Elveszve Svédországban (beszélgetés)
Hat ez a lenyeg , gyökereket ereszteni !
ha igy indultok akkor bisztos szerencsesebbek lesztek es a gyerkekek is - sok szerencset !
Ket szeken ulni nem lehet ! vagy - vagy igy a gyerekek is tudjak azt hogy hova tartoznak .
Nem is neked szántam.
Írtad, hogy tudjátok segíteni szerencsére a gyerekeiteket. Hála a jó istennek.
Sajnos nekünk nem adatott ez még,néhány százezer Ft nehezen összekuporgatott pénzzel és kettő bőronddel vágtunk neki.
Most meg az anyagi része rendben van az életünknek,ám nulla segítségért cserébe.Két gyerekkel nem könnyű, de valamit valamiért.
Aki nem tud dolgozni, annak pofára esés a külföldi élet,itt se repül a sült galamb az ember szájába.
Egyébként ha nem pénzt gyűjteni jön az ember, hanem gyökeret ereszteni,úgy azért könnyebb érzelmileg.Szerintem.
Itt a tapasztalatom, hogy nagyra becsülik a jó mukaerőt,minket is sok helyre hívnak és még sosem ért minket semmiféle negatív kritika a munkánkkal kapcsolatban.Annal több elismerés,hogy milyen nagyon léptünk előre viszonylag rövid idő alatt.
Teljes mértékben értelek...a gondolkodásodat és a logikádat...
Ilyen szempontból teljesen mindegy,mennyit beszélgetnénk,mert ugyanazokból a tényekből teljesen más következtetéseket vonunk le...
Nyilván azért érint ez téged érzékenyen mert benne vagy. Nálam, az én olvasatomban nem volt negatív kicsengése.
Elég szomorú, hogy diplomás, tanult embereknek idegenben kell takarítaniuk (nem alantas mert nagy szükség van rá, nélkülük megenné a világot a kosz, pláne, ahogy írod egy orvosi rendelőben létszükséglet. Nélkülük újra járványok, betegségek ütnék fel a fejüket. Mindig azt mondom, hogy a takarítónő munkája ugyan olyan fontos mint az orvosé vagy az enyém.
Ez ennek és a mindenkori kormánynak a megbocsáthatatlan bűne. Nem fizeti meg a szakembereit. Sz.rért-h.gyért dolgoznak eü. dolgozók, tanárok, diplomás és szakképzett szakemberek.
Nem kell a honfitársaid miatt szégyenkeznek, sőt...tudod mit? Senki miatt nem kell szégyenkezned. Illetve de... de azért meg szégyelljék magukat ők. Tovább megyek...gratula, hogy te ezt megteszed. De te is tudod, hogy ennek rohadtul nem így kellene lennie. Egyszerűen ez így nincs rendjén.
Jó ég :D Mi van Itt?Egy pár sor alapján is meg lehet ítélni embereket?Igen.Màr majdnem elfeledtem.Nincs sok kedvem magyarázkodni.Azt hogy mennyire éri meg itt élnünk azért szerintem az mutatja,hogy még mindig itt vagyunk és itt is maradunk még egy jó darabig.Nem cselédként dolgozunk és megjártuk a létra fokait.Nem részletezem.Senkire sem tartozik.
Magyarba? :D Nekem sem tetszik.
Próbálni megérteni egy másik embert csak olyan,mint elemlàmpával járni éjjel az erdőt.Az első pár kutyaszar után nem kellene meg(el)ítélni a rengeteget.
Úgyhogy most én sem ezt teszem ;) Sok boldogságot mindenkinek,hol itt hol ott tartózkodik a világban.
Sok sikert,békét és szeretetet kívánok mindenkinek akkor is ha magányos és akkor is ha sok barátja van és nagy boldog szerető család veszi körül.
Nem ez az elso eset a vilagtortenelemben.
Ugy tunik, ismetli onmagat.
Amikor dr. x.y. raktaros, segedmunkas, rakodo vagy szerencses esetben ejjeliorkent is dolgozhatott.
Sok diplomás kétkezi munkát végez.... Pfff hová lesz a világ Jajj, te jó ég, hogy szegény magasan képzett embereknek néha meg fogni a felmosó nyelét.
Aki ilyen véleménnyel van az "alantas" munkát végző embertarsairol, annak kívánom, hogy egyszer majd fogadja éktelen mocsok egy orvosi rendelőben, vagy a parkban, ahol a felsőbbrendű diplomás esti setajat ejti meg épp.Mindjart elgondolkodna, hogy mit is beszél. Pontosabban ugyanolyan szükség van egy takarító munkájára is, mint másera, egyik nem működik a másik nélkül rendesen.
Egyébként úgy hozta az élet, hogy én is külföldön keresem a kenyerem.
Nehéz, igen,de nincs stressz a hónap végén,félre teszünk elég szépen és egy szép autót is fent tudunk tartani. Igaz,mi is csak "alantas" munkát végzünk, ám én büszke vagyok rá, hogy a nulláról pár év alatt hová jutottunk és nem szégyellem a munkám.Sok Magyarországon élő diplomás ismerős nem keresi meg még a felét sem annak, amit én összetakaritok és felszolgalok.Nincs miért szégyenkeznem, hacsak nem a honfitársaim hasonló megnyilvánulasai miatt.
Lorincze Lajos idejeben is szo volt mar rola.
Aztan a hetvenes evek turizmusa vegkepp honositotta;
Sajnos a rossz ragados, mint a kosz.
Szerintem nem túl okos dolog másokra "mutogatni",amiért nem választották azt,amit te.
Azt se hinném,hogy "Magyarban" annyira nehéz,hogy mindenhol máshol jobb.
Kinek mi a fontossági sorrend. Ki mit hisz,hoy jobb neki... és ki képes bevallani,ha esetleg tévedett....
Akkor lehet, hogy a menyed erőlteti mert nem kell kint dolgoznia?
Ennek is van / lesz előnye, de hátránya is.