Elviselhetetlen bűzt milyen formátumban jelentsem az önkormányzatnál? (tudásbázis)
Ez a szomszédjogok közé tartozik, a jegyzőtől birtokvédelmet kell kérni. (A szag benneteket zavar a birtokotok használatában.)
Ezt találtam a neten: (ott a jogszabály, amelyre hivatkozni lehet.)
1.
Általános szabály
A tulajdonos a dolog használata során köteles tartózkodni minden olyan magatartástól, amellyel másokat, különösen a szomszédokat szükségtelenül zavarná, vagy amellyel jogaik gyakorlását veszélyeztetné (1959. évi IV. tv. 100. §, 106. §) [2013. évi V. tv. 5:23. §].
Ezek az általános magánjogi korlátok – mint ahogy különös szabályokban konkretizált korlátok is – a használati jog tartalmát képezik, ezért a használat jogának mindenkori jogosultját terhelik. Így ha a tulajdonos a használat jogát másnak átengedi (pl. bérlőnek), e kötelezettségek is a használati jogosultját fogják terhelni.
Az általános szabályok alkalmazásának leggyakoribb esetei: építkezés, állattartás, üzemek és gyárak működése.
A szomszédjogi szabályok megsértése miatt az alábbi eljárások indíthatók:
- a szomszédjogi szabályokra alapított eljárás,
- birtokvédelmi eljárás,
- károsodás veszélye esetén a veszélyeztetett kérheti a bíróságtól, hogy azt, aki a veszélyt előidézte, az eset körülményeihez képest tiltsa el a veszélyeztető magatartástól; kötelezze a kár megelőzéséhez szükséges intézkedések megtételére; kötelezze megfelelő biztosíték adására.
Jegyzőhöz címezve, de a birtokvédelem foglalkozik vele, ha jól tudom.
Lehet bejelentés, panasz, feljelentés...
Lehet személyesen is, de kérni fogják írásban mindenképp.
További ajánlott fórumok:
- Miért kapnak a rendőrök önkormányzati szociális bérlakást?
- Honnan tudom, h jósló vagy igazi fájásom van? Kb 10 perces rendszerességgel jönnek de egyáltalán nem elviselhetetlen. Menjek a kórházba?
- Akiknek az Anyosa elviselhetetlen!!
- Egy bizonyos IQ felett tényleg elviselhetetlen az élet?
- Anyum viselkedése elviselhetetlen.
- Ha töröltetem magam a munkaügyi központ nyilvántartásából, az önkormányzathoz be kell-e mennem utána, hogy bejelentsem ezt a tényt?