Élelmiszerre sok vagy kevés? (beszélgetés)
Én sem tervezek soha előre. Annyi minden felülírhatja. Váratlanul közbejöhet valami, hogy nincs időm azt készíteni, vagy nem kapok hozzávalót, vagy jobban jövök ki más étellel.
Zegnap azért készült tökfőzelék, mert kaptam faluról, nem akartam lefagyasztani, ez sem volt tervben. Szombaton pedig almás pite, mert annyira romlik az alma, muszáj volt átválogatni.
Minőségfüggő hogy mennyiből jössz ki.
Én kettőnk teljes ellátását biztosítom többnyire egészséges alapanyagokat használok. Fejenként 50-60 ezer szükséges ehhez. Nincs habzsi-dőzsi, normálisan eszünk, sosem vagyunk betegek.
A 80 ezer csak akkor elég, ha abban kizárólag csak kaja van, és nincs benne cigi, gyógyszer, újság, 1 pár zokni, a heti lottószelvény, hasonlók.
És attól is függ, mekkora településen éltek, az ország melyik részében. Ahol sok az üzlet, és egymás alá áraznak (amennyire lehetséges), ott ha szűken is, de kizárólag kajára, elég.
Két főre a 130-150 elvileg elegendő. De éttermi vacsorák, és márkás italok, hasonlók nem biztos hogy rendszeresek lehetnek.
Kevés a 80. Jövő hónapban tudok neked írni, mert magamban kidolgoztam egy stratégiát erre. Mármint arra, hogyan ne költsek 100 ezreket kajára. 😞
Majd írok.
Egyik kollégám rendel kaját, napi 3 adag plusb2 leves van benne, 7 napra, és fizet érte heti 40ezret. Ezt csak ő eszi. Es ehhez jön pluszban a reggeli ital es a nyalánkságok....
Sajnos sztem 200e havonta valid 2 főnek
További ajánlott fórumok:
- Bevásárlási szokások, tippek
- Előfordult már veletek is, hogy a megvásárolt élelmiszerben valami vagy valaki "lakott"?
- Ti hová mennétek inkább dolgozni, ápolónőnek, vagy egy forgalmas élelmiszer üzletbe eladónak?
- Hol (a leg)olcsóbbak a Norbi Update élelmiszerek? Norbi-bolt, vagy nagy üzletek?
- Minden nagy élelmiszerbolt nyitva van ma - vagy csak a Tesco?
- Pszichológia, biológia, matek vagy élelmiszermérnöki szak?