Elképesztő milyen "Pukikirálynő" lett a bichonom... Elgázosít bennünket. Ez normális? (tudásbázis)
A konzerveket és a puha cicakajákat hagyagoljátok. Ha normális minőségű száraztáppal eteted, akkor nem lesz pikikirálynő és nem lesz szagos sem.
Ezt az előző macskámnál tapasztaltam ki, amíg kapott konzervet és tasakos puha kajcsikat, meg gagyi whiskast, addig pukizott, büdös volt a szája is, a bundája is. Ahogy átálltunk normális minőségű macskatápra és nyers husira, megszűnt a probléma. Kutyáknál ugyanez a módszer tökéletes.
A kutyiknak nem szabad enni macskakaját sem konzervben, sem szárazban. Én is a magaunk kárán tanultam meg, mikor már olyan nagy baj volt, hogy foltokban a bőrig kihullott a spánielem szőre.
Az állatorvos azt mondta, hogy sürgősen eltiltani, mert a macskakajákban sokkal több fehérje van, amit a kutyák nem bírnak. Ez fordítva nem igaz, a macska eheti a kutyi kajáját.
Nem lehet, hogy amióta cicátok van, a kutya kapkodva eszik, nehogy a macska megegye a kajáját?
Mert ha így van, akkor az étel mellé lenyelt levegő a hibás. Biztosítani kell mindkét állatnak, hogy nyugodtan, habzsolás nélkül ehessen, és akkor megoldódik a "gázos" kérdés... :)
Szerintem nem normális.
A mienk nem csinál ilyet, vagy csak nagyon kicsit és halkan, mert se hallani sem érezni nem lehet.
Mi száraz kutyatáppal etetjük, ebédről megmaradt csontot azt kap vagy kevés tejet. Néha maradékot is, de az ritka. Konzervet is szokott néha, de ezektől sem tapasztaltunk ilyet.
További ajánlott fórumok:
- Az elképesztő tévedés - Mammográfia vagy termográfia?
- Bűn lenne egy elképesztően, hihetetlenül gazdag és sármos férfi szeretőjének lenni? Megtarthatja az ember (a nő) a méltóságát?
- Milyen változások érintenek bennünket?
- Azt mondja szeret, akar bennünket, de nem akar emiatt plusz kiadást. Mit tegyek?
- Szerintetek miben nyilvánul meg az, hogy a párunk szeret bennünket?
- Mióta új házunkba költöztünk nagy ívben kerül bennünket a szerencse, csak rossz történik velünk.Mit tegyünk?