Egyensúlyérzék mivel fejleszthető a babáknál? (beszélgetős fórum)
Kedves Mariann!
Az én kisfiam 5,5 hónapos most, már felült és mászik is. 3 hónapos kora óta használjuk a pihenőszéket, ami nagy valószínűséggel hozzájárult az egyensúlyérzékének ilyen gyors kialakulásához. Nemrég volt az egyik babás műsorban is erről szó, szakember is alátámasztotta, hogy a pihenőszékek, elektromos hinták nagyban befolyásolják a fejlődést. Ott egy 6 hónapos kisfiúról volt szó, aki már felállt, ezeknek köszönhetően. A kisfiam 4 hónaposan már hintázott a pihenőszékben, élvezte, hogy mozog.. :) Én egy többfunkciós pihenőszéket vettem neki, amit később is tud használni, 18 kg-ig jó. A tornák mellett lehet érdemes ezt is kipróbálni.. :)
Akkor szerintem mindent tudsz :)
Nekünk még anno a lengőbölcső vált be nagyon ezeken kívül.
köszönöm
heti 2szer Dévény tornára, napi szinten Tsmt-re, heti 1szer konduktorhoz, heti 2szer Hrg-re jár a kisfiam.
köszönöm a válaszod
:)
puszi
A nagylabdán való hintáztatás különböző irányokba mindenképpen nagyon jó. Hason, háton egyaránt.
A hypotoniáját kezelik (Dévény kezelésre gondolok)? Az lenne a legfontosabb...
Ha komolyabban is akartok foglalkozni a dologgal, a TSMT tornát javasolom a Dévény mellett/után, egyre több helyen elérhető. Ha a Bp-i központba el tudtok jutni, ott a felmérést követéen egyénre szabott feladatsort kaptok, amit heti 3-5 alkalommal otthon kell végezni, nagyon sok egyensúlyfejlesztő gyakorlattal, a gyerek mindig a korának, szintjének megfelelően vesz részt a gyakorlatokban, amíg kicsi passzívan aztán ahogy nő, féjlődik egyre aktívabban.
köszönöm
sajnos a kisfiam még nem tudja tartani magát :(
Szia!
Ha szeret a Fiad a hűtőmágnesekkel játszani,akkor tegyél a hűtő elé egy szőnyeget. A hűtővel szemben ülj le terpeszben és egy labdára ültesd rá úgy,hogy elérje a mágneseket. Terpeszben legyen a lába és a térdeinél fogd úgy,hogy ne támaszkodjon rád.
Mi is ezt gyakoroljuk. Szakember mutatta meg.
szia
köszönöm
erről még nem is hallottam....
ez nem okoz gondot???
úgy veszem észre kisfiam nem csak a hipótóniája miatt nem tud ülni, hanem mert nem tud egyensúlyozni még...
mivel lehet fejleszteni,
a hintát tudom, esetleg valami torna, fejlesztés?
További ajánlott fórumok:
- Miként lehet megtalálni az egyensúlyt a párkapcsolatban és az életben egyaránt?
- Van-e valakinek iRenew egyensúly karkötője, és mi a tapasztalata?
- Meglévő gépírás tudásomat hogyan fejleszthetem, gyorsíthatom?
- Mivel lehet rendbe hozni a bélflóra, bélbacik egyensúlyát?
- Hogyan fejleszthető egy hiperaktív vagy ahhoz közeli gyerek?
- Hogyan fejleszthető a csecsemők egyensúlyi rendszere?