Eladhatom-e az általam vett és soha ki nem fizetett home office eszközt? (beszélgetős fórum)
A helyedben úgy járnék el, ahogy Janszi a 29. hsz.-ban leírta; leszámítva azt a hazugságot, hogy elromlott a gép.
A történetben – túl azon, hogy nyilván hiányzik a kasszádból a gép ára – fájó pont, hogyan lehet egy munkáltató ennyire pitiáner. Ahelyett, hogy megköszönné, hogy intézkedtél annak a munkaeszköznek a beszerzéséről, ami az ő kötelessége lett volna, kitol veled, visszaél a jóhiszeműségeddel, és nem állja a szavát.
De, lesz, merz akkor megindul ellened a végrehajtási eljárás.
Te megoldást vagy csak kifogásokat keresel??
Azonnalival rögtön le lehet írni nullára. Le is írják általában, ez nem akkora tétel, hogy érdemes sok évre amortizálni.
Ha egyáltalán nem azonnal költségbe rakják. Attól függ, egy ilyen szerkentyü meddig használható, kipurcanhat-e egy éven belül.
Jah,már összemostam a munkaruhával...
Június óta csak lekönyvelték saját eszköznek,valahogy csak észre kellett volna venni hogy az eszköz számlájának a kiadási tétele nincs meg...
Szóval,én akkor is a számlát kérném elsőre,mivel a gépet nem a cég fizette ki,ide a számlát,kell a szervíznek...
Már annyit sem.
De most vette a laminálót, a munkaruhát fizette ki valaki 4 éve.
Az idézést nem fogod kidobni,vagy ha igen,előállítanak.
Amúgy mennyi lehet a 4 éves amortizáció utáni értéke egy ilyen masinának?Ti mennyit írnátok le az 50e huf-ból évente?Én egy tizest simán leírnék,akkor meg a 4 éves használt masina max 10e huf-ot ér,nem?
És vitted tovább az ügyet? Ha igen, mivel bizonyítottad, hogy írtál nekik? Tértivel, vagy nem? A tértit személyesen át kell venni, és a címedre visszaküldeni.
Illetve így volt ez 2020-ig. Most elektronikus úton működik .De akkor is van róla bizonylat, visszaigazolás.
A kezedben van a papír, hogy feladtad, azt nem tagadhatja le, érkeztetni kell a levelet neki.
Te tudod a vénnyel igazolni, hogy feladtad, de bemehetsz személyesen is és ezt a levelet beviszed 2 példányban, egyiket otthagyod a másikat, aláíratod, hogy az eredetit átvették.
De végülis, te tudod hogy akarsz eljárni. Sok sikert.
Leírtam az egész folyamatot.
-elő varázsolod a masina számlájához tartozó bankszámla terhelési kivonatot,
-fényképet készítesz a masináról és kinyomtatod,
-átolvasod az érveimet és leírod,ajánlva megküldöd a cégnek,az ügyvezető nevére hogy kéred a pénzed 8 munkanapon belül átutalással,
-ha nincs válsz és pénz se,akkor időpontot kérsz a legközelebbi jegyzőnél fizetési meghagyásos eljárásra,viszed a bizonyítékaidat.
vagy megmondod a cégnél,hogy behalt a gép,kellene a számlája...mert amúgy a tied.
Az lehet hogy nem ragaszkodnak majd hozzád a továbbiakban a cég részéről.
Jó oké---és?
Hát itt a példa--elküldtem átvették és? Mi lett? semmi. Pénz az ablakban 4 éve.
"Erre muszáj lesz nekik valamit válaszolni,"
Nem kötözködni akarod de ugyan miért lenne muszáj válaszolni.... anno mikor beléptem levonták az első béremből az (akkor még kötelező)céges formaruha árát....
küldtem 2 db (!!!!) tértivevényest még anno hogy ezt mégis milyen jogszabály stb alapján tette meg.
azóta sincs válasz (4 év!) és pénz az ablakban.
Tértivevényes és kötelező válaszra ezt tudom mondani.
Ha saját bankkártyával fizettél, akkor van bizonyitékod, hogy te vetted.
Az oké, hogy a cégre szól a számla, hiszen nekik vetted.
Ne add el, hanem írd meg a cégnek, hogy jogi képviselőd tanácsára végrehajtást kérsz az összegre a cég ellen (megteheted), ha két napon belül nem lesz a bankszámládon a pénz.
Szóban vagy írásban kérted többször is? Ha írásban, az plusz bizonyíték.
Emiatt nem rughatnak ki. Egy kirugást a munkáltatónak indokolnia kell. Ha nem megalapozott, akkor a Munkaügyi Bíróságon bukik a cég. De ezt ők is tudják.
Én azt javaslom, hogy tértivevényes levélben írj a cégvezetőnek, hogy x.y napon vásárolt, K cég nevére szóló ilyen számú számla alapján, z típusú készülék árát, amit kifizettél, 8 napon belül utalják át a számládra.
Erre muszáj lesz nekik valamit válaszolni, akkor tudsz lépni tovább. Addig nem, jogszerűen nem helyesebben.
"Viszont azt mondod,hogy a javításhoz kell a számla,NEM egyezel bele hogy a cég szervízpartnere javítsa a cég költségére,mert nem is a cég tulajdona jelenleg,hanem a tied.+"
Sajnos nem fogom fel, hogy mi köze ennek ahhoz amit kérdeztem.
Akkor más kérdést teszek fel: hogy szedjem be a nekem járó 50.000 ft-ot? Ha szóban 1000x szóltam és semmi, levelet küldtem és válasz sincs?
Engem nem a csűrés csavarás érdekel, hanem csak ennyi.
Ne kapkodj.
Nem adhatod el,mert nem tudod számlával igazolni hogy a tied a gép,így rosszhiszemű orgazda leszel.
Bingó,ne kapkodj.
Te tudod igazolni,hogy kifizetted a gépet,mivel a számla ellenértékét nem adta még oda a cég,így most van egy géped,amit használsz a cég érdekében.
Viszont azt mondod,hogy a javításhoz kell a számla,NEM egyezel bele hogy a cég szervízpartnere javítsa a cég költségére,mert nem is a cég tulajdona jelenleg,hanem a tied.
"p-val fizettél,vagy kártyával,kinek a nevén van a számla?"
Kártyával fizettem (saját kártáyal) és céges névre van a számla evidens, mert azt mondták kérjek a cég nevére számlát.
További ajánlott fórumok:
- Ki nem fizetett túlóra és le nem csúsztatott túlóra
- Az edesanyam alberloje lelepett, nem fizetett, villany, gaz a neven van.Mit lehet csinalni?
- Tudja valaki, hogy a Kárpátiék lánya miért pont 33 Stefániára fizetett be?
- Ha fizetett szabin voltam nem kellett volna megkapnom a rendes összeget?
- Hol van Budapesten bizományi bolt, ahol babaruhákat eladhatom?
- kártérítés esetén eladhatom az autót?