Egy petevezetékkel van esély a teherbeesésre? (tudásbázis)
Azzal, hogy nem olyan borzalmas, vitatkoznék.
Mindenki másképp éli meg a fájdalmat..
És én nehezen bírom.
Mindenre van esély, bar ha roncsolódott, vagy kitágult a még meglevő petevezeteked, akkor nagyon kevés az esélye, hogy ellátja a feladatát. Növelheti a méhen kívüli terhesség kockázatát is. Engem lombikozni sem engedett az orvosom emiatt lapar nélkül és mind a kettőt ki is vették, hogy ne rontsák az esélyeinket.
Az átjárhatósági nem olyan borzalmas. Sima hsg v hycosy miatt altatást kerni felesleges. Nekem mind a kettő el volt záródva, egy érősebb mensis görcshöz hasonlított.
Nekem senki nem mondta, hogy nem lehet majd babám. Pénteken megyek nőgyógyászhoz, hogy nálam is felmérjék a "terepet"
:)
2014-ben 10cm-es ciszta miatt távolítottàk el a bal petefészkem.
Csak egy maradt...
13 hónappal késöbb pozitív lett a tesztem,kisfiam 2 éves és 4 hónapos,hugica pedig most lesz 1 éves:)
Össze, igen...de sokat nem tudok róla, hiába kérdeztem én, alig kaptam választ, mert úgyis mennem kell majd megint...
Meg az összes orvos aki bent volt a műtétnél (sokan voltak), mind másképp mondta el ugyanazt, de mind orvosi nyelvezettel...szóval én màr hónapok óta guglizom a papírjaimra írtakat..😂😨
És össze is varrták?
Azért röhej, hogy úgy kell kitotózni, mégis mit csináltak benned.
Én nem tudom, milyen az átfúvás, de ha már lehet altatásban kérni, nyilván nem leányálom, inkább kérjed.
Nekem terhesség alatt volt cisztám, és nem hagytam, hogy terhesen operáljanak. Szülés után már hasi műtéttel kellett kivenni, de inkább, mint hogy a fiamnak lett volna baja!
Nekem tudtommal még nem keletkezett újabb.
Vèszesen közeledik az április is...persze, több hónap még, de olyan hamar telnek a hónapok, hetek...
Volt már valakinek petevezeték átfúvása? Milyen érzés az? Nagyon nehezen bírom a fájdalmat. Egyik ismerős azt mondta, neki az első annyira fájt, hogy a másodikat, már altatásban kérte. Azt mondta, kizárólag altatásban kèrjem..
Na, ez az, hogy fogalmam sincs...meg azt se tudom, mennyire maradt èp az a vezeték.
Amit tudok, mert elmondták, hogy 5 centis volt és már szét volt durranva, teljesen. Nehezen is gyógyult a bal oldalam. Még most is fáj, nèha, pedig már gyógyult. Ráadásul úgy tudom a ciszta, bàrmikor előjöhet, újra..
Ilyenkor miért mondanak lombikot? Igaz van már előzmény..de az nem került szóba a lombik kapcsán, csak az egy petevezeték.
De, miért mondanak lombikot, mikor sokan esnek egy vezetékkel is spontán teherbe?!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mekkora az esélye a teherbeesésnek az előváladéktól?
- Hogyan tudjuk növelni a teherbeesés esélyét?
- Mennyi az esélye az első havi fog.tabletta elfogyása utáni teherbeesésnek?
- Egyoldali petefészekkel ugyanolyan esélyem van teherbeesni?
- Igaz, hogy a menstruáció után 1-2 napig nem vagy fogamzóképes és kisebb a teherbeesés esélye?
- Mennyi az esélye a teherbeesésnek, ha a menstruáció 2. napján védekezés nélkül szeretkeztünk?