Elektromos orrszívóról mik a tapasztalataitok? Egyéves a kisfiam és jön az orrfolyós időszak.Van olyan jó mint a porszívó? (beszélgetés)
Mi is porszívósat használunk!
Előtte egy kis orrspray ha kell, és hipp-hopp kint van a cucc;)
Mátéval(ő az eslő gyerek), évekig kínlódtam, ha orrszívás volt. Ahhoz hogy letudjam rendesen szívni az orrát, az mindig két emberes feladat volt.
Aztán egyszer a védőnő ajánlott egy nagyon jó technikát, és azóta is azt használom, igaz most már csak a kicsinél;)
Leülök terpeszbe.A gyereket lefektetem a lábam közé, úgy hogy a két kezét , átvezetem a lábaim alatt oldalra.A fejét meg tartom a combommal.Így nem kalimpál a kezeivel, nem csapkodja a fejét jobbra balra, és nekem is szabad mindkét kezem;)
Lényegesen gyorsabb az egész orrszívás, minden kijön, és minimális a balesetveszély;)
Jó, akkor nem aggódom, ha másé is köhög.
Egyébként mi azt hallottuk, hogy be kell fogni az egyik orrlikát, miközben a másikból lóg a cső. Ezért is ordítják végig az egészet és ezért nem csinálják maguknak.
Én is utazásnál használtam inkább, vagy ha olyan helyre mentünk, ahova a porszívót nemtudtam magam után húzni! :)
Azért a porszívós orrszívó szerintem is sokkal jobb.
Az én fiam már 6 éves,de még mindig a jól bevált Pesztonka elektromos orrszívót használjuk,vagyis Ő használja:)
Elemmel és akkumlátorral is megy,nálunk nagyon bevált.5 éve vettem 6300-ért,de nagyon megérte!
Szerintem a porszívó azért durvább dolog,főleg éjjel berregetni vele.A Pesztonkával úgy kiszívattam neki kicsi korában,hogy észre sem vette,amikor aludt.Alig berreg egy kicsit.Szerintem nagyon hatékony,rengeteg váladékot kiszív,ha náthás.
Hétvégén folyt az orra rendesen a fiamnak, meg mellé köhögött is. Észrevettem, hogy ha porszívózás közben köhögött, akkor sokkal több váladék jött ki. Így a végén már ő mondta, hogy Anya, köhögök, hogy jó legyen nekem :-)).
Már nem köhög, nem folyik az orra, úgy látszik végeztünk ezzel.
Az elektromoson én is gondolkoztam, de több helyről hallottam, hogy nem igazán hatékony. Én éjjel is a porszívót használom, alszik utána mint a pinty.
közben jön le a cucc rendesen,nem?Mert nálam is nagyon taknyos fajta a kicsi,és ő is köhögött közben sokszor.Szerintem csak irritálja a hörgőit ahogyan szakad fel a váladék.De lehet hogy ez hülyeség.
Amugy nálunk egy idő után maguknak szivtak le.A kezükbe adtam,és ugy már nem féltek tőle.Kicsit bátoritani kell őket,egy idő után ha érezték taknyosak szaladtak a porszivóhoz,és elrendezték magukat.Én csak a zugásra értem be! :)
Nálunk az elektromos nagyon bevált, most is ezt használjuk napi 4x-5x legalább. A porszívós is van itthon, de hangos és nagyon fél tőle. Az elektromos csendesebb jóval, szinte csak búg.
Szerintem nagyon jól eltávolítja a váladékot.
Sziasztok!
Offolhatok? Mondjuk a téma hasonló...
Mi porszívót használunk, már 5 éve. A fiam, bár gyűlöli és ordít közben, azért elég jól viseli. A lányom (most 2) viszont állandóan fuldoklik, köhög. Kipróbáltam magamon is és elég rossz, amikor épp levegőt veszel és olyan, mintha ki akarná tépni a torkodat, de azért megfulladni túlzás. De nagyon sajnálom a kiscsajt... Nálatok volt ilyen? Vagy ne foglalkozzak vele? Végülis szerintem is jó, főleg, hogy a lányom egyszer már gyomorhurutot is kapott a sok takszitől. Csak olyan fura, mert a fiam nem volt ilyen fuldoklós.
Útközben, utazáskor vagy ha nincs módod porszívósat használni, a semminél jobb az elektromos.
De a porszívósnak a nyomába se ér!
Én mind a 4 gyereknél a porszívósat használtam.
Húgom vett az övéinek elektromosat, hogy ha éjszaka kell csinálni, akkora szomszédok ne zúgolódjanak, de nem vált be nekik, ő is azt mondta, semmit se ér, teljesen felesleges. Én is kipróbáltam a kicsiknek, szerintem nagyon gyenge. A porszívóra tehető először félelmetesnek tűnik, de ha odateszed a kezedet, te is látod mennyire szív, és nagyon hatékony.
Szia!
Szerintem a porszívósnál nincs hatékonyabb, az a legjobb és leggyorsabb.
További ajánlott fórumok:
- Albérletben élek, gáz fűtés van és benzines autóm. Költözzek fa fűtésű lakásba és vásárolják olcsó elektromos autót, mert minden drágul?
- Ha a földön nem lenne elektromos áram ki és hogy élné meg?
- Kézi és elektromos fogkefék
- Bevallom, hogy elektromos fogkefével tervezem csinálni.
- Milyen elektromos mellszívót érdemes venni? Tapasztalatok?
- Miért gyártják ilyen rövid zsinórral az elektromos készülékeket? :-)