Elektrotechnika példák (beszélgetés)
Hobbielektronika és Elektrotanya,de néhány öreg róka az okoskodók miatt már nem jár oda,SPafi például,na keresd csak meg.Néha téma szerint az egyetemi oktatók előadását is el lehet csípni,és nagyon ritkán a munkafüzetet is,ahol a kérdések,számolások is ott vannak,tű pontosan ahogy szeretnéd.Kis szerencsével és több ésszel előcsalható a medve ;P gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__alkalmazott-tudomanyok__5928625-a-caduceus-tekercsnek-milyen-elojelu-az-induktivitasa
Katt2 pedig nem látja a fától az erdőt,de ezt nyilván vágod.
Hát, ez nem az a fórum, ahol ilyesmiről szó lenne, de azért leírom neked a lényeget.
Van egy akármilyen tekercs, trafó, KF trafó, URH tekercs, hangváltó, vagy akármi. Ezt váltakozófeszültségű feszültséggenerátorra kötve a tekercsben a feszültség félperiódusára számolt görbe alatti terület, szorozva a feszültség félperiódusra számolt középértékével adja meg az egész tekercsfluxust. Ez Vs métékegységű.( Voltszekundum ) Ez a feszültség-idő terület. Ha ezt elosztjuk a menetszámmal, akkor megkapjuk az egy menetre eső fluxust. Ha a teljes fluxust elosztjuk a mágneses keresztmetszettel ( többnyire a trafó vaskeresztmetszetével ), akkor megkapjuk az indukciót, ami ha jól láttam a példádba 0,7 T ( tesla )
Akkor legyen egy olyan feladat, hogy vezesd le azt a képletet, ami szerint lehet egy transzformátor tekercselésének méretezését elvégezni. Van erre egy általános képlet, a kérdés az, hogy az miből jön ki?
Itt van, bocsánat, elfelejtettem linkelni:
További ajánlott fórumok:
- Sportolsz, formálódsz, mi a kitűzött cél, van példaképed? :-)
- Egy visszahúzódó szürke lány vagyok és mégis a kicsit művi nők a példaképeim. Lehet belőlem olyan?
- Ezeknél a matek példáknál mi lehet a megoldás?
- Van példaképed?
- Tudja valaki, hogy mennyi volt a felvételi ponthatár 2010-ben a gyöngyösi Vak Bottyán Szakközépben informatika ill. elektrotechnikai szakra?
- Koponya Elektroterápiás Stimuláció (CES) vs. antidepresszáns