Elég sok film van a számítógépen, most bármit meg akarok nyitni, kiírja, hogy az explorer. exe hibát észlel, ezért leáll, mit tegyek? (tudásbázis)
A vírusirtással az a probléma - és majdnem mindenki elköveti a hibát -, hogy a már memóriában futó (márpedig a többség oda költözik) vírust nem tudja a vírusirtó eltüntetni. Ehelyett a windowst újra kell indítani, és addig gyorsan nyomkodni az F8-at, még mielőtt betöltődne, hogy feljöjjön egy fekete-fehér menü, innen kell a Csökkentett Módot elindítani.
Csökkentet módban úgy indul el a gép, hogy csak a megszabott legszükdésesebb dolgokat indítja el. Nem lesz net, vagy hálózat, rosszabb lesz a felbontás, viszont a vírus sem töltődik be. Ebben a csökkentett módban kell végigfuttatni a teljes víruskeresést, és mindent töröltetni, amit talál. Ha kész van, utána lehet újraindítani a gépet, és hagyni, hogy rendesen betöltődjön a windows.
Ráadásul fenti módszer is eredménytelenné válhat, ha a rendszervisszaállítás be van kapcsolva, onnan is vissza tudják tölteni magukat a kis rohadékok. Ezt az egész művelet előtt kell kikapcsolni a Sajátgép, jobbgom, tulajdonságok ablakban a rendszervisszaállítás fülön.
igen, ha ezt megnézed:
ami fontos lett volna, az a képen a "modul neve", az megnálad unknown (ismeretlen) tehát így nem lehet ebből semmilyen következtetést levonni...
csináld meg az sfc /scannow-t most első körben pls.
Amit láttam kiírva, az ez:
A hiba paraméterei
AppName: explorer.exe AppVer: 6.0.2900.5512 ModName: unknown
ModVer: 0.0.0.0 Offset: 00000000
Bocs, hogy most jöttem vissza, de letöltöttem, amit először írtál, és mire mind a kettő végzett az ellenőréssel, az idáig tartott. Talált mind a kettő kémprogram kereső jó sok minden kitörlésre valót, de a probléma még nem oldódott meg. Köszi egyébként, mert ezek sem kellettek.
Mindjárt megnézem, amit javasoltál.
sfc /scannow
vagy nemtom, mintha a hoxa eltüntetné a perjelet...
a rendszerfile-ok átnézését (nem azt, hogy víusosak-e, hanem hogy épségben vannak-e) egyébként egy beépített utility is tudja ellenőrizni, ez pedig a scannow.
Start menü, futtatás, ide begépel, hogy sfc scannow és enter.
viszont a parancsot csak úgy érdemes kiadni, ha van nálad windows cd, mert bármelyik file-t úgy ítéli meg, hogy sérült, azonnal kéri a cd-t, hogy újramásolhassa.
oké. ahhoz hogy eldöntsük, korrupt lett-e valamelyik windows rendszerfile, vagy valóban spyware okozza a problémát, két dolgot tehetünk:
1. végigfuttatod az összes lehetséges scant
2. ha még egyszer előjön a hibaüzenet, van ott egy olyan az ablakban, hogy "A hibajelentéshez tartozó adatok megtekintéséhez kattintson az üzenetablak alján található kattintson ide hivatkozásra. "
ide kattints, és ami oda van írva, az kell nekem. vagy ha tudsz csinálni screenshotot, megadom a mailcímem.
a víruskereső miféle és mikor volt utoljára frissítve?
Nem mély az útvonal. És nem csak avi filmek vannak. Van egy Real Player mappa is, sok mindennel. Eddig azzal sem volt baj, csak most. Tehát, nem csak az avi-s mappánál csinálja.
Már elkezdtem letölteni, amit mondtál. Köszönöm!
meg még az is érdekelne, hogy a mappában, ahol tartod az avikat, hány ilyen avi file van?
és hogy nagyon mély-e az útvonal, tehát c:/documents and settings/user/My Videos egyszerűen,
vagy c:/documents and settings/user/valami/valami/...../valami, szóval nagyon hosszú-e a path?
És leáll az explorer.exe ha a sajátgépet nyitod ki kapásból, vagy csak az avis mappánál?
További ajánlott fórumok:
- Segítenétek számítógéppel kapcsolatos gondban?
- Vállalkozást akarok nyitni, hogyan kezdhetnék neki?
- Ha avi-t akarok megnyitni - bármivel - kidob. Mi lehet a hiba?
- Büfét akarok nyitni....
- Miért van az, hogy bármilyen csatolt anyagot, bővítményt akarok megnyitni az e-mail-ben v. különböző oldalakon a gép hibát észlel és kilép?
- Adobe flash playert akarok telepíteni a gépemre, nagyon nem értek hozzá, és nem tudom megnyitni ezt: flashplayer. xpt, tud valaki segíteni?