Elzárták a gázt a házban, de villanysütőm van... (beszélgetős fórum)
Örülök, hogy végre van gáz!
Csak azt nem értem, hogy fűtési szezonban csak veszélyelhárítani szoktak, tehát le szokták tömíteni átmenetileg a csöveket, a nagyját meg a fűtési szezon után szokták megcsinálni.
Vagy ha ez csak az átmeneti megoldás, akkor meg mi a ***-t szórakoztak eddig?
Basszus, én tutira szétfagytam volna ebben a szituban. :S
Na, fejlemények! tegnap este visszakaptuk a gázt :) Végre meleg van a lakásban, és már főzni is fogok tudni :)
Valóban az utcán szerelték a vezetéket, de mert öreg a ház, a nyomáspróbán kiderült, hogy a házon belüli vezetékeknél szökik a gáz, így azokat meg kell oldani, és ezt kell nekünk kifizetni. Szerencsére "csak" 20ezer forint lakásonként, valami tömítő cuccot nyomtak be a vezetékekbe, így a pici rések betömődtek...
Mit ne mondjak, éppen ideje volt hogy végre melegben feküdjünk le és keljünk fel reggel :)
Vagy itt valami esetleg:
Nézd meg ezt.Hátha találsz olyat,amit tudsz kezelni.Vagy ha nem veszed a hozzávalókat szentírásnak,akkor kis átalakítgatásokkal tudsz belőlük használni.
Várjunk csak... Nem az utcai vezetéket cserélik? Azért miért nektek kell fizetni? Nem is hozzátok tartozik, hisz a ház főóráján kívül van...
Vagy rosszul gondolom?
Mindenesetre majd számolj be, mi volt!
Azé' viccesek, mit ne mondjak...
Nem elég, hogy hetekig szívtok, mert nincs gáz, meg még fizessétek is ki, hogy szívtatok...
Lányok, azt a rizs receptet kérném szépen, ami a mikrós változat és pergős lesz. a BASMATI rizs nálunk is a nyerő, még az íze is egészen más.
Amúgy még én sem főztem/sütöttem soha mikróban, csak melegítettem, pedig pont erre alkalmas mikróm van. Grillezős.
és még folytathatnánk a gombás, borsós,kukoricás, petrezselymes, stb. változattal, ami mind nagyon finom. :)))
de maradjunk a sütő témánál :)
Sose próbáltam még, ezért nem voltam biztos benne. :)
Az én receptemben nem kell megfőzni a tésztát és besamel sincs benne. :)
Elkanyarodott a téma. :) Én a pudingokat azért szeretem mikróban főzni, mert egyik az, hogy pillanatok alatt kész, a másik pedig, hogy nem kell folyamatosan kavargatni, hogy le ne égjen. Általában 2 alkalommal kiveszem közben megkeverni, majd mikor kész, akkor is még megkeverem.
A tejbezab is pillanatok alatt kész van a mikróban, nagyon egészséges reggeli. Nálunk Skóciában ez sokaknál szokásos reggeli.
Most kerestem a gugliban, hogyan lehet tésztát főzni a sütőben, de folyton a mikróban készülőt hozza találatnak.
Azon agyalok, hogy elvileg üvegedényben, kevés olajjal lehet darálthúst is pirítani a mikróban vagy sütőben, nem?
Mert ha igen, akkor kis módosítással az adatlapomon lévő lasagne-receptet is meg lehet csinálni.
Mikró szinte minden háztartásban van a mai világban és mivel az árammal működik, nem pedig gázzal, amit épp elzártak a fúrumindítónál, így azt is tudja használni.
Kinek melyik rizs jön be. Én pl csakis és kizárólag a basmati rizst szeretem, az A meg B rizs nekünk csak tejberizsnek jó. :) A hosszú szemű rizsek már elmennek, de a basmati a kedvencünk, így mindig azt veszünk. Múlt hétvégén a barátaink nálunk ettek, ők mindig tasakos rizst főznek, mert mást nem tudnak. Csak úgy nyomatták be a rizsem, nagyon ízlett nekik. :))) A párom világ életében utálta a rizst, de mióta én főzök rá, azóta imádja. :)))) Annyi féle képpen el lehet készíteni, a sáfrányos-római köményes pl nagyon mutatós és isteni indiai kajcsikhoz.
igen :D szoktam én is csalni ilyeneket :D
a mikrót viszont nem szeretem :S max melegítésre, akkor is csak üvegtálban...
Nem mindenki szereti a mikrót. Én sem igazán, főzni nem szoktam benne, de melegítésre mindenképp az a kényelmesebb.
És aki sosem használja főzésre, annak eszébe sem jut, hogy arra is jó. ;)
megint tanultam valamit :)
40 éve azonnal sütöm, és még nem volt kifogás :D
a mikrós rizs a legfinomabb :)
kell bele 2 kanál olaj is, meg egy kis fej hagyma, isteni íze van, és finom "pergős". :)
de nem azért kérdezte a fórumindító a sütős recepteket, mert csak sütőt tud használni?