Élet, születés, halál: érdekes szemszögből (beszélgetés)
Akvamarin, vetted a lényeget: pontosan azt akarja ez a kis történet bemutatni, hogy mi emberek, hogyan viszonyulunk a halálhoz - ami itt a születés - és az azt követő élethez. A kettő - halál és születés - amúgy is nagyon közel áll egymáshoz. Ha valami meghal, egyúttal valami új születik, valami új kezdődik el.
A legtöbben azért értik ezeket a párhuzamokat, hogy aki bennünket odaát vár az új életben, aki annyira szeret, óv minket, akinek lehet hallani a hangját, ha egy kicsit csöndben vagyunk --- az az Isten.
És ahogy sütimama is írta: "Mennyire csodálkozhat a kis hitetlen és milyen boldogok lehetnek mikor meglátják a mamajukat." - mennyire fog csodálkozni a hitetlen ember, mikor a halál után folytatódik az élet, sőt akkor kezdődik csak igazán, és majd ő is Isten színe elé kerül és találkozik Vele, akinek a létezését nem hitte.
Elgondolkoztató! Lehet,hogy mi a mostani életünket is így éljük.A föld az anyánk.Aztán ha eljön az idő mikor itt kell hagyni a Földanyát,akkor születünk bele egy másik világba, és épp úgy nem fogunk emlékezni a mostani életünkre,amiként a magzat sem emlékszik az anyaméhben eltöltött időre.Természetesen bizonyos tanok szerint a magzati élet emlékeit is előlehet hívni.Nagyon köszönöm, hogy leírtad.
Ez aranyos de azért mégiscsak mese.
Nagyon tetszik, megható, köszönöm.
Nagyon érdekes párhuzamok.Mintha két felnőttet hallanék vitatkozni a halál utáni életről és Istenről.
Már én is olvastam itt valakinek a naplójában. akkor nagyon megtetszett és jó volt megint elolvasni.
Volna ehez egy pár kérdésem, de nem merek kérdezni, mert lehet hülyeséget kérdeznék.
De nagyon jó ez a cikk.
Nagyon jó irás, gondolkodtató, megható... kételkedő emberek.. ilyennek lennénk????
Nekem is nagyon tetszet a cikk.Elgondolkodtam rajta hogy vajon mit mondhatnak egymásnak a születés után.Mennyire csodálkozhat a kis hitetlen és milyen boldogok lehetnek mikor meglátják a mamajukat.
Én egy 23 hetes kismama vagyok. Tetszett a cikk. Rémlik, hogy régebben már olvastam valahol, de akkor nem fogott meg túlságosan, mert nem érintett annyira a téma. Most viszont annál inkább. Valóban elgondolkodtató. Köszi...
Ez gyönyörű volt...úgy érzem nekem küldted ismeretlenül mert most nagyon nagy szükségem van rá!!!30 hetes kismama vagyok és az új vírustól való félelmemben rájöttem ,hogy ez azért történik pont most a várandósságom alatt, hogy visszanyerjem illetve megerősödjek a hitemben és így várni lelki nyugalomban a babánkat nem pedig rettegve !Köszönöm!
... hinni az Istenben, aki megteremtette az embert, és bár nem látjuk, érezni soszor lehet, illetve a jelekből is megtapasztalhatjuk az Ő jelenlétét az életünkben.
Én lelkész vagyok, és sokszor előveszem ezt a kis írást, mikor gyászolókkal beszélgetek. Volt, aki ezt meghallgatva döbbent rá, hogy nem csupán üres szólam az örökéletről való beszéd és elkezdett hinni...
Nagyon szép, köszi, hogy leírtad ide. :)
A sok teendő, gond között szeretjük elhessenteni a kérdést, amit ez a kis történet boncolgat. Köszönet neked, Potyek, hogy megírtad!
Örülök, hogy tetszik nektek; ezért tettem fel; hátha van aki nem kapta még meg...
Természetesen be lehet másolni:o)
Rég olvastam ilyen jó írást itt a hoxán, köszönet érte!
Én is ismerem..bájos kis irónia. Merthát a magzat se gondolná, hogy a magzati lét véges és utána valami új élet vár.. :)
Én is olvastam már ezt,és nagyon szép.
Nagyon jó,én is megkaptam régebben. Van benne igazság! :-)
Már olvastam régebbről de ahogy akkor is most is megkönnyeztem :0)
Nagyon jó.. bemásolnám a naplómba ha lehet...
Kaptam minap egy kedves e-mailt, amit annyira szeretnék megosztani veletek. Sok várandós anyuka van köztünk, sokan vagyunk, akiknek a gyerkőce már megszületett, sőt már fel is nőtt vagy már unokák is vannak. Bármelyik szakaszban vagyunk, mindenkit foglalkoztat az, hogy mielőtt megszületik a gyermekünk, mi történhet vele a pocakban, hisz a fogantatás pillanatától már él és érzékel. Világra jötte után a szárnyaink alá vesszük és terelgetjük, majd mindenkinek egyszer véget ér a földi pályafutása és elmúlik, elmúlunk vagy…?
Ugrás a teljes írásra:
Élet, születés, halál: érdekes szemszögből
További ajánlott fórumok: