Egyes gyártók "önmegsemmisítőt" építenek be a műszaki cikkekbe? (beszélgetés)
Én villanykörtét pl havonta cserélek.
Szerintem is direkt csinálják gyenge minőségűre a dolgokat.Lásd Kína milyen sok gagyit állít elő és hogy virágzik a gazdasága.
Egyetértek, rossz az alapanyag. A gyártóknak nem áll érdekében, hogy olyan terméket rakjanak össze, ami tartós. Egyrészt a rosszabb minőségű alkatrész olcsóbb, másrészt, ha nem megy tönkre akkor minek vennél újat? Sajnos az ő érdekük az, hogy többet költs, többet "fogyassz". Vagyis azt gondolom, úgy teszik össze a termékeiket, hogy a garancia lejártáig biztosan jó legyen.
Persze vannak kivételek!
Sajnos a "tuti" minőség sem mindig jön be, volt már "szerencsém" rosszabbat is kifogni köztük, de tény, hogy sokkal jobbak tudnak lenni!
Az utóbbi 10 évben már másodszor járok úgy, hogy egy jól működő nyomtató egyik napról a másikra beadja a kulcsot. Az első alkalommal a munkahelyi tintasugaras nyomtatóm volt a hunyó. Egyik nap még dolgozott, aztán valami hibaüzivel leállt. Küldtük mi szervízbe, mosták a fejét ultrahanggal neki, meg minden, de nem lehetett megcsinálni. Akkor mondta valaki, hogy bizonyos gyártók építenek be egy élettartam számlálót, ami számolja pl. a kinyomtatott lapokat, vagy mást, és amikor eléri a bekódolt számot akkor vége, leáll és nem is lehet megjavítani.
Most meg a 2 éves itthon multifunkciós nyomtatónk bohóckodik. Nyomtatni nem hajlandó csak csíkos krixkraxokat, és a szkennelés is sokkal sötétebb már, mint fénykorában.
Ti hallottatok már ilyen beépített kütyükről ? Ki mit tud róla ?