Egyedül elalvás illetve öltözködésre való tippeket, segítségeket várok 2 éves gyereknél (beszélgetés)
nálunk a nappali alvásnál volt gond mert kijött a szobábol , olyankor mindig vissza kísértem, lefektettem, soha nem engedtem neki..
esténként szoktam mondani h én is fáradt vagyok vagy h van még dolgom és h aludjon.
persze nálunk is van olyan h amikor lekapcsolom a villanyt nála még szol h anya megsímogat kicsit, olyankor sötétben odamegyek símogatom kb 1 percig vagy addig se, feltétlen ébren hagyom ott, hogy ha felébred éjjel ne keressen, de segítek neki ellazulni...
fogat mikortol mosnak egyedül? nem tökéletesre gondoltam hanem csak h megprobálkozik vele
sziasztok!
én a kislányomat ugy szoktattam h egyedül aludjon el, szeptemberben mult 2 és teljesen egyedül alszik el, már nem is tudom miota :)
eleinte a karomban aludt el de amikor félálomban volt mindig szoltam neki h anya lerak a kiságyba, kinyitotta a szemét, nyugtázta h szoltam és a kiságyban gyönyörűen aludt tovább.
ma már nagyágyban alszik külön szobában egyedül
szoktatás kérdése, én azért szoktattam így picitől kezdve mert nekem meg átszoktatni nem lenne szívem
nálam este melletem aludt,de az oviba rögtön.
majd meg szokja,próbájj neki mesélni elalvás elött
mert lehet,hogy féltékeny a tesókra!
Szia!
Biztos nem lehet könnyű a helyzet...
Az én kislányom 2,5 éves múlt és eddig ringatni kellett, hogy elaludjon. De mivel most kismama vagyok már ringatni nem tudom és köztünk alszik el. Én is szeretném leszoktatni erről, mire jön az Öcsike. Úgy már sikerült, hogy az ágyában simogatom és közben mesét mondok neki. De nem is lenne szívem rácsukni az ajtót és azt mondani aludj el... Majd biztos lesz ilyen is, remélem! Még kicsi hozzá és persze nem úgy szokta meg és ez fontos!! Nem megy egyik napról a másikra...
Egyébként gratulálok a 3 lányhoz!!!! :)
Aludt az oviban,nem kellett altatni.Ot egészen máshogy fáradt le;)így nem volt szükség altatásra.Meg ilyenkor elég erős a nyáj szellem:D
Most már nem alszik;)Szerencsére.Így este fél9-9-kor már ágyban van, és hip-hop elalszik.
szia
nálunk sem megfy az egyedül elalvás, bár néha most már ssikerül de a ngyobbik lányunk 4,5 éves a kicsi pedig 3 éves, szerintem még egy ideig ne is próbáld főleg úgyhgoy a köztetek aludt vagy alszik még mindig, hiszen meg van neki szokva hgoy ott vagy. de szerintem nem gond 10 percet az ikerek is kibirnak nélküled, altasd el a ngoyt nyugodtan.
amúgy gratulálok a lányaidhoz nagoyn szépek
Az én kislányom szeptemberben volt kettő, de ő sem alszik el így még magától. Kicsit dúdolászni kell neki. Dehát még kicsi, nem várhatjuk el tőle, hogy úgy viselkedjen, mint egy 8-10 éves gyerek!
Öltözni meg vetkőzni már tud egyedül, bár az öltözés általában még nem jól sikerül. Fordítva veszi fel a bugyiját is, meg mindent:D
Szerintem nem kéne mondanod, hogy mérges leszel (nem kéne stresszelni elalvás előtt).
Én azt mondom neki ilyenkor, hogy megyek fürdeni és aludjon csak.
Ha kér valamit előtte (vizet, vagy hogy kapcsoljam fel az éjjeli lámpát) akkor azt lerendezzük, mert amikor fürdök, akkor nem hallom mit mond. :)
A picikre féltékeny lehet, talán nem kéne azt mondani, hogy hozzájuk mész, hanem ezt a fürdeni vagy aludni megyek szöveget.
Az önálló öltözködés olyan 4-5 éves korra várható (akkor már nem kell semmit segíteni, értem ezalatt a cipőfűző bekötését is).
Szia!
Két évesnél szerintem még nem gond, hogy ha nem alszik el elsőre egyedül, az én lányomat is altatni kellett még akkor. Az öltözés sem ment még 2 évesen neki. Ő most, hogy ovis (okt-ben kezdte) már lassan öltözik egyedül, de inkább még a leöltözés megy, felöltözni még nem tud egyedül, max. a nadrágot, de általában azt is fordítva veszi fel.
Sziasztok!
Van valakinek valami ötlete, hogy a nagylányomat aki 2 éves múlt decemberben hogyan szoktassam ahhoz, hogy egyedül aludjon el?Ha sír az egyik ikerlány /akik 1 hónaposak múltak/s úgymond otthagyom a saját szobájába s mondom neki, hogy megyek a tesóhoz, aludjon el ügyesen egyedül különben mérges leszek akkor elalszik, de ha nem mondok neki ilyet akkor kijön a szobájából s bohockodik. . . Kinek mikor aludt el egyedül a gyereke?
És az öltözés?Mikor öltöztetek ill. vetköztetek egyedül?
Köszönöm előre is a segítséget!
Andi
További ajánlott fórumok:
- Egy topic, ahol segítünk egymásnak öltözködéssel, sminkkel kapcsolatos kérdésekben.
- Szexis öltözködés
- Hiperaktív gyereknél van valakinek tapasztalata a Ritalin nevű gyógyszerrel?
- Ki hol ismerkedik? Segítsünk. Adjunk tippeket egyedülállóknak.
- Macska lelki világa fontosabb a gyereknél?
- 40-es nők öltözködése