még se kell. Mert ha már ott elkezdtem akkor ne legyen baj,derítsék ki hogy hol,mi a baj.
18:Én a Debreceni Nőgyógyászati Szakrendelőbe voltam,és onnan küldtek el ugyan oda a Klinikára a Meddőségi Szakrendelőbe. Most ezen a héten kell mennem 4.-kén.(csütörtökön) Már előre félek hogy mit mondanak. Amúgy ezek a vizsgálatok mire mindent megnéznek megvizsgálnak visszahívnak,sok időbe telik? Mondták egy páran hogy fél évekbe van. Az nagyon sok idő. Bízok benne hogy hát ha már az idén terhes leszek. Olyan régóta szeretnénk már. Csináltam már vagy 100 db. tesztet de mind negatív volt. Jó orvosok vannak Debrecenbe,és nagy a tudomány is azért reménykedek hogy mielőbb kiderítik hogy mi a baj,és tudják kezelni. Hát nem tudom,azon gondolkoztam hogy mivel nem magán hanem szakrendelés ezért lehet hogy nem fognak velem foglalkozni .
A testsúlyod milyen? Nem vagy túlsúlyos?
Ha igen, ott kell elkezdenia változást!
a PCO pilicisztás petefészek: diétával kezelhető, súlyosabb esteben gyógyszer vagy műtét
az inzulinrezisztencia a cukorbetegség előszobája, szigorú diéta, vagyis teljes életmódváltás, indokolt esetben gyógyszer is
a pajzsmirigyed is fontos megnézetni, egy teljes vérképet csináljona körzeti orvosod, a teherbeeséshez a TSH-nak (eza pajzsmirigy értéke) 2 alatt kéne lennie
A meddőségiben jó kezekben leszel, ott teljeskörű kivizsgálást csinálnak, (még a felsoroltakon kívül somindent) igaz, kicsit futószalagon, de legalább mindent egy helyen.
A férjeddel kell kezdeni, ezt már most is megkezdhetitek egy andrológiai rendelésen (vagy inkább magánrendelésen). Pikk-pakk megvan a vizsgálat és az eredmény is.
Engem sem akart elküldeni a doki sehova. Igaz akkor még kb 18 éves voltam, nem terveztem babát. Aztán neten olvasgattam és közöltem a dokival, hogy adjon beutalót endokrinológiára, mert nem akarom, hogy a hormonjaim miatt ne lehessen majd gyerekem. Sok év alatt, de sikerült gyógyszerekkel beállítani. Nekem azt mondta, hogy kezelhető, de nem gyógyítható igazán. Valószínűleg sosem hagyhatom el a bogyókat. Most 3 félét szedek és a decemberi eredményeim tökéletesek lettek végre. Aztán akkor el is kezdtünk próbálkozni a babával és tegnap lett egy szép pozitív tesztem. Nem bízom el magam, mert sajnos elvetélni is könnyebben lehet hormonzavarral, de boldog vagyok. :)
Szóval ha neked is hasonló a problémád, akkor ne add fel! Már pedig hasonló, mert nekem is szőrösödéssel indult a dolog.
iPad-ről írtam, és kicsit zizi a szó javítással.
Ötödik beültetés sikerült.
Kevés időm van, de röviden
A férjemnek alacsony a mozgásképes sejt.
Nekem pedig alacsony a sárga test hormonom, 3 beültetésünk volt, az utolsó tapadt meg, de nem maradt meg.
Azóta hőmérőzök, ahol másnak emelkedik tüszőérés ott nekem csökken a hőm. :(
Menj el a meddőségi központba jó orvosok vannak ott, csak lelkiekben nem tudnak segíteni.
A csodákat pedig olyan két ember mondta, aki idegen, állásinterjún voltam, egy szállodában ott az igazgató kérdezte mennyi beültetésünk volt? Nekik mint kiderült az ötödik re sikerült, most fog szülni a felesége.
A másik szülésznő, szintén állás ügyben beszéltünk ő mondta, hogy volt egy olyan kolléga aki feladta, és jelenleg szülési szabadságon van.
és a 3 év alatt egyszer sem voltál orvosnál csak most mentél el?
utrahangot csinált?
elég összetett lesz valószínűleg a problémád, legfőképp PCO, esetleg inzulinrezisztencia is mellé, legalábbis a szőrösödésből lehet iylenre következtetni
nem értem amúgy, hogy ezzel miért nem voltál orvosnál már a kezdet kezdezén...
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki mennyibe kerül egy sima egyszerű Polgári esküvő, és mennyi a várakozási idő?
- Terheléses vércukorvizsgálat alatt a várakozási időben haza lehet menni?
- Parkolás után volt egy kis cetli a szélvédőn, hogy feljelentettek tiltott helyen várakozásért, semmi pecsét, vagy ilyesmi. Hivatalos lehet?
- Házasságkötés esetén a 30 nap várakozási időről lehet kérni felmentést?
- Örökbefogadás esetén mennyi a várakozási idő?
- Orv osi beutalóval most mennyi a várakozási idő a PET CT-re?