Elmúlhat a lúdtalp egy 4 éves gyereknél megfelelő kezeléssel? (tudásbázis)
Nem akarlak megbántani, de nagyon sok helyen olvastam és hallottam is, hogy a talpbetétet az írja fel, aki letolja, hogy mi van agyerekkel... Csak hagyják őt békén... A lúdtalpbetéttől csak tovább lustul a talpa.
Sztem az nem csontkinövés, hanem a bokacsontja befelé lóg. De ha ráadsz egy normál szandit, nem kéne belógnia. Legalább is nálunk így van. Az én kislányom 3 éves.
Sziasztok, mi valami szilikon anyagú sarokbetétet kaptunk, de nem igazán látom a javulást, most lesz 4 éves a fiam. (2éve hordja...)
Viszont a belül a bokáján már most van egy oriási csont kinövés, vagy csuda tudja, mi. Az orthopédus nem mondott rá semmit, csak hordja a betétet.
Ki írta fel receptre a cipőt?
Itt egy salus cipő 8.000 Ft... felírás minden nélkül...
Az én fiam nem sokára 7 éves.mikor a bölcsit elkezdte ajánlották nekünk is salus cipőt...
A mai napig van salus cipőnk, és olyan lúdtalpa van a gyereknek, hogy már messziről gágog...ennyit a csodacipőkről...
Sziasztok. Az én kislányom 3 éves. Neki is lúdtalpa van. Ez már az első lépések előtt is észrevehető volt. A lúdtalp betétet nem ajánlom senkinek, hiszen az nem erősíti a lábakat, sőt lustítja... Azért nem múlik el hamar. Salus cipőt kell venni. Igaz 8.000 Ft, de állítólag gyorsan helyrehozza. Nekünk még csak most javasolta a doki. Nem hitt nekem,hogy nem múlik el. :(
A Salus cipőnek van egy kicsi sarka, ami belül magasabb, mint kívűl és kifelé dönti a lábát a gyerekeknek.
a megfelelő kezelésen azt értem, hogy lúdtalptornát csinálunk, napi 5-10 percet, és olyan cipőt veszek neki, aminek szupináló sarka van, azaz a belső talpél részén fél centivel magasabb, ezáltal nem engedi befelé dőlni a bokát.
Bízom benne, hogy lehet alakítani, mert komoly problémákat okozhat a lúdtalp a későbbiekben.mi 2 hét múlva megyünk ortopédushoz.
Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy 6 éves korig alakul ki a láb boltozata, csontozata. Addig nem szabad harántemelős lábbelit adni a gyerek lábára, mert különben nem tud megfelelően kialakulni a saját boltozata.
HA nincs valami extra elváltozás, akkor 6 éves korig nem szoktak vele foglalkozni, pont emiatt.
További ajánlott fórumok:
- Hiperaktív gyereknél van valakinek tapasztalata a Ritalin nevű gyógyszerrel?
- Macska lelki világa fontosabb a gyereknél?
- Betegszabadság, saját jogú táppénz, passzív táppénz (2008-as jogszabályoknak megfelelően)
- A megfelelő folyadékfogyasztás...egy kicsit másként.
- Szeretnél Tenerifén élni? Magyar kolónia létrehozásához megfelelő anyagiakkal rendelkező, megbízható társakat, és barátokat keresünk.
- Mennyire vagy képes uralkodni magadon, és kivárni a megfelelő pillanatot?