Eladni vagy elajándékozni szoktatok a régi megunt, nem használt dolgaitokat? (beszélgetés)
Én sértőnek/cikinek érezném ismerősnek/rokonnak odaadni a "levetett" dolgainkat. Nem menő környéken élünk és a közelünkben van egy pad ami útba esik a nehezebb sorsúaknak oda szoktam kitenni cipőt (kitisztítva, jellemzően dobozában), táskát (szintén tisztán némi nassival a zsebében) vagy ruhát (mosva, vasalva, hajtogatva, ha olyan akkor kiegészítőjével együtt). Azért nem a ház elé, hogy ne szokjanak ide, ne kunyeráljanak itt, sajnos családban van rossz tapasztalat.
Este, sötétedéskor kirakom reggelre, délelőttre nincs ott. Hogy ki viszi el nem tudom, használja vagy eladja-e azt sem. Nekem nem kell, de korrekt cuccok. Amit a kinézete (lyukas, foltos, bogos, elnyúlt, elvásott) miatt már nem vennénk fel az a kukában landol.
Évente 2 max 3 alkalommal van ilyen pados akcióm, nem hiszem hogy valaki ezzel "visszaélne", remélem aki elviszi örül neki, hordja egészséggel.
Mindig a kukába mennek, senki nincs, akinek adhatnám.
Eladás nem esélyes.
Jellemzően annyi ruhánk nincs, hogy megunás miatt szabaduljunk meg tőle.
Ha nem kifejetten alkalmi, megy a kertbe, korábbi kerti meg kukába.
Nincs kinek adnom, inkább elviszem a legközelebbi vöröskereszthez.
Ami nagyon csúnya meg agyonhordott azt felhasználom rongynak, aztán kidobom.
Én személy szerint oda szoktam csak úgy adni a rokonaimnak, unokatestvéreimnek a megunt ruháimat. Tisztában vagyok vele, hogy el is tudnám adni, ami által pénzhez jutnék.
Egyre több csajt/nőt látok, aki felteszi Facebookon ilyen adok-veszek csoportba a megunt ruhákat, cipőket. Ha jó állapotú a ruha, vagy új, akkor nem látok benne semmi rosszat, de egy-egy ember olyan ruhákat tesz fel eladásra, amin látszik, hogy rengeteget volt használva.
További ajánlott fórumok:
- Hol lehet eladni a sok használt gyerekjátékot, ruhát?
- Hol tudnám használt telefonomat méltányos áron eladni?
- Tudja valaki, hogy a használt bútorokat, ruhákat hol lehet leadni vagy eladni?
- Hol tudnám eladni a használt ruháimat?
- Hogyan lehet alig használt bútort a lehető leggyorsabban eladni?
- Szerintetek hol és hogyan tudnám elajándékozni a fel nem használt DM kuponfüzeteimet?