Egy káros szenvedélytől függő ember fel bírja mérni annyira, hogy amit csinál az rossz, hogy óvja tőle azt, akit szeret? (beszélgetés)
Nem találkoztam még olyan alkoholistával, aki beismerte volna, hogy ő az, és, hogy ez rossz.
Pedig sajnos volt pár a családban és a környezetben :(
Hát embere válogatja. Ebből is két eset van szerintem. Az egyik beismeri, hogy ő alkoholista, utálja is, de nem tesz ellene, mert "nekem már mindegy" hozzáállása van. Ő szerintem megpróbálhatja óva inteni a szerettét a hasonlóktól.
A másik esetben az alkoholistának fingja sincs róla, hogy ő beteg, és tagad... Ezáltal megvédeni se tud/akarhat senkit.
Szerintem az alapvető probléma már a szocializálódás folyamatában végbemegy. Ha valaki azt látja, hogy apja/anyja/akrákije vedel minden nap, az nagyo nagy eséllyel fog a pohárhoz nyúlni először stresszhelyzetben, aztán már napi szinten.
A kettes hsz. tényleg igaz, tényleg nem mindegy milyen szenvedély függő. Lehet az játékgép, drog,alkohol, sőt még szex is.
Aki nagyon függő, általában nem foglalkozik a környezetével. Persze, vannak kivételek is, mint mindenben.
További ajánlott fórumok:
- Már nem szerelmes, mit tegyek? Annyira szeretem, mégis napról napra meghalok...
- Amy Winehouse halott. Miért nem tudtak rajta segíteni, ha annyira szerették?
- Miért kell valakit annyira szeretni, hogy akár az életedet is adnád érte miközben ő semmibe vesz?
- Mit csináltok, ha annyira idegesek vagytok, hogy legszívesebben ordítanátok?
- Tanulmányaimhoz szeretném tudni, lenne-e igény olyan zártkörű klubra, ahová volt, de gyógyult, gyógyuló szenvedélybetegek csatlakoznának?
- 28 éves nő, 45éves férfi.mindketten megromlott házasságban. Szenvedélyesen egymásba szeretnek. Mi várható?