Élelmiszer házhozszállítási tapasztalatok (Auchan, Tesco, GRoby, stb) (beszélgetős fórum)
Rendeltem végül. Az Auchantól. Jók voltak a benyomásaim, egy problémám van vele, hogy nem lehet bejelölni, hogy nem kérek helyettesítő terméket. Kérdeztem a futárt, ez egy kötelező dolog.
Minden helyettesítő terméknél megkérdezte, miért nem kérem. Már elnézést, de ha én csirkecomb filét kérek, akkor ne kelljen már elmagyaráznom a futárnak, miért nem kérem a csontos verziót.
Szóval jobban tetszett volna, ha simán elfogadja, hogy nem kérem a helyettesítőket és nem kérdez mindegyiknél rá, hogy miért nem jó nekem, amit hozott helyette.
Mi alkalmanként rendelünk Tescot, Auchant. Mindkettő okés, de Auchan kényelmesebb, azaz ott szól a futár mikor érkezik, Tesco ilyen téren kiszámíthatatlan... De ugyanakkor Auchannál rosszabb cseretermékeket dobtak eddig be. Szóval én felváltva rendelek. ;)
Frissességgel eddig nem volt gondom. (A kocsiban külön van fagyasztós és hűtős rész.)
Nekem csak Tesco tapasztalatom van. Nagyon bejött. :) Mindig minden időben érkezik, és szép friss, a hús is! Futárok is kedvesek, nem volt még problémám.
Helyettesítő termék csak 1-1 van maximum, de előre szólnak és megmutatják. Nem kötelező elfogadni.
En mindkettotol szoktam rendelni, es elegedett vagyok. Eleinte en is a hustol feltem, de mindig friss es szep arut hoztak. Ha esetleg valami nincs es kuldenek helyette helyettesitot, ha ugy erzed hogy neked az nem kell, visszakuldheted rogton.
A tesco regebben ugy kuldte a cuccot, hogy ami rovid lejaratu volt, azt mas szinu zacskoba tette, de miota fizetni kell a zacskokert mar nincs igy. Olyan volt mar, hogy a tesco par nap alatt lejaro tejfolt kuldott a karacsonyi idoszakban, de hamar elhasznaltam. En mar szinte csak igy vasarolok.
Auchan és Tesco tapasztalatom van.
Természetesen a mirelit fagyottan, a friss áru frissen érkezik. Amit nem akarsz átvenni, mert nem tetszik, azt szépen visszautasíthatod, levonják a végösszegből. Ha valami elfogyott, küldenek helyettesítő terméket, de nem vagy köteles azt sem átvenni.
Az Auchan munkatársai sokkal színvonalasabbak, udvariasabbak a tapasztalatom szerint. A T. szállítói gyakran voltak bunkók, bűzlöttek a cigarettától, stb. Az Auchannál eddig csupa udvarias emberbe futottam bele.
Az Auchantól gyakran rendelek húst is. A legutóbb a húsok nagyobb része büdös volt, pedig előre csomagolt termékek voltak, tehát nem ott csomagolták be. Írtam nekik emailt erről, ők pedig pár nap múlva elkérték a bankszámlaszámomat, és a bocsánatkéréssel együtt visszautalták a romlott húsok árát. Korrekt és európai megoldás.
Nekem megéri azt a 400 ft-ot, hogy nem kell elmenni, parkolni, eltölteni időt az üzletben, cipekedni, hazahozni, benzin, amortizáció, és a többi ... A havi nagy bevásárlásra használom.
Megmondja a futár mit kellett helyettesíteni, csak van, hogy sokkal drágább a helyettesítő termék vagy - ritkán -
mást küldenek (pl Bolognai szósz helyett Milánói) De mindent vissza lehet küldeni.
Sziasztok!
Milyen tapasztalataitok vannak a rendszeres heti bevásárlás házhozszállíttatásával kapcsolatosan?
Mennyire kaptok friss termékeket? A boltban én mindig kitúrom hátrébbról a frissebb húst, felvágottat, stb. :) Attól tartok, ha online rendelném, akkor a kevésbé frisset hoznák ki. Van ezzel kapcsolatosan valami tapasztalat, hogy tényleg így van-e? Ti melyik cégtől szoktatok rendelni? A hűtve szállítandó dolgokkal sincs baj? Mirelit holmit is fagyottan kapjátok? Minden érdekel, írjatok! Köszi!
További ajánlott fórumok:
- Mennyibe kerülnek a műanyag motorok és járást segítő járművek a Tescoban vagy az Auchanban?
- Minden nagy élelmiszerbolt nyitva van ma - vagy csak a Tesco?
- Hol akciós a 244cm-es medence? Kb 10E-ért. Tesco? Cora? auchan? Köszi
- Alu és PET palackokat hol váltanak vissza Tescon, Auchanon, Intersparon kívül?
- Diákmunka a TESCO-ban és Auchanban - hol lehet ilyen helyekre árufeltöltőnek jelentkezni?
- Van itt valaki, aki Székesfehérváron Tescóban, Auchanban vagy Intersparban dolgozik?