Előre fizetős villany óra (beszélgetés)
hát, a szerencsét azért nem említeném, volt 22 ezres is, na, akkor kezdtünk mindenféle spórtakarékos égőket venni, meg rájöttünk, hogy a drága szomszéd a falban lévő konnektorokra rákötötte a maga fogyasztását. keménylovassági küzdelem után tudtunk idáig eljutni. :(
mi 62 m2-en vagyunk 3-an. most biztos magasabb lesz, mert ugye jön a hosszabb sötétség.
igen...
az EONnál vagy akihez tartoztok,de fizetni kell érte ha védett fogyasztó vagy,akkor nem,ha elmaradásod van és nem tudod fizetni,akkor 4 hónap után a szolgáltató beszereli,és az adósságot felosztják 12 hónapra...
Ez tök jó :)
10 ezer elég egy hónapra???
Még egy kérdésem lenne:
Csak a fogyasztást fizeted, vagy abban már benne van a rendszerhasználati díj is kikalkulálva. Mert ugye normál mérő esetén ha használsz pl. 3600 ft-ért áramot, majdnem annyi a rendszerhasználati díj is amit külön felszámolnak, így jön ki majdnem 8000 forintos villanyszámla nekem.
100 000 ft azért lenne,mert nem szabvány a villany óra szekrény,illetve mégis,mert mikor fel lett szerelve anno,akkor még az volt a szabványos..igy csak akkor kaphatom meg,ha kicseréltettem a villany óra szekrény,30 e forint,plusz az éjszakkai áram helye és a kábelezés,meg az óra,és a villany szerelő munkája,éééés többel beszéltem,azt mondták,örüljek,hgy csak ennyi,van aki még tesz rá...
de ha nem fizetem,4 hónap múlva az EON felajánlja a saját költségére,akkor már az sem számit,.hogy nem műanyag a villany óra szekrény..:P
no komment...
Sziasztok!
Én havonta megyek be az eon-ügyfélszolgálatra kapok egy csekket amin én jelzem mennyit szeretnék befizetni azt kitöltik nekem átmegyek a postára befizetem vissza megyek/Ez csak elsőre kell így mert ha bent vagyok máris kikérem a következő hónapra a csekket akkor már nem kell végig járnom eon-posta-eon.Igy má a befizett csekkel megyek. A másik kérhetek 5 hónapra előre csekket is de abban az esetben az van amit én mondok arra az összegre fogják kitölteni./Van egy másik lehetőség is szintén van csekk befizetem a postán és átküldöm az ő általuk kiadott fax-számra akkor a telcsimre küldik a kódót.De én ezt még sosem használtam. Akkor kapok egy 20 jegyű kódot ezt otthon beütöm az órába és máris megjelenek mennyi Kw-ot kaptam a pénzemért ez kb 216 Kw-ot jelent.
Demoon nem tudom olyanom még nem volt-)
Sosem várom meg,hogy lefoggyon.Nekem az 1 év alatt mindig van az órán biztos 250 kw.Tehát ha ebben a hónapban úgy látom nem töltök fel pénzt akkor is van áram a lakásban.
Ez érdekelne engem is. Hogyan töltöd fel? Mindig bemész az ELMŰ-höz, vagy másképp?
Védett fogyasztó vagyok megint egy évig, és ha lejár a védettség, akkor leszerelik? Vagy ki kell fizetni az árát?
Szia.
Ez is egy felfogás lehet.De vigyáz csak abban az esetben szerelik fel a mérő órát ha védett fogyasztó vagy.Ha nem vagy az és nem fizeted a számlát simán le fognak kötni!Nem fogod megkapni a mérő órát másképpen/ingyen/.
Egyébként nem 100 ezrekbe kerül csak 17.500 ft.
köszi..
én is szeretnék,de 100 000 ft lenne a kiépités,nem fizetem a villany számlát és kijönnek 4 hónap múlva tök ingyen megcsinálják,akkor még az sem baj,hogy nem szabvány műanyag villanyóra van...
Szia Igen nekem van és ajánlom mindenkinek.
Nekünk bejött feltöltöm amikor akarom általában havi 1-szer teszek 10 ezer ft- az bő 4-5 hétre elég .
Nincs levelezés nincs végelszámolás.Napra készen tudom követni mennyit fogyasztok mi az ami többet fogyaszt a kelleténél.
Röviden ennyi.
További ajánlott fórumok:
- Kinek jött már gáz és villany számlája? Vajon te kiakadtál rajta?
- Lehet baja a nyuszinak, ha egész nap ég a villany, ahol van?
- Nektek mennyi a havi villanyszámlátok?
- Víz, gáz, villanyszolgáltatóknál dolgozók segítségét kérném
- Hogyan kell az Apator típusú előre fizetős mérőóra állását leolvasni?
- Előrefizetős mérő esetén, ha lejár a védendő státusz, akkor maradhat az előre töltős villanyóra?