Elvesztettem a TAJ kartyámat, adókártyámat. Hol kell újat csináltatni? (tudásbázis)
Én Hajdú-Bihar Megyében lakom és nekem Debrecenben csinálták a TB-kártyát.
Én azt mondom, ha valakinek elvesződik valami irata, jelentse be a rendőrségen, ha más nem, egy levélben írja le hogy elhagyta és ajánlottan adja fel.
Hallottam már olyan hogy valakinek az ilyen-olyan iratával kölcsönöztek ki nagy értékű dolgokat, vagy a kölcsönvett holmiért "zálogba" otthagyták a lopott vagy talált iratot, aztán persze leléptek a kölcsönvett tárggyal, az illetőn meg elkezdték behajtani... jobb vigyázni, legyen valami papír hivatalos helyen arról, hogy elvesződtek az okmányok.
Köszi, de közben meglett a pénztárcám és nem kellett csináltatanom.
Már le szerettem volna ezt a topicot zárni, de nem tudom, hogy kell.
Az nagyon jó lenne, előre is köszi a címet is és a nyomtatvány számot is.
Most fukosok ide-oda mint egy mérgezett egér, mert az útlevelemen kívül minden mást elvesztettem.
Figyusz, az Apeh oldalán van egy bizonyos nyomtatvány, amit ki tudsz, tölteni és kinyomtatni, majd 2200 ft-os okmánybélyeget ráragasztani és feladni a címükre, /ajánlottan/. 1 - 2 hónapon belül megküldik az adókártyádat. én végig csináltam és jó.
a taj kártyáért bekell menni személyesen, ott van a rendőrpalota közelében. elég gyors az ügyintézés. ha érdekel megkeresem pontosan, acímet is meg az apeh nyomtatvány számát is.
üdv.
TAJ: Egészségbiztosítási pénztár
ADÓ: APEH
További ajánlott fórumok:
- Mindent elvesztettem a depresszió miatt
- Van akinek a párja csináltatott DNS tesztet és kiderült, mégsem az övé a gyerek?
- Ha apasági tesztet csináltat a férjem és kiderül, hogy a mostani párom az apa, akkor kinek kell fizetni a teszt költségét?
- Amikor elhagyom a szoptatást, rendes tejet adjak az 1 éves babámnak vagy tápszert?Ti hogyan csináltátok a szoptatás befejezése után?
- Segítsetek hol lehet inzulinrezisztencia vizsgálatot csináltatni, magánúton?(Orvosi konzultáció nélkül.)
- Hogy tudok adókártyát csináltatni a fiamnak? Mindenképpen személyesen kell bemenni az APEH-hoz, vagy esetleg lehet interneten keresztül is .