Elszabadult árak + sok a béka a kertünkben = Idén békás... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Kedves egészségedre!!👍
Még gyerekkoromban ettem rántott békacombot, elég is volt, pedig tényleg hasonlít a csirkecomb ízére.
Se béka, se kroki!!
Sokféle van, annak idején a Margitszigeten is hallgattam őket.
Tavaszi kecskebéka koncert a Margitszigeten / Edible Frog concert in Budapest
Én már többször is láttam nyers békacombot a Metroban.
Igaz, az ára már régebben is 10.000,- Ft/kg fölött volt.
Én viszont semmilyen rovart meg nem kóstolnék.
Csak a kecskebéka combját lehet megenni. Én is ettem már rántva az egyik pesti kínai étteremben (Nagy Fal).
Valóban nagyon finom, kicsit olyan, mint a csirkecomb. Semmi különös mellékíze sem volt. Ott ettem először életemben, de máskor is ennék. :)
Csak vigyázz, mert nálunk minden kétéltű védett.:D
Én amúgy simán megkóstolnám, tenyésztett békát még nem láttam boltban, de ha egyszer szembejönne értelmes áron, simán elkészíteném. Mondjuk én már a fűszeres sáskát is kóstoltam, azzal sem volt gondom. :DD
Gyerekkoromban, alkalmazkodva az adott helyzethez, ettem rántott békacombot, ugyanolyan íze van, mint a csirke húsé. Ezek a békák a vízben és a vízparton éltek, halászni kellett rájuk.
Most pedig nagyon szeretem a kagylóval ízesített krumpli főzeléket. A krokodilon először lovagolni szeretnék.....
Állítólag a rántott békacomb íze hasonlít a rántott csirkecombhoz.
Valamelyik nap olvastam, hogy a sertéshús helyett ajánlják a krokodil húsát. Max. akkor enném meg, ha nem tudnám, hogy kroki.
További ajánlott fórumok:
- Budapest III. kerület, Óbuda, Csillaghegy, Békásmegyer lakosai :)
- Hogyan lehet elkerülni, hogy a szomszéd cica átjárjon a kertünkbe?
- Bejönnek a kertünkbe és lopják a zöldséget-gyümölcsöt te mit tenéél?
- Évek óta nem láttam békát a kertünkben. Aztán most hogy...
- Tud valaki jó gyerekorvost a békásmegyeri Csobánka téri gyermekrendelőben?
- Babát tervezek és a mensi 2. napján kellene mennem vérvételre de nem tudok elszabadulni a munkámból. Elég ha a 4. napon csináltatom?