Engem az 1 éves kislányom mamának szólit anya helyett, baj ez? (tudásbázis)
A kérdés 4 éve hangzott el. Vajon most mi a helyzet? És ez hogy hangzik?
"Már egy hete csak a mamára gondolok"
Szia!
Miért lenne baj? Én sokáig aju voltam.A nagyszülőket sem mindig szólítják nagymamámak és nagypapának. De nekik az unoka minden szava kincs.
Az a fontos, hogy beszéljen és mi is sokat beszéljünk a gyermekkel. A kislányok mindent előbb csinálnak, nekem fiam van, elhiheted.
Sok örömöt kívánok!
A gyerek ennyi idősen azt mondja, ,amit ki tud mondani. Kisfiamnak a magánhangzóval kezdődő szavak nem mennek, csak a mássalhangzóval kezdődőek.
Engem senki sem szólít nyanyának, a lányomtól és a férjemtől is anyát hall a kisfiam, mégis ő "nyanyát" mond.
Erre gondoltam:D
24 évesen a mama még mindig a kedveskedés az anyu pedig a standard átlag
Nekem a kislányom 24 hónapos azt mondja hogy anya de tudja már a nevünket és néha mondja "zsuszi" és úgy szól.
Olyan furimuri de annyira zabálnivaló :)
Engem Maminak szólít a gyerekem, a Nagymamát Mamának, az Apját Apának.
Másoknak ez fura, de mi már megszoktuk, és ha anyának szólítana, nem is figyelnék rá, mert nem a mamit szoktam meg tőle.
Valószínűleg ezt tudja kimondani.
Az én 21 hós kisfiam azt mondja nekem, hogy "nyanya" - pedig a lányom anyának szólít, de ő ezt tudja mondani, az apának pedig egyelőre "papát".
Miért lenne az?
Nekem azt mondja, magától MÁMIKA.
Semmi baj nincs a mamával, én is ezt tanítom a fiamnak. Az anya olyan általános, tömeg név :)
Nálunk a családban valahogy ilyen a szokás hogy mamának hívják az anyukát, csak azért furcsa ez sokak számára, mert az anyát használják.
Szerintem előbb kimondja azt a szót a gyerek hogy mama, papa, baba, és ezekből páran leragadunk a mamánál. De szép szó, és nincs ezzel semmi baj. Majd ha nagyobb lesz ugyis eldönti hogy hogy fog hivni, lehet áttér másra ha hallja a többiektől. Ne aggódj emiatt :)
További ajánlott fórumok:
- Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana?
- 4 éves múlt a kislányom, s ott akar aludni ebéd után az oviban
- Segítség - Kövér a kislányom!
- 3 éves kislányom fél elaludni tegnap óta
- Nem szeretem, amikor Dávid helyett Daninak szólítanak engem.
- Akik dr. Csetényihez járnak. Ha az ambulanciára hív a magán helyett uh-ra, szólítanak név szerint, vagy kell sorszám?