Én megtartanám, de a család kidobna mindent, mert a neten minden fent van! Szerinted kinek van igaza? (beszélgetés)
Ha kötődsz hozzájuk, tartsd meg! Próbáld megértetni a családdal, hogy fontosak a számodra ezek a tárgyak!
Számomra a könyv érték, de mivel rengeteg összegyűlt az évek alatt, időnként szanálunk közöttük. Ettől függetlenül sok olyan van, amitől sosem válnék meg.
A könyv maximum a tulajdonosának jelent érzelmi értéket.
Ha el akarod adni, semmit nem kapsz érte.
Örülhetsz, ha ingyen elviszik.
Könyvet ne osztogasd el, vagy dobd ki, az érték!!
A cd és dvd teljesen felesleges, lassan nem lesz olyat lejátszó, amit tud vele bármit is kezdeni.
A szelektálást csináld több lépésben.
Ajándékozd rokonoknak, vagy ismerősőknek amiket legkevésbé sajnálsz. Majd a következő körben megint a kevésbé féltett dolgokat ajándékozd el.
Amire nem találsz érdeklődőt, akkor adjad könyvmentő alapítványnak, vagy adományozzad a helyi könyvtárnak.
A több lépcsős szeletáció érzelmileg is jobban segít, hogy elengedjed azokat a tárgyakat. Minden szelektációkor gondolj arra, hogy mikor használtad utoljára és mikor használnád legközelebb. Ha nem tudod magnak megválaszolni, akkor valójában már nem olyan fontos számodra.
CD, DVD-t nem. Könyv: attól függ. Ha van bőven hely nekik, vinném. Ha nincs, szelektálnék.
Ami fontos, hogy a lakást emberek lakják, ne tárgyak. Más a lehetőség eltenni dolgokat egy 1,5 szobßs panelben, mint egy padlással, pincével+tárolóval rendelkező 5 szobás családi házban.
Kisfiam imádja a régi mesekönyveimet. 4,5 éves, én 46 éves vagyok. Jó régiek, elhiheted! 🤣
Apukám őrizte meg őket, szerencsére. Meg a régi Duplo-t és Lego-t…
De van újraköttetett mesekönyvem, ami a nagymamámé volt az ő gyerekkorában.
Nem dobnám ki, a jó állapotúakat semmiképp!
2 hete a Süsüt olvastuk pl., aztán a videotárból a mesefilmet is utána, most Süsü láz van nálunk. Ordítva énekli, hogy “Ó, ha rózsabimbó lehetnék…” 😎
A családnak van igaza szerintem.
Én nem költöztem, mégis több mint 800 db DVD-t adtam ajándékba.
Rengeteg a könyvem is, de jó helyet eddig nem találtam nekik.
Persze,,,lehet hogy eljön az idő ,,de az neked még nem most van.
Talæn a cd,dvd,,,de még én sem tudtam kidobni pedig lejátszóm sincs .A könyvet meg kizárt:)
Nálam is ez van. Csak mi nem költözünk, cd-dvd nincs.
Pár könyvet bevittem a munkahelyemre, kitettem közszemlére, azokat elvitték. Érdekes, a ponyva hamarabb elkel. Tudományos, szépirodalmi, klasszikus abszolút nem.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet megtartani egy férjet, ha tudod hogy van valakije?
- Megtartani vagy nem megtartani
- Te megtartanád a magzatot?
- Újévi fogadalom! Lefogyni s megtartani!
- Párommal már tervezzük a családalapítást, de mindent át szeretnénk gondolni, mielőtt ilyen komoly döntést hozunk. Segítenétek?
- Mit tennétek, ha a családotok, mindent megtenne, annak érdekében, hogy ne sikerüljön, amit szeretnétek?