Első baba - első trimeszter (beszélgetős fórum)
Én is attól félek, hogy lehet progeszteron hiányom van/lesz. Szerencsére még semmilyen tünetét nem produkáltam azért gondolom mert május elején voltam nőgyógyásznál, hogy a júliusi esküvőnk után szeretnénk babát, de a menstruációim előtt már 4-5 nappal picit vérzek. És ez tipikus tünete. Valamint 35 naposak a ciklusaim. A doki megijesztett azzal,hogy lehet peteérésem sincs. Sokan érzik mikor van, én sosem éreztem. Júniusban kezdtük volna el a kivizsgálást, de miután hazaértem az orvostól mondtam a páromnak,hogy mi lenne ha megpróbálnánk, abból kiderül van e peteérésem. És az a két hónap már teljesen mindegy. El sem hittem amikor elmaradt a szokásos menstruáció előtti és a normál vérzés is. Valamint két teszt is pozitívat mutatott. Szóval lehet nincs is progi hiányom mert ugye a kivizsgálásig nem jutottunk el. És remélem nem is lesz semmi probléma :)
Örülök, hogy veletek minden rendben, alig várom már hogy a pici szívét hallgassam.
Sziasztok! Én is 5. hétbe léptem. A hasam, derekam fájdogál... Volt barna folyásom is, de az elmúlt 2 napban már nem jelentkezett.
Ti hogy vagytok? Csökkentek azóta a panaszok?
A vernyomassal nekem volt gondom, nem is kicsit...vegig 130/90 korul mozgott, igaz, hatar, de meg normalis. A folyamatos hanyas miatt 5 kiloval kevesebb voltam szuleskor, mint mikor teherbeestem. A 32. heten a surgossegin kotottem ki, mert fajt a fejem, szedultem. Vernyomas 150/100...benn akartak fogni, de abban a korhazban nem akartam maradni, igy hazaszambaztam. Aztan a 36. heten mar nagyon hanytam, ujra korhaz, ezuttal mar oda mentunk, ahol eleve szulni akartam. Bennfogtak, mert kiszaradtam, infuzio, vernyomasmeres, egy het szigoru megfigyeles, aztan szulesbeinditas...3 nap vajudas es tadaam, egy kiskope szoszke vigyori anyukaja lettm. Valo igaz, nem adtak ingyen. De megerte :-)
Szoval, ne parazz, ilyenkor te belepsz a porcelanbaba allapotba, mindenki rad vigyaz es teged ov! Tenyleg elvezd ki minden percet, ez nem hulyeseg!
Nem tudom minek mérem.Mert tudni szeretném?!
Holnap megnézem ezt a könyvet,jókat írnak róla.
Nálunk is nagy a lelki terror. Én egy iskolában tanítok, de áh... Mondjuk a vetélés miatt és amiatt, hogy barnáztam és utrogestant kell szedni, nem mehetek dolgozni. Főleg, hogy hiába a vitamin, minden évben elkaptam valamit a gyerekektől...
Én veszélyeztetett, tartós ágynyugalmi papírt kapok, az a táppénz is ugyanannyi pénzzel jár?
Szia!
Az első trimeszterben én folyton álmos voltam, de mégsem tudtam aludni. Én is táppénzen voltam, mert voltak görcsölgetések, meg ápolónőként olyan gyógyszerekkel dolgoztam, ami árthat a babának... Ez miatt rengeteget aggódtam/aggódok. Nekem inkább a gyomrom égett az elején és émelyegtem, csak háztartási kekszet ettem szinte. 11. hét környékén tényleg jobb lett.
Én rengeteg dolgot horgoltam a kisfiamnak: cipőt, sapkát, kesztyűt, állatkát... takarót. Meg olvasgattam hétről hétre, hogy épp mi történik odabenn.
Hát,igen.Ha lehetne még ilyen munkákban hinni...
Az a baj,hogy régen hogy pár hete még imádtam sütni,főzni.De most minden élvezet csak addig tart amíg kész nincs,mert utána semmi kedvem megenni .Így minden kaja marad a páromra :)
Én is azt hittem majd a vizsgálatokkal elmegy az idő,de mikor mindenhol azt mondják hogy -Jöjjön vissza 2hét múlva,vagy ha majd kész a vérkép,amire még nincs is beutaló,akkor lefagynak a dolgok!
Jövő7 pénteken lesz a második u.h.-om.Nagyon várom!! :)
Kiakartam húzni legalább nov. végéig a munkában,a koll.nők levették volna rólam a terheket.(eladó vagyok élelmiszer boltban)
Csak mikor 'Bent' bejelentettem,ott már nem fogadták olyan kedvesen és amitől senki nem tud tehermentesíteni,az a mentális terror.Így a bejelentés után pár nappal már el is jöttem,mert nem kockáztattam hogy az idegbajtól bajunk legyen.
Igazából valami itthon végezhető munkát keresgélek, csak sok a kamu hirdetés, értékesítés stb.
Amúgy, amikor nincs hányingerem, akkor főzöcskézem, sétálok, olvasok. Amúgy azt mondják, hogy a sok labor és vizsgálatokkal menni fog az idő.
Én is 7 hetes vagyok, vetéltem egyszer tavaly. Szerencsére nem aggódom, mert ez a terhességem sokkal másabb, erősebbnek érzem. Jövő héten lesz az első UH. :)
Addig örülj, míg nem hánysz...:) Én második babámat várom, az első trimesztert végigémelyegtem, állandóan álmos voltam, szenvedtem, de a 12-13. hét óta az ég világon semmi bajom. Az sem általános, hogy a 3. trimeszter lesz szenvedős, nekem semmi bajom sem volt a végén sem, mert nem volt nagy hasam.
Amúgy szerintem keress hobbit, hímezz, kötögess, horgolj vagy olvass, hogy elüsd az idődet, mert egész nap kattogni tényleg rossz lehet, és még a végén bebeszélsz magadnak valamit...
Miért nem dolgozol egyébként?
Nem hiszem hogy az aggódás miatt nem tudok aludni,hacsak nem naaaagyon mélyről jön a tudatalattimba....
Semmi hányás,max hányinger.Fogytam már 3kg-ot az amúgy is gebe testemről úgy hogy rengeteget ettem.De ezen a héten semmi étvágy.
Pedig azt mondják,ezek a magz.védő vitaminok "hízlalnak"
Én is mindig nézem hogy mikor lesz már legalább egy TIC-TAC :)
Van egy rossz hirem: amiota tudod, hogy terhes vagy, az aggodas olyannyira az eleted reszeve valt, mint az, hogy reggel felkelsz es este lefekszel...
Hogy nem tudod kialudni magad, az inkabb csak az izgalom, probalj megnyugodni, igen, terhes vagy, juhej, de ha tulspirazol, a gyerek se lesz jol. Meg csak a hetedik hetben vagy, ilyenkor meg tenyleg csak a pszichikai tunetek jelentkeznek...esetleg a hanyas, mellfeszules...en a hatodik hetben kezdtem hanyni, az utolso hanyas a baba miatt a szules elotti ejjel volt. Nem voltam veszelyeztetett, bar az utolso ket hetet korhazban toltottem, mert toxemias lettem...
Nem lesz semmi baja a babanak, nyugi.
Engem amugy az nyugtatott kicsit, hogy bujtam az oldalakat, hogy hogyan fejlodik a magzat. Minden heten egy napot kituztem. Aznap utanaolvastam, hogy most a magzat ebben es ebbn a hetben mit novesztett, mit tud mar, mije kerek, mije hosszu...aztan voltak a havi nogyogyaszati vizsgalatok, amikor megneznhettem uh-n hogy je, tenyleg :-) es huss, mar el is szaladt a 38 het...
Igen,én is úgy tudom hogy akkor már jobban megnyugodhatunk.
Csak ugye a táppénz-el az a baj hogy az ember lánya túlságosan is ráér magával foglalkozni és minden apró jelen aggódik....vagy épp azon hogy ha nem érez semmit...
Most újra elkezdenék Hoxázni,csak látom hogy itt az utóbbi időben már elég más a "csapatok" felállása és nem nagyon megy kiépíteni beszélgetéseket,így meg marad az unalom :(
hát én a terhességem alatt végig mindenen aggódtam.
fogadj meg egy tanácsot, ne aggódj. ha ez a baba veled akar maradni, akkor veled fog. amúgy a 12. hetet mondják a vízválasztónak
További ajánlott fórumok:
- Mikor az első trimeszterbe jártatok, megéreztétek valamiből hogy fiú lesz e vagy lány? Ha igen milyen jelek voltak rá?
- Érdemes az első trimeszterben vásárolni a picinek valamit? És nevet választani neki vagy ez még ráér?
- Első trimeszter - haldokló após
- Mekkora az optimális hizás, mi a tennivaló az első trimeszterben?
- Pánikbeteg kismamák, hogy viseltétek a terhességet (első trimeszter)?
- Munkába járás első trimeszterben