Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Együtt lakni anyóssal... fórum

Együtt lakni anyóssal... (beszélgetés)

1 2 3 4 5
144. éva1951 (válaszként erre: 143. - E49241a632)
2013. dec. 4. 06:05

Pont ilyen példa volt előttem.Keserves éveken mentem keresztül.

Az én anyósom is ezt csinálta, ezért nem lettem ilyen és minden erőmmel azon vagyok, hogy ne is legyek. Eddig sikerült!

143. e49241a632 (válaszként erre: 127. - Éva1951)
2013. dec. 3. 18:44

Az én anyósom világéletében mindenkinek odatett mindent, még jó, hogy az ételt meg nem rágta. Amikor számtalanszor felajánlottam a segítségemet, visszautasította, mert ő tudja, mit hova rak, mit hogyan szeret csinálni. Rendben van. De aztán egyszer éjszakai műszakból hazajövet reggelit készített az ébredező családnak (amit nem várt el és nem kért senki), akkor meg jól kifakadt, persze egyedül csak nekem.

És ahogy kiveszem a szavaiból, tőlem is hasonló életmódot várna el, pedig hangoztatja, hogy ő évtizedekig nem látott semmit az életből, csak a munka, meg az otthoni robot. Én nem szeretnék így élni.

2013. dec. 3. 18:07
Az enyém komoly elvárásokat támaszt velem szemben, rendszeresen hangoztatja, hogy ő mit hogy csinál(t), és hozzáteszi, hogy persze ez így meg úgy alap:) szóval nem szeretnék vele lakni, mert amíg nem függök tőle, ezeket szépen figyelmen kívül hagyom, és csinálok mindent továbbra is úgy, ahogy nekem tetszik:)
141. Jasmine24 (válaszként erre: 133. - 02cc8f2a95)
2013. dec. 3. 17:50
Nekem mondjuk lesulne a bor a kepemrol, ha a haztartast es egyebeket amik az en dolgom lenne, anyosomra biznam. Az hogy foz esetleg valami egyszerut amikor ugy van, az egy dolog, de az sem allandoan, mert pl hetvegen en szeretem a konyhamat atvenni, mert szeretek sutni-fozni egyebkent is. A takaritas egyertelmuen a magam feladatanak tudom be. Nekem mindissze csak annyi a fontos, hogy a fiamra vigyazzon, mikozben mi dolgozunk. De este en furdetem es en szeretek mar vele foglalkozni es hetvegen meg foleg. Mas ha elmegyunk szombaton egy moziba, vagy osszejovunk nehany barattal. De ez sem rendszeres.
2013. dec. 3. 04:27
azt nem sosem...........zome utalja a menyet,mert elvette tole az agyondedelgetett,szeretett kisfiat........
139. anya4005 (válaszként erre: 136. - 02cc8f2a95)
2013. dec. 2. 22:14
Nekünk élnek az anyukáink,tehát el vagyunk látva nagyikkal,sőt még dédivel is. A baj az,hogy az én anyámnak csontrákja van,nehezen tud járni,az anyósom meg lusta,megbízhatatlan. Szóval,maradunk mi! Persze,jó az,ha anyósom olykor-olykor átugrik egy órát vigyáz rájuk (dokihoz megyek,vagy hasonló,semmi kozmetikus,fodrász),de olyankor görcsben van a gyomrom,hogy nehogy bajuk essen. Pl.: 1,5 éves volt a nagy,a pici 1-2 hónapos,mikor anyós a nagyra vigyázott úgy,hogy a gyerek kisétált a házon,ki a kapun,és az úttesten álldogált.
138. Mazsinka (válaszként erre: 117. - Selena78)
2013. dec. 2. 15:14
Igen, klassz dolog, ha jól kijönnek, ha a mérleg nyelve valamerre elbillen, már nem klassz dolog, ez tény. De én most speciel azt feltételeztem, hogy őszinte, és mindkét fél szerint korrekt dolog, ami történik. Mint írtam, anyósom is állandóan ugrál a sógornőmnek. Mert akar, és nyüzsög, és felajánl, és megy, segít szó nélkül. Én a helyében már nem biztos, hogy ezt tenném, ő ezt teszi, neki ez így jó, kötelességének érzi. Én biztos nem várnám el, hogy haptákban álljon itt nekem. De az is lehet, hogy ez róla szól, hogy milyen szupernagyi, fitt és nélkülözhetetlen... viszont az is lehet, hogy így nem unatkozik (nyugdíjas), és levesz nem kis terhet a sógornőm válláról, ennek következtében ő nem egy frusztrált pitsa (láttuk már leterheltnek), és normális tud maradni mint anya, feleség, ember, nem egy idegroncs. Más téma, hogy mindenki úgy vállaljon gyereket, ahogy bírja a takarója a nyújtózkodást. Szerintem korrekt, ha te úgy érzed, hogy elég belőlük, és hazavágysz. Ha más meg nem vágyik haza, az meg az ő dolga.
137. éva1951 (válaszként erre: 133. - 02cc8f2a95)
2013. dec. 2. 14:59

michelle.r írta "mindenkivel azt lehet megtenni, amit megenged" van ebben nagyon sok igazság.

Mint sok mindenben itt is kettőn áll a vásár.

Vannak akik kihasználnak, vannak akik mártírok, de vannak akik megtalálják a középutat.

Én a középutat keresem és eddig sikerült is.

A gyerekeim nem várják el, hogy rájuk főzzek, haptákba álljak nekik, viszont nagyon szívesen látom őket többször is ebédre és boldogok, ha ezt megteszem, sőt még néha ők elvisznek bennünket ebédelni olyan helyekre, ahol én még nem is jártam. Pld. Tapas bár, ami számunkra különleges volt egy együtt töltött ilyen ebéd.

136. 02cc8f2a95 (válaszként erre: 135. - Anya4005)
2013. dec. 2. 06:22

Igen, nagyon sok anyuka boldog lenne, ha legalább akkor tudnának a nagyszülők (szándékosan írtam, akár papa is lehetne) segíteni, amikor beteg és még a wc-re is négykézláb tud kimenni vagy orvoshoz kell mennie és ott a pici gyermek, vagy beállt a forgalom, nem ér oda az oviba stb, stb.

Ahol ez megadatott és van kire hagyni a gyermeket, az tisztelje és becsülje meg, hogy van aki tud segíteni . Az érzelmi dologokról nem is beszélve, hogy mekkora megnyugvás, hogy érzi az a gyerek, hogy másra is számíthat, ha veled valami történik, akkor van aki felnevelje. Apuka nagyon kevés helyen tudná ezt megtenni, főleg a munkahely miatt.

Higyjétek el, amikor már nincs a szülő, a hiánya akkor űrt hagy, hogy úgy érzed, csak lebegsz a semmiben, nincs egy biztos pontod az életben.( a férj az más téma).

135. anya4005 (válaszként erre: 133. - 02cc8f2a95)
2013. dec. 1. 22:38
Mit meg nem adnék egy nagyiért,akire nyugodtan rábízhatnám a gyerekeimet mondjuk,fél évente 1 napra...
134. michelle.r (válaszként erre: 133. - 02cc8f2a95)
2013. dec. 1. 21:52
Remélem, eljön az idő, amikor a nagyi is úgy dönt, hogy neki is szüksége van egy kis wellnessre, és ott hagyja őket tátott szájjal csodálkozni ;)
133. 02cc8f2a95 (válaszként erre: 127. - Éva1951)
2013. dec. 1. 19:50
Az én családomban is van ilyen, senki nem törödik vele, hogy a nagyi esetleg fáradt, vagy csak simán szeretné kitakarítani szép nyugodtan a lakását, Dolgozik, munka mellett még elvárják tőle a családos gyerekei, hogy állandóan hozza-vigye a gyerekeket, főzzön-mosson-takarítson rájuk, tanuljon velük. Szegénynek így még a saját lakására sincs ideje, nemhogy magára lenne. Sajnos ilyenkor azt kell, hogy mondjam, hogy a harminc egypár éves menye mi a csodának szült három gyereket, ha képtelen ellátni őket? Jah, dolgozik? na igen, a mama is dolgozik és amellett mindent elrendez az unokáknak, amit anyukának kellene. Hétvégén, mikor nem dolgozik, akkor tudna egy kicsit otthon rendezkedni, de akkor meg mindíg az "övé" a három gyerek, mert a fiataloknak szükségük van a pihenésre, kikapcsolódásra, welnessre.
132. andi6020 (válaszként erre: 124. - Cicakaktusz)
2013. dec. 1. 19:50
Hárman. Minimum :)
131. 02cc8f2a95 (válaszként erre: 129. - Michelle.r)
2013. dec. 1. 19:45
:) ilyen is van.
130. EsztyMorgan (válaszként erre: 127. - Éva1951)
2013. dec. 1. 19:21

Ez baj.

De a másik véglet is: mikor a fiamnak úgyis van egy élettársa és az a dolga,h a rendet tartson a lakásban!! Ami ugye az anyósé és nem másé.

129. michelle.r (válaszként erre: 127. - Éva1951)
2013. dec. 1. 19:07
Mindenkivel azt lehet megtenni, amit megenged. A barátnőm mamája pont ilyen. Nemrég itt töltötték náluk a hétvégét, össze kellett gyűjteni a vasalni valót, mert már otthonról megrendelte :)), beugrottam hozzájuk, egy répát nem engedett megpucolni, majd ő megcsinálja, közben folyton az órát leste és sopánkodott, hogy nem lesz időre ebéd :/. Semmilyen segítséget nem fogad el, de folyamatosan mártírkodik.
128. michelle.r (válaszként erre: 126. - Selena78)
2013. dec. 1. 19:04
;)
127. éva1951 (válaszként erre: 117. - Selena78)
2013. dec. 1. 18:19

Nagyon egyetértek minden soroddal.

Nagyon sok nagymamánál látom, hogy csak robotolnak, teljesen kihasználják őket, aztán ha nincs rá szükség még egy jó szót se szólnak hozzá.

Nem egy olyan ismerősöm van, aki együtt lakik a fiatalokkal, 60 éves korára a lakás, a főzés, minden az ő feladata, mert úgyis otthon van.

126. selena78 (válaszként erre: 123. - Michelle.r)
2013. dec. 1. 17:50
Megtisztelsz.:))
125. selena78 (válaszként erre: 122. - Cicakaktusz)
2013. dec. 1. 17:49
Azt hiszem, megértettél.:)
124. cicakaktusz (válaszként erre: 123. - Michelle.r)
2013. dec. 1. 16:28
Te is?? Akkor már ketten vagyunk!
123. michelle.r (válaszként erre: 122. - Cicakaktusz)
2013. dec. 1. 16:08

A magány mindig saját döntés. Olyan nincs, hogy valakire az egész világ rácsapja az ajtót és nem kíváncsi rá. Csak könnyebb másokra mutogatni, hogy miattuk magányos valaki, mint hogy tegyen azért, hogy ne legyen egyedül.

Selenát szívesen fogadnám tiszteletbeli anyósommá ;)

2013. dec. 1. 15:55
Az egyedüllét és a magányosság között van különbség. Űgy gondolom, hogy Te nem vagy magányos, csak szeretsz egyedül élni.
121. selena78 (válaszként erre: 118. - Cicakaktusz)
2013. dec. 1. 15:37

Ne hidd, hogy sokszor nem dobom el az agyam, ok, kultúráltabban, nem értetlenkedem:) azon, hogy nekik mi a fontos, vagy mi a helyes.

De képes vagyok rá, hogy felfogjam, felnőtt emberek, ők döntik el, mi a jó nekik. Cserében elvárom, hogy ők se akarják megmondani nekem, hogy de rossz nekem magányosnak lenni, költözzek inkább hozzájuk.

120. cicakaktusz (válaszként erre: 119. - EsztyMorgan)
2013. nov. 30. 21:43

Mikulás meg karácsonyi ajándék még úgy-ahogy van is, sokkal jellegzetesebb, hogy a szülinapok és névnapok vannak elfelejtve. Főleg a lányomé. A névnapjáról hiszem, hogy azért felejtkeznek el, mert az az én nevem is... Ezek után a múlt héten igen meglepődtem, hogy a fiam névnapja nem lett elfelejtve!

Van úgy, hogy anyósom a vejének süt szülinapi tortát, a fiának, vagyis a férjemnek meg max. egy SMS jut... Idén tuti, hogy így lesz. Jövő héten szülinapja lesz a férjemnek, nem lesz itthon, kap majd egy SMS-t, és ha hazajön hétvégén, és elmegyünk anyósomékhoz, akkor esetleg felköszöntik. Két utcányira lakunk egymástól...

119. EsztyMorgan (válaszként erre: 118. - Cicakaktusz)
2013. nov. 30. 19:14

hmmm.. ebben nagy igazság van.

Az én anyósom is furán gondolkodik szerintem.

Mert azt hiszi abból áll a nagymamaság,h ő nem eszik. Ami valahol talán dicséretes de annak idején 100x mondtam neki,hha majd rosszul lesz, mert a gyógyszerei mellett nem eszik,h a nagyobb unokája tudjon enni (nekünk akkor még úton sem volt a lányunk) azzal senki sem jár jól, az egészsége mindenekfelett!

Ami pedig a mai napig nem tetszést vált ki belőlem,h ugye decemberben előbb kapnak nyugdíjat. Ilyenkor ált. más nagymama azért leintézi a Mikulást, karácsonyt.. de ő nem. Nem tudom hova költi a pénzt, nem is érdekel. Csak amikor megtudjuk,h semmit nem kapott karácsonyra az unoka, mert nem maradt pénze.. az nekem fura. És itt nem nagy dologra gondolok: egy 1000ft-os akármire.

118. cicakaktusz (válaszként erre: 117. - Selena78)
2013. nov. 30. 19:01

Csak sajnos sokunknak olyan anyós jutott, aki a saját értékrendjét, gondolatait, érzéseit, nevelési elveit tartja az egyetlen lehetséges jónak. Ritka az olyan, mint Te, aki TUDJA, hogy nem így működik a világ!

Egyszer anyósom meglátta, hogy abból a kilónyi mandarinból, amit a gyerekeimnek vettem, ettem két szemet. Alaposan letolt, hogy hogy képzelem ezt, én már felnőtt vagyok, a gyerekeknek van szükségük a vitaminra. Az ő értékrendje szerint csak az a jó anya, aki mindenről, de mindenről lemond a gyerekei javára, mert aki anya, az megszűnt önálló szamélyiségnek lenni. Nem érti, hogy szerintem nem így van, és mivel nem az ő véleménye szerint élek, nem is vagyok jó, semmilyen szinten.

117. selena78 (válaszként erre: 110. - Mazsinka)
2013. nov. 30. 08:32

Így van, ha jól kijönnek, ez egy klassz dolog.

Másfelől meg, az ifjabb generáció hajlamos azt képzelni, hogy az idősebbeknek semmi más vágyuk nincs, csak az, hogy unokázzanak, és de jó is nekik, ha főzhetnek, moshatnak az utódokra. Főleg, ha a nagyi egyedülálló.

És nem értik, sehogysem értik, hogy a nagyinak van saját élete is, és előfordulhat, hogy az idő többségében azt szeretné élni.

Az enyémek is nagy, csodálkozó szemekkel néznek rám, amikor néhány hét után visszavágyom az otthonomba, a saját szokásaimhoz, a saját életritmusomhoz.

És nem, nem laknék együtt velük, bármennyire is szeretem őket, mert én másként élek, mint ők, más az értékrendem, másként eszem-alszom-szórakozom, mint ők.

És ha hiszed, ha nem, magányos sem vagyok, társaságom is van, és nem szoktam az idő múlására gondolni. Legalábbis nem többet, mint huszonévesen.:)

116. b73e24f31f (válaszként erre: 113. - Lara1984)
2013. nov. 29. 21:07
Semmi baj :)
115. szafaripók (válaszként erre: 110. - Mazsinka)
2013. nov. 29. 19:02
Nem a helyzettel van baj, hanem azzal, ahogy megfogalmazta. Erre ő is rájött már, megértette, mit mondunk!!
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook