Egy káros szenvedélytől függő ember fel bírja mérni annyira, hogy amit csinál az rossz, hogy óvja tőle azt, akit szeret? (beszélgetős fórum)
Nem találkoztam még olyan alkoholistával, aki beismerte volna, hogy ő az, és, hogy ez rossz.
Pedig sajnos volt pár a családban és a környezetben :(
Hát embere válogatja. Ebből is két eset van szerintem. Az egyik beismeri, hogy ő alkoholista, utálja is, de nem tesz ellene, mert "nekem már mindegy" hozzáállása van. Ő szerintem megpróbálhatja óva inteni a szerettét a hasonlóktól.
A másik esetben az alkoholistának fingja sincs róla, hogy ő beteg, és tagad... Ezáltal megvédeni se tud/akarhat senkit.
Szerintem az alapvető probléma már a szocializálódás folyamatában végbemegy. Ha valaki azt látja, hogy apja/anyja/akrákije vedel minden nap, az nagyo nagy eséllyel fog a pohárhoz nyúlni először stresszhelyzetben, aztán már napi szinten.
A kettes hsz. tényleg igaz, tényleg nem mindegy milyen szenvedély függő. Lehet az játékgép, drog,alkohol, sőt még szex is.
Aki nagyon függő, általában nem foglalkozik a környezetével. Persze, vannak kivételek is, mint mindenben.
További ajánlott fórumok:
- Már nem szerelmes, mit tegyek? Annyira szeretem, mégis napról napra meghalok...
- Amy Winehouse halott. Miért nem tudtak rajta segíteni, ha annyira szerették?
- Miért kell valakit annyira szeretni, hogy akár az életedet is adnád érte miközben ő semmibe vesz?
- Mit csináltok, ha annyira idegesek vagytok, hogy legszívesebben ordítanátok?
- Tanulmányaimhoz szeretném tudni, lenne-e igény olyan zártkörű klubra, ahová volt, de gyógyult, gyógyuló szenvedélybetegek csatlakoznának?
- 28 éves nő, 45éves férfi.mindketten megromlott házasságban. Szenvedélyesen egymásba szeretnek. Mi várható?