Egy terhes kismama ehet bármennyi mákot? (tudásbázis)
Ugyan régi ez a topic, de azért megírom.
Amikor Anyám velem volt terhes, rengeteg mákot evett, aztán csak arra lett figyelmes, hogy már napok óta nem mocorogtam. Elment dokihoz, ahol mondták neki, hogy a rengeteg máktól egyszerűen alszom. Azért mégiscsak ópium van a mákban... nagyon nagy mennyiségben szerintem nem ajánlott.
Szerintem simán lehet enni mákot!
Utánanéztem, és van pár dolog van, amit nagyon nem ajánlanak kismamáknak, mert veszélyes lehet:
* lágy és penészes sajtok (camambert, brie, feta, mozzarella..stb..)
* belsőségek (máj, gyomor, zúza...)
* nyers húsokat/halakat tartalmazó ételek (tatárbifsztek, carpaccio, sushi...)
A mák nincs tiltólistán tudtommal, és én kifejezettem kívánom is a mákosat..most például ölni tudnék egy jó mákos rétesést... :)
Remélem, tudtam segíteni.
mármint mákot?
én pont tegnap ettem meggyes mákos rétest és nagyon jólesett:)))
úgysem tudja a szervezet feldolgozni, kijön:)
Szerintem mindent, amit megkíván:))
Mikor várandós voltam én is mindig mákosat ettem (merthogy kívántam nagyon) tésztát, nudlit, péksütiket szóval, amit csak lehetett:D
Mindkét gyermekem normális, és okos:)
További ajánlott fórumok:
- Ha Gyesen/Gyeden lévő kismama terhes lesz, és a Gyes vagy Gyed ideje alatt szül, milyen járulékokban részesül az utolsó szülést követően?
- Igaz-e vagy tévhit, hogy ha a kismama sokat simogatja a terhesség alatt a hasát, az koraszülést okozhat?
- Aktív kismamák - fitness terhesen is
- Igaz, hogy ha terhesség alatt a kismamának a pociját éri valami (pici ütés, nyomás, bármi...) az tényleg meglátszik majd a babán?
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Miért használ sok orvos a terhesség megállapításhoz hasi uh-t, ha sok helyen olvasni a kismamák körében, hogy nem lehetett látni?