Egy jó szomszéd ajándék..egy rossz az Isten verése... (beszélgetés)
Én kibékültem az enyémmel. Jobb a békesség.
itt mind kettőre van példa
Nálunk azért hörgött a szembeszomszéd, mert a macskánk átjárt hozzájuk, és mivel nyitvahagyták az ajtót, bement a lakásba, és megette az ő macskájuk kajáját. Mondtam, hogy macskát nem lehet megkötni. Erre közölte, hogy biztos nem etetjük. Erre átcipeltem a állateledelesben vásárolt marha nagy zsáknyi macskakaját, és megkérdeztem, szerinte akkor ezt ki eszi. Az persze teljesen rendben volt, hogy a kutyája állandóan kiszökött, széttépte a szemeteszsákot, amit reggel kitettünk a kukásoknak, szétrágta a drótkerítésünket, hogy bejöjjön a nőstény kutyánkhoz. A férjem hatszor javította ki. Állította a szomszéd, hogy ő nem tehet arról, hogy kiszökik a kutya, a baj csak az, hogy láttuk, hogy ő engedi ki hajnalban az utcára.
... a rossz török átok...
Mi jó formán csak köszönő viszonyban vagyunk a szomszédainkkal.
Az egyik úrhatnám, még azért is feljelentet bennünket, hogy a mi kéményünk füstje rászáll az ő házára. Aztán a pénze segítségével elintézte, hogy nekünk megtiltották a faluban, hogy jószágot tartsunk. No nem azért, mert nem voltak tiszták, hanem mert ő urasága beljebb építette a házát az előírtnál, s így nem volt meg a kellő távolság az ő háza és a mi óljaink között.
A másik szomszéddal szemben viszont én kértem birtokvédelmet, mert már annyi szemetet és lim-lomot pakolt a kerítésre, hogy az teljesen romokban hevert, s az ócskaságai már a mi telkünk voltak. No és a rozoga kerítésen keresztül napi renden átjártak a kutyái. Már féltünk kimenni az udvarra. A szép szó persze nem használt, ezért tettem meg a hivatalos lépéseket. Ímmel-ámmal csinált egy kis rendet, de mivel jött a rossz idő, abba hagyta. Kíváncsi leszek, hogy mikor lesz végre rend.
Sziasztok!
Nekem is volt szerencsém egy remek alsószomszédhoz, szerencsére már elköltöztünk, de 2 évig táncolt az idegeimen. Egyszer csúnyán összevesztem vele, utána többet nem mert szólni. Két éves volt akkor a nagylányom, mikor odaköltöztünk, ő folyamatosan ütötte a radiátort, hétvégén 2 órakor feljött pongyolában, hogy csináljak valamit a gyerekemmel, mert ő pihenni,aludni akar. Szidta a lányomat, hogy milyen gyerek,hogy nem tud leülni és csendben játszani (egész nap). Ja! És én értsem meg, hogy ő alsó tagozatos tanártnéni és kikészül a gyerekektől az iskolában, nem akarja még itthon is ezt hallgatni, az én lányomat.
Velünk csak annyi volt a gond, hogy vegyünk fel papucsot és a vendégeink is, mert hallja, ahogy lépkedünk.
nálam az egyik szomszéd kutyatenyésztő igy idönként hat hatalmas kutya ugat ránk..a mi kis palotapincsink miatt ami mindig szabadon van..ez feszültséghez vezetett ami csak részéről van én ugy vagyok ezek a nagykutyák ugatása elriaszt minden hivatlan vendéget
Nekünk könyvelőiroda a szomszéd... Túl sok baj nincs velük, mióta megértették, hogy ne az ablakunk alatt dohányozzanak, mert bejön a szag, és kicsi a gyerek. Menjenek a sajátjuk alá büdösíteni. De nem vagyunk rosszban. Májusban vannak csak itt éjjel - nappal, hétvégén is... A másik oldalon lépcsőház, azon túl fogtechnikus testvérpár... Szinte soha sincsenek otthon. Itt lakik még a gondnoknő, idős asszony, na, az mindig tudni akarja, hogy hova megyünk, hol voltunk, ami kicsit idegesítő, de alapjába véve elviselhető. Ő a ház őrszeme, mindenkit figyel... Van is biztonság! :DDD A többiek mind albérlő egyetemisták... Minden félévben mások. Eddig megúsztuk, nem buliznak túl hangosan. :))
A jobboldali ugye az elpalázott(mert undorító módon tartja a jószágait, rossz volt a kerítés, amit neki kellett volna megcsinálni, az ő állatai átjártak hozzánk, ő meg felkapta a vizet, mikor a mi kutyánk átment vacsorázni egyszer...aztán jött a pala, jó magas).Azért a köszönés megvan.A baloldali semleges, köszönünk ennyi, a szembe szomszéddal jó a viszonyunk, habár ellentétesek a politikai nézeteink, a hátsó szomszéd anyám nagybátyja, régi öröklési vita, ők húzták a rövidebbet, nem is köszönünk.Még megemlíteném a baloldalon átellenben a "hölgyet", aki a szöges salakját az utcára önti, komolyan mondom, már hegy van előtte belőle...a többi utcánkban lakó mind normális:)
na erről még irhatunk oldalakat......mert elől hátul oldalt szemben...
Nem panaszkodhatok a szomszédaimra. Az egyiktől nem tudunk olyat kérni, amit ne akarna teljesíteni. Minden ősszel meglep minket gyümölccsel, ha marad hely a szemetes konténerében, felajánlja nekünk.
A szemközti még a kiskutyánkat is cumiztatta, a maradék... az olyan semleges. Nem járunk össze, de nem is acsarkodunk.
Mi nagyközségben lakunk, pár éve költöztünk ide az egyik közeli nagyvárosból.
A melletünk lakó szomszédok segítőkészek, de nem árt a három lépés távolság, a későbbi nézeteltérések elkerülése végett, a mögöttünk lakó no comment. Szerencsére körbebetonozta magát (állítólag a kutyáink őt figyelték a tábori wc-n), így nem zavarjuk egymás köreit.:)
Hát az elmúlt pár évben nem volt okom a panaszra, idősebbek, kihullott már az oroszlánfoguk. Pedig régebben mennyit verekedtek, összetörtek mindent, heti szinten jött a rendőrség.. Néha diót tör a felső szomszéd, 1 évben egyszer reggeltől esig fúr-farag, de ennyi egyáltalán nem zavar. Jah meg van egy kis kölyökkutya egy fiatalabb párnál, de mindig azelőtt a szomszéd ajtaja előtt kezd vmi irgalmatlan csaholásba, aki ki nem állhatja az állotokat xD Ilyenkor mindig kiugrik az érintett, minnél jobban óbégat az érintett, a kiskutya annál jobban ugat! :DDDD
Fuuuu,a házasságunkat,falun kezdtük(csak oda járt akkoriban a szocpol)
Egy meghalt néni házát vettük meg,a fia,a szomszédban lakot....mit sem zavarta a tulajdonos váltás....évek után is átjárt mikor nem voltunk otthon a kertbe,a padlásra.....stb a végén már nem is köszöntünk egymásnak!
Amikor elköltöztünk,rá egy évre meg halt,ülve kaszával a kezében:D
Most panelban lakunk,mindenkivel elvagyok,de vigyázok h ne lássanak bele az életünkbe:)
:).. ősi jogok-- lopás....Jól "megmagyrázzák"!!!
különösebben nem foglalkozok a szomszédaimmal, különösen nem falusi háétvéági házam környékén. Még 30 év után is "gyütment"-nek tekintika városiakat, pedig a falu eredeti lakossága lassan kihal - ( 1988.évben 125 őslakos, 4 "gyütment" velem együtt - 2010.évben 41 őslakos 52 "gyütment"). Ősi jogokat mesélnek, így természetesnek tekintik, hogy a fáimról minden évbebn leszedik a gyümölcsöt. Persze hét közben, amikor nem tartózkoodunk ott. No ennyit az együttélésről...
Nekem van ilyen is, olyan is.
Az egyik, egy 50 fölötti alkesz nő, már feljelentettem a sok mocsok miatt.
A másik nagyon jó egy görög család, a lányuk oszt. társam volt. Rendes, segítőkész emberek.
Azt szoktam mondani, az egyik áldás, a másik átok!
Az enyém egy anygyal hamarabb számithatok rá mint anyukámra pedig nem messze lakik tölünk!
Az enyéim ,mint a tesók !Nyáron a fiúk együtt betonoznak , a lányok sütnek,főznek,esténként grílezünk -bográcsozunk.A gyerekeink is jó haverok !Ezért jó volt kiköltözni a lakótelepről.
Nekem jó szomszédjaim vannak Dél-Pesten.
Utoljára reggel fél hat után csengettem be az egyikhez, hogy segítsenek a defektes kerekem lecserélni. Hárman is jöttek...
Szép napot!
Tudnék mesélni az utóbbiról...2 és fél méteres palát rakattunk végig a kerítésnek...
nem foglalkozom a szomszédaimmal.ők sem velem.:)
szerencsére itt falun csak az elsőkategória a legtöbb ember...nálatok?
További ajánlott fórumok: