Egy óvodában két gyerek, de külön csoportban (beszélgetés)
Én is úgy gondolom, hogy külön jobb volna. De úgy vettem észre, hogy az óvónő szeretné vagy azt várja, hogy a lányt is odaíratom.
Egyébként köztük is 2 év van.
Szia! Én óvónőként és szülőként is átérzem hezitálásodat.
Nekem is vegyes csoportom van,2tesvérpár jár hozzánk. Az egyiküknél nem volt semmi gond,de a másikuknál a kicsi ráakaszkodott a nagyra,így nehezítve a nagy baráti kapcsolatainak kiteljesedését. És most a kicsi lelkével is többet kell foglalkoznunk,mert a nagy suliba megy,így a támasza elmegy.
Mi általában a szülők kérésének engedünk,de nem mindenesetben ez a legjobb döntés.
Nekem 2év különbség van a fiam és a lányom között. Őszintén meg sem fordult a fejemben,hogy egy csopiba kerüljenek. Nyáron összevont csoportban együtt voltak,háát:) Legyenek itthon együtt,az oviban meg építsék ki maguknak a baráti kört!
Időben nem okoz problémát,hisz csak azt kell eldöntened kiért mész hamarabb.
Remélem tudtam egy picit segíteni.
Ez nem mostani, mert velünk történt.
A bátyám 1 évvel idősebb nálam, és egyszerre kerültünk oviba. 2 évig egy csoportban voltunk, majd ő nagy csoportos lett. Aztán már külön voltunk. Minket ez nagyon megviselt, így utólag azt gondolom, hogy jobb lett volna rögtön külön kezdeni.
Sziasztok!
Olyan anyukákkal szeretnék beszélgetni, akiknek a gyerekei egy óvodába járnak, de nem egy csoportba. Hogy működik ez? Időbeosztás, gyerekek érzelmei, óvónők hozzáállása...?
A mi óvodánk vegyes csoportos, de a kislányom nem akarom szeptemberben abba a csoportba íratni, amelyikbe a fiam jár 2 éve. Jó döntés ez?
További ajánlott fórumok:
- Kötelezhetnek rá hogy bent altassam a gyerekem az óvodában, különben nem kapja meg az ebédjét?
- Miért elfogadott tény, hogy az óvodában a gyerekek folyton betegek?Nem lehetne ellene tenni?
- Hol jobb a gyereknek? Otthon, vagy az óvodában?
- Harapós gyerek az óvodában
- Az ovodában is számít, hogy mennyit hiányzik a gyerek?
- Az ovis csoportban az egyik gyerek skarlátos, szerintetek mennyi az esélye, hogy elkapja a lányom?