Éjszakai rettegés gyerekkorban (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Éjszakai rettegés gyerekkorban (Jó tudni!)
4. Sirga (válaszként erre: 2. - K-né Zsóka)
tegnapelőtt 13:33
Szerintem a cikk a pavor nocturnus-ról szól, aminek magyar neve éjszakai rettegés. Ilyenkor a gyerek úgy néz ki, mintha rossz álomból riadt volna, nyitva a szeme, sokszor sír is, de valójában nincs ébren. Nem is lehet felébreszteni. Amikor reggel felébred, az egészből semmire sem emlékszik.
Vagy tévednék?
3. Sirga (válaszként erre: 1. - Babyapocakban)
tegnapelőtt 13:19
A lányomnál 5 éves kora körül kezdődött, és 15 éves korára múlt el. A felsorolt kiváltó okok közül egyik sem volt jelen.
Úgy van, ahogy leírod: csak szeretni kell, és vigyázni, hogy ne essen baja. Mert bár ébernek látszott - nyitva volt a szeme, volt, hogy mászkált is -, ő aludt, utóbb semmire sem emlékezett. Csak lelkiismeret-furdalása volt szegénynek, amiért felébresztett/megijesztett. :)
2. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Babyapocakban)
tegnapelőtt 12:43
Nos az én éjszakai rettegésem pont semmilyen hatással nem volt a családomra. Apám általában részegen horkolt, anyám meg lerendezte annyival, hogy azonnal feküdjek vissza, ne "viseljem" magam. Így elég hamar rájöttem, hogy ezt magamnak kell megoldani.
tegnapelőtt 09:35
Az éjszakai rettegés egy olyan jelenség, ami igen erős hatással van egy család életére. Ez az állapot mélyebb pszichológiai és biológiai mechanizmusok eredményeként jelenhet meg a gyerekeknél. A családtagok ritkán beszélik át teljesen nyíltan ezeket a problémákat. Pedig komoly hatással vannak az összes érintettre, testvérekre és szülőkre is, főleg akkor, ha a frusztrációt fokozza a probléma feldolgozatlansága, vagy a megoldás hiánya miatt a szülők esetleg önmagukat hibáztatják.
Ugrás a teljes írásra: Éjszakai rettegés gyerekkorban
Ugrás a teljes írásra: Éjszakai rettegés gyerekkorban
További ajánlott fórumok:
- Mi szerettél volna lenni gyerekkorodban? - És mi lett belőled?
- Szellemekkel kapcsolatos gyerekkori élményetek volt már?
- Mai gyerekek kontra mi gyerekkorunk
- A gyerekkori elhanyagolás hatásai, mit gondoltok erről?
- Egy fiatal nő kezdeményezheti a tegeződést egy idősebb férfi felé, akit gyerekkora óta ismer,de már ciki a csókolom?
- Zenék, amiket elsőként hallottál gyerekkorodban...